Close

Cops de geni

Divulgatius Programa que repassa la relació que artistes de diferents disciplines, com l’escriptora Mercè Rodoreda o l’arquitecte Antoni Gaudí, van mantenir en el passat amb determinats pobles de Catalunya. En la seva primera temporada, Cops de geni va rebre el premi Miramar 2007 de la Diputació de Barcelona al millor programa de producció pròpia d’una tele...

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Biografía, Arte
URL: http://www.xiptv.cat/cops-de-geni

Episodios disponibles para ver online

Rafael Bartolozzi
La icona del pop art Rafael Bartolozzi va decidir fer la seva última gran performance a Vespella de Gaià, d’on va aconseguir ser alcalde amb la idea de transformar la vida social, cultural, urbanística i econòmica del municipi.
Lou Bennet
El jazzman nordamericà Lou Bennet va descobrir Cambrils gairebé de casualitat, després d’una actuació al Jamboree de Barcelona. I va ser prop del mar cambrilenc on va decidir que construiria la casa dels seus somnis. Una casa sense tanques, oberta a tots aquells que vulguessin picar a la porta.
Montserrat Roig
Montserrat Roig és una de les grans escriptores de Barcelona ciutat. És a l’Eixample barceloní on va viure tota la seva vida però moltes de les seves novel·les s’escrivien durant la calma estiuenca de Canet de Mar. Periodista, escriptora i mare coincidien als estius de Canet.
Josep Guinovart
Agramunt era el paradís de la infantesa de Josep Guinovart des que hi va viure la guerra civil quan era un nen. Els conreus, la força de la terra i de la gent el van captivar de per vida i a Agramunt tothom en parla amb un enorme respecte.
Joan Oró
Nascut a Lleida, fill de forners, el científic català més cèlebre del segle XX, Joan Oró, va mantenir amb la seva gent una relació tan intensa com allunyada. El contacte no va extingir-se mai, ni que fos amb una carta rera una altra. El record encara perdura.
Salvador Espriu
L’Arenys de Mar real i el literari es confonen en la vida de Salvador Espriu, que va convertir Arenys en la seva Synera. Poc avesat a fer vida social, en Espriu realitat i ficció, l’espai físici i el literari són una mateixa cosa.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >