Close

Circòpates

Nous formats Sèrie centrada en el món del circ contemporani català que combina reportatges amb ficció animada. Aquest programa apropa l’espectador a la realitat més humana dels artistes que es dediquen al circ i ho fa d’una manera avantguardista i renovadora. Cada capítol explica històries personals, mostra fragments d’espectacles i mira de trencar els prej...

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Sociedad
URL: http://www.xiptv.cat/circopates

Episodios disponibles para ver online

27.MUMUSIC CIRCUS, CARLO MO
Els Mumusic Circus de Sant Celoni mostren com la música i el circ es poden fusionar a la perfecció en un majestuós espectacle de carrer. També descobrim l’estil brètol del pallasso Carlo Mô. Mentrestant, els Circòpates posen punt i final als temps de crisi que els ha tocat viure. Ha estat una travessia pel desert. Però de tot se’n pot treure una lectura positiva, i l’experiència viscuda els porta a emprendre un viatge on no tenen ni idea de què s’hi poden trobar.
26.CIRQ, CRONOPIS
La companyia CirQ mostra la vessant més espectacular i acrobàtica del circ sense perdre de vista el fil narratiu dels espectacles en directe. També descobrim Cronopis, el centre de creació de circ de Mataró. Mentrestant els Circòpates comencen a estar impacients per poder tornar a actuar, quelcom complicat si s’han de fer cura d’un nadó en fase d’alletament.
25.KINOA, EL NEGRO Y EL FLACO
La companyia Kinoa del Bages explica la seva evolució després de l’èxit del seu primer espectacle. Des de Sabadell, El Negro y El Flaco també es troben en procés de creació; aquesta vegada volen barrejar malabars amb humor. Mentrestant, els Circòpates comencen a conciliar, amb molt d’esforç, el seu àmbit laboral amb la vida en família.
24.MOICIRC, MÉS TUMÀCAT
En Moicirc, el malabarista de Sallent, mostra la cara més dura del circ i l’immens esforç que s’hi ha de fer per a fer realitat un somni. Un somni que ja estan fent realitat els Més Tumàcat amb el seu circ festiu. Mentrestant, els Circòpates comencen a remuntar el vol després d’una època de vaques magres; però saben que no poden abaixar la guàrdia per a assegurar-se el futur.
23.PASSABARRET DE VALLS, ELS FADUNITO
Els Passabarret de Valls expliquen la seva entranyable història i mostren com encomanen el seu particular bon rotllo a tot aquell que s’acosta a veure els seus espectacles. Des de La Segarra, els Fadunito demostren que es poden fer espectacles de circ infantil captant també l’atenció dels adults. Mentrestant, els Circòpates es troben amb un problema freqüent per desenvolupar tots els projectes circenses que tenen: la falta de temps.
22.PANETTONE BROTHERS, MERCHE OCHOA
Ens endinsem en l’estil “canyí clown” dels Panettone Brothers, el duet de Sant Boi de Llobregat, i la Merche Ochoa ens explica les claus per deixar tothom bocabadat damunt l’escenari. Mentrestant, els Circòpates se n’adonen que per seguir triomfant en el món del circ s’han de reinventar.
21.ATENEU POPULAR NOU BARRIS, CIRC NICK
Coneixem els valors socials del circ a través de l’Ateneu Popular de Nou Barris (Barcelona). També ens engresquem amb els espectacles de carrer del Circ Nick, el polifacètic pallasso de La Bisbal d’Empordà. Mentrestant, els Circòpates troben la fórmula per sobreviure en el món del circ en temps de crisi.
20.ELS DEAMBULANTS
Els Deambulants de Girona expliquen la seva evolució i el canvi generacional que estan vivint dins la companyia, amb noves idees i espectacles impactants. Per la seva banda, elfunambulista Biel Rosselló mostra com ha deixat els espectacles de petit format de carrer per a centrar-se en les grans produccions de sala. Mentrestant, els Circòpates estan patint autèntics problemes econòmics degut a la dificultat que comporta conciliar vida familiar i àmbit laboral en el sector del circ.
19.SALA ALMAZEN
En aquest nou capítol, coneixerem la Sala Almazén, un espai dedicat al circ contemporani i els clowns actuals.
18.PEP AYORA I CIRC DELIRIUM
-Pep Ayora, pallasso ("El nas de la felicitat")-Circ Delirium: Aeris teatralitzats ("Fent volar la imaginació").
17.PEPA PLANA I CIRCO DELICIA
Pepa Plana ens explica com és la seva pallassa i el Circo Delicia ens mostra la seva dansa vertical.
16.PEP CALLAU I CIRCUS KLEZMER
Coneixerem el treball del clown de carrer, Pep Callau, i el circ teatralitzat del Circus Klezmer.
15.ROMÁNTICOS EMPEDERNIDOS
Al capítol d’avui coneixem el treball dels clowns argentins “Románticos empedernidos” i de la trapezista Rosa Aguilera.
14.COMPANYIA RENÉ I SANBASILIO
Descobrim les acrobàcies de la Companyia René i Sanbasilio, un duet que fusiona les tècniques de circ més espectaculars amb històries quotidianes de la vida en parella. També ens endinsarem en el particular món de l’Oriolo, un pallasso contemporani que encarna l’artista Oriol Boixader.
13.BORIS RIBAS I TON MUNTANÉ
El programa d’aquesta setmana ens mostra les sorprenents acrobàcies a la barra fixa de Boris Ribas, acròbata i pallasso resident del Circ Cric de Sant Esteve de Palautordera. També coneixerem el circ gestual de Ton Muntané, el mim de Corbera de Llobregat.
12.ANNA ALAVEDRA
Aquesta setmana a Circòpates coneixem el treball de la pallassa Anna Alavedra i com aprèn circ un nen de 10 anys, el Martí Ollé.
11.NATALIA BARRAZA I COMPANYIA HERTA FRANKEL
La Natalia Barraza mostra els seus espectaculars malabars amb foc a ritme de tango electrònic. D'altra banda, la companyia Herta Frankel exhibeix les interioritats del seu circ de marionetes-pallasso. Mentrestant, als Circòpates els toca fer de mainaderes durant un cap de setmana. S'han de fer càrrec d'un nen que no té gens de vitalitat i que es passa el dia jugant als videojocs. Gràcies al circ, aconsegueixen que aquest nen desenvolupi la creativitat i l'esperit juganer.
10.COMPANYIA KINOA I HATBIBI
La companyia Kinoa mostra les interioritats dels seus espectacles de circ amb dibuixos animats carregats de valors socials. D’altra banda, en Javier de Castro, més conegut com a “Hatbibi”, transmet la seva passió pels malabars amb barrets i explica com va acabar a Catalunya després de viure mil i una aventures. Mentrestant, els Circòpates s’enfronten a una de les tasques més dures per les que han de passar els artistes del circ contemporani català: la promoció i el màrqueting.
9.COMPANYIA EL NEGRO Y EL FLACO
La companyia “El Negro y el El Flaco” mostren el seu peculiar estil còmic d’entendre el circ i expliquen la seva entranyable història. Mentrestant, els Cicòpates afronten les dificultats de comptar amb un espai de creació i difusió circense.
8.CIRC PETIT I CIRC SIFÓ
Circòpates s'apropa aquesta setmana al Circ Petit, una escola de circ de Pineda de Mar, i ens presenta el Circ Sifó, un circ multidisciplinar molt teatral.
7.SÍLVIA MARTÍN I LOÏC
Sobrevolem la vida de la Sílvia Martin, una artista de trapezi i juguem amb el jove Loïc i el seu diàbolo. El nostre circòpata es troba amb un gran dilema que haurà de resoldre: tornar al seu anhelat circ d'En Rodrigo o continuar descobrint el nou circ de la mà de la seva estimada companya.
6.ATENEU POPULAR NOU BARRIS
La Mònica Alsina ens ensenya a ballar sobre l’aire amb les seves teles. En Joan Ramon Ganyet ens mostra com és la feina d’un portor de quadrant aeri. Mentrestant, el nostre circòpata visita l’Escola Juvenil i Infantil de l'Ateneu Popular de Nou Barris amb la intenció de donar classes de circ.
5.DEAMBULANTS
Ens apropem a la sensació de caminar sobre els núvols de la mà de Deambulants: una companyia de dansa vertical. Aquest viatge carregat d'adrenalina ens condueix a conèixer el món d'una pallassa vergonyosa. A tot això, el nostre Circòpata aprofitarà per convidar la seva noia a veure l'espectacle de circ més important de la temporada: el Circ d'Hivern.
4.KAROLI I SEBAS
Karoli, l’home roda, ens descobrirà una manera diferent de recórrer món i en Sebas farà una aliança amb la gravetat i les pilotes de rebot. Mentrestant, el nostre Circòpata comença a treballar dur en la creació del seu espectacle amb la finalitat de poder mostrar-ho als circuïts i festivals de circ que es programen arreu de Catalunya.
3.KIKE I CIRCO OXIDADO
El Kike ens ensenyarà a caminar sobre una roda alemanya mentre que els Circo Oxidado jugaran a fer equilibris entre ells. Mentrestant, el nostre circòpata intentarà enamorar la seva artista de circ fent-li una visita al centre de creació on viu.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >