Close

El punt al dia

Un espai presentat per dos periodistes forjats en la informació de proximitat: Ares Escribà Cruells, cap d’Informatius de Lleida TV i Albert Brosa, director d’Olot TV. Aquest duet aprofundeix amb to reposat i voluntat d'anàlisi en les principals notícies del dia, acostant la veu dels seus protagonistes a través dels canals locals. L’objectiu és, doncs, oferir les claus per interpretar la realitat més propera reunint un ventall ampli i plural de testimonis, tant experts en diferents àmbits com figures del món polític, econòmic, social i cultural d’arreu de Catalunya. La situació de la salut pública, el benestar, el turisme, el sector energètic o la recerca i l'emprenedoria seran alguns dels temes que s'hi abordaran. El programa té un format obert i flexible, en què l’exposició de notícies s’acompanya d’entrevistes, reportatges i taules rodones.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Informativos
Tema: Actualidad
URL: http://www.xiptv.cat/el-punt-al-dia

Episodios disponibles para ver online

Racisme i propostes turístiques per aquest estiu
Avui li posem "El Punt al Dia" però també a la temporada. Després de l'actualitat, ens asseurem a la taula de debat per parlar de racisme. Ens acompanyaran: Alba Cuevas, portaveu de SOS Racisme; Horacio Airaudo, advocat penalista i Pere Oriol Costa, catedràtic de Comunicació política de la UAB, expert en temes de joventut i coautor d'un llibre sobre tribus urbanes. A la segona part del programa, recorrerem el país a la recerca de les propostes turístiques per aquest estiu que ens arribaran des de diferents punts del territori. Per fer-ho, ens acompanyarà també Txus Medina, director del programa "País Km 0" que oferirà aquest estiu La Xarxa.
Museus i Festivals d'Estiu
Avui, dediquem el programa a algunes de les propostes culturals que poden ser atractives aquest estiu. Per una banda, parlarem dels museus catalans amb Josep Maria Carreté, sotsdirector-gerent del Museu Nacional d'Art de Catalunya; Pilar Garcia, directora del Museu del Ferrocarril de Catalunya i Lluís Peñuelas, secretari general de la Fundació Gala-Salvador Dalí. I per una altra part, ens acompanyaran representants d'alguns dels festivals d'estiu que tenen lloc al país durant els mesos de calor. Seran amb nosaltres: Albert Mallol, director artístic del Festival de Porta Ferrada; Josep Maria Busquets, president del Festival Internacional de Música de Cantonigròs i Antonio Mas, director del Festival Internacional de Música de Cambrils. Tant per parlar de museus com de festivals d'estiu, completarem l'oferta amb connexions que ens duran a diversos punts del territori.
Campanya de la fruita dolça
Ja fa dies que està en marxa la collita de fruita dolça i avui en fem un primer balanç a El Punt al Dia. Per parlar, tant de la campanya d'enguany com de la situació del sector, entrevistarem primer Domènech Vila, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústria Agroalimentària del departament d’Agricultura de la Generalitat. Després, ens asseurem a la taula de debat amb representants d'UP i Poma de Girona.
Conciliació de feina i família
L'arribada de les vacances escolars provoca, encara més problemes, a les famílies, que tenen poques opcions per deixar els seus fills mentre són a la feina. Conciliar vida laboral i vida personal, amb o sense criatures, resulta complicat, tenint en compte els horaris que moltes persones fan a la feina. Avui en parlem a El Punt al Dia. Per fer-ho, entrevistarem Dolors Gordi, secretària de Família del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat. Després, a la taula de debat, comptarem amb la presència de: Ansel Guillamat, psicòloga de la secció ARC (Alternatives en la gestió i resolució de conflictes) del Col·legi de Psicòlegs de Catalunya; Alba Garcia, secretària de la dona i cohesió social de CC.OO. de Catalunya i Jana Callís, directora del departament de Relacions Laborals de PIMEC.
Malalties d'estiu i espècies invasores
Hi ha patologies i problemes de salut característics de l'època d'estiu. Avui en parlem per posar-li "El Punt al Dia" amb: Lluís Valerio, doctor i responsable del Programa de Salut Internacional de l'Institut Català de la Salut a la Gerència Metropolitana Nord i Marta Calabia, infermera del CAP Can Bou de Castelldefels i membre de l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya. La segona part del programa, la dedicarem a les espècies invasores que arriben també amb la calor. Ens acompanyaran: Joan Pino, subdirector del CREAF i professor de la UAB; Judit Arnó, doctora en Enginyeria Agrònoma per la Universitat de Lleida i investigadora de l’IRTA en el Programa de Protecció Vegetal Sostenible, dins el subprograma d’Entomologia i Roger Eritja, entomòleg i codirector de Mosquito Control Service al Consell Comarcal del Baix Llobregat.
L'economia submergida
La crisi ha disparat l'economia submergida, que arriba ja a fregar el 25 per cent del PIB català. Avui en parlem per posar-li "El Punt al Dia". Per fer-ho, comptarem amb la presència a l'estudi de: Josep Maria Noguera, portaveu i responsable de consultoria fiscal de l'Associació Professional de Tècnics Tributaris de Catalunya i Balears; Juan Antonio Duro, catedràtic d’Economia de la Universitat Rovira i Virgili i director de la Càtedra d’Economia Local i Regional i Xavier Segura, membre de la Junta de Govern del Col·legi d’Economistes de Catalunya.
Resum
Recull dels millors moments del programa.
Patrimonis de la UNESCO
El patrimoni català compta amb nombrosos reconeixements internacionals, també per part de la UNESCO. Avui en parlem entrevistant, en primer lloc, Joan Pluma, director general d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Després, ens asseurem a la taula de debat amb responsables de diversos monuments que ja estan declarats Patrimoni Mundial per la UNESCO i d'altres que estan pendents de ser-ho. Ens acompanyaran: Josep Tort, director del Consorci del Turó de la Seu Vella; Antoni Llagostera, president del Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès, autor del llibre “Pantocràtor de Ripoll”; Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla i Joan Perelada, alcalde de Vall de Boí.
Prevenció i extinció d'incendis
La campanya de prevenció extinció d'incendis centrarà avui "El Punt al Dia". Prestarem especial atenció a l'incendi, encara actiu, de Tivissa. De tot plegat, en parlarem, primer, entrevistant Antoni Mur, inspector en cap del Cos dels Agents Rurals del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya. Després, compartirem taula de debat amb Enric Sapés, vicepresident del Secretariat de Federacions d'Agrupacions de Defensa Forestal de Catalunya i Carles Furriol, enginyer del Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Forestals de Catalunya.
El país que volem
El moviment "El país que volem" és el motiu central del programa d'avui. Entrevistarem, en primer lloc, Alícia Casals, vicepresidenta de "El País que Volem" i doctora en robòtica per la UPC. A la taula de debat ens asseurem amb tres persones que, cadascú des del seu àmbit, pot opinar sobre la iniciativa i els reptes que ha d'afrontar Catalunya. Ens acompanyaran: Jordi Casassas, president de l’Ateneu Barcelonès i doctor en Història Contemporània per la UB; Jordi Coca, escriptor, catedràtic emèrit de l’Institut del Teatre i Pere-Joan Cardona, investigador biomèdic i director general i científic de Manremyc.
Medicaments convencionals vs tractaments alternatius
La medicina tradicional es troba, des de fa uns anys, amb la "competència" de tècniques alternatives, més basades en productes naturals. Avui, a El Punt al Dia, parlem d'aquests dos tipus de tractaments. Per començar, entrevistarem Jordi de Dalmases, president del Col.legi de Farmacèutics. Amb ell, abordarem aquesta qüestió, però també les problemàtiques que viuen els últims temps les farmàcies. A la taula de debat, assegurem davant per davant Xavier Verdaguer, psiconeuroimmunòleg – Posturòleg – Fisioterapeuta i Jesús Purroy, doctor en Biologia per la UB i director tècnic dels Serveis Científics i Tecnològics del Parc Científic de Barcelona.  
Carreteres catalanes
Les carreteres catalanes centren avui l'atenció a El Punt al Dia. Per començar, entrevistarem Xavier Flores, director general d'infraestructures de mobilitat terrestre. La segona part del programa, ens acompanyaran Alan Dicks Mauri, delegat de Stop Accidentes Catalunya i Manel Ferri, expert en mobilitat i membre de la Plataforma per la Promoció del Transport Públic. Amb tots ells, parlarem de l'estat de les carreteres de Catalunya, dels punts negres i de l'accidentalitat.
Les relacions de parella i el matrimoni com a negoci
El món de la parella serà protagonista avui a El Punt al Dia. Ens endinsarem en els nous tipus de relacions i en les dificultats de les parelles. En parlarem amb: Xavier Roigé, antropòleg; Pere Font, director de l’Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella i Immaculada Ruz, presidenta de la secció de Dret Matrimonial i Familia del Col.legi d'Advocats de Barcelona. Però tampoc no volem deixar de banda el negoci que suposen els matrimonis. Per això, ens acompanyaran: German Bellavista, fotògraf; Evaristo Viana, director Mas Sanllehí; Marta Priu, directora i fundadora de BCN Wedding Planners i Jordi Anguera, dissenyador de vestits de núvia.
El sector de l'automòbil
Coincidint amb l'inici de la producció en sèrie de la nova furgoneta elèctrica de Nissan a Barcelona, avui li posem El Punt al Dia parlant del sector de l'automòbil. Entrevistarem el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig. Amb ell, entrarem al detall en el que significa aquesta indústria per a Catalunya. A la segona part del programa, ens asseurem a la taula de debat amb el president del Gremi de venedors de vehicles, Miquel Donnay; el director de comunicació de Nissan per Espanya i Portugal, Francesc Corberó i Vicente Artigas, de l'Associació Provincial d'Estacions de Servei.
El sindicalisme a Catalunya
La vigília del primer de maig, dia del treballador, dediquem El Punt al Dia al paper dels sindicats. Per començar, entrevistarem el secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego. Després, debatrem sobre el tema amb: Maria Recuero, presidenta de la comissió gestora de la USOC; Francisco Javier Zapata, portaveu de la CGT a Barcelona i Maria Josep Prats, vocal d'AIJEC i jove emprenedora.
El cooperativisme
El món cooperatiu serà l'eix del programa d'avui. Per parlar-ne, durant la primera part de El Punt al Dia, entrevistarem Quim Sícilia, secretari de la Confederació de Cooperatives de Catalunya. Tot seguit, ens asseurem a taula amb representants de diverses cooperatives que engloben diferents sectors. Ens acompanyaran: Mercè Botella d'Eticom.coop; Josep Pere Colat, president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya; Guillem Llorens, director de la cooperativa SEPRA i Marta Sendra, presidenta i directora de l'Escola Cooperativa Rel i vicepresidenta de la Federació de Cooperatives d'Ensenyament de Catalunya.
Com ens veuen els estrangers?
Avui, a El Punt al Dia, volem saber com es veu Catalunya des de fora. Ens hem proposat conèixer la visió dels estrangers sobre diferents qüestions que ens caracteritzen, entre elles, la reivindicació de la independència. Començarem centrant la qüestió en els mitjans de comunicació i ens acompanyaran Paty Godoy corresponsal dels mèxicans 'Cadena Tres' i 'Excélsior' i Liana Aguiar, corresponsal de BBC Brasil. La segona part del programa, parlarem sobre Catalunya amb Victor Horcasitas de l'American Society de Barcelona i l'italiana Antonella Speranza, autoria de 'La pasta per als catalans'.
La meteorologia i els seus efectes
Avui, a El Punt al Dia, parlem del temps, de les previsions meteorològiques i els seus efectes sobre diversos sectors del país. Començarem entrevistant Javier Martín Vide, climatòleg i catedràtic de Geografia Física de la Universitat de Barcelona. Després, ens asseurem a la taula de debat amb el director del Servei Meteorològic de Catalunya, Oriol Puig; el coeditor del "Calendari dels pagesos", Norbert Tomàs; Josep Maria Coll, responsable dels sectors agrícoles de la comissió permanent d'UP i Sandra Angulo, vicepresidenta de l'Associació Empresarial d'Agències de Viatges.
Sant Jordi i la promoció de la lectura
La diada de Sant Jordi es tanca avui a El Punt al Dia. En la jornada de la rosa i el llibre, comentarem quins han estat els títols més venuts i quin és l'estat de salut de la literatura i l'edició catalanes. Per això, comptarem amb la presència de Pere Fàbregues,membre del Gremi de Llibreters de Catalunya i David Castillo, escriptor i crític literari de El Punt Avui. La segona part del programa, la dedicarem a la feina de promoció de la lectura que es fa en molts municipis catalans. Ens acompanyaran: Jaume Cela, pedagog i escriptor de llibres infantils, Elisabeth Ulibarri, contacontes de nens i adults i Teresa Pagès, directora de la biblioteca Jordi Rubió de Sant Boi de Llobregat.
Nutrició
L'actualitat protagonitza avui El Punt al Dia, amb la mirada posada en la dimissió de 10 membres de la direcció del PSC a Girona. També, perquè després d'uns dies de festa i davant la proximitat de l'estiu, molts estan preocupats per la nutrició. Avui en parlarem amb diversos experts. Primer, entrevistarem Rafael Casas, el director científic de la Fundació Thao de prevenció de l'obesitat infantil. Després, ens asseurem a la taula de debat amb la nutricionista Magda Carlas, Lluís Vidal d'Slow Food Maresme i Dolores García, dietista del departament de gastroenterologia, epatologia i nutrició pediàtrica de l'Hospital de Sant Joan de Déu.
Des de les Terres de l'Ebre
Des de Girona
Avui li posem El Punt al Dia des de Televisió de Girona. Allà, conversarem amb el president dels Manaies, Narcís Reixach i amb Miquel Izquierdo, president de la junta de Confraries de Setmana Santa de Girona. Ens explicaran què passa a Girona per Setmana Santa i, especialment, en què consistirà l'any de celebracions del 75è aniversari dels Manaies. La segona part del programa, la dedicarem al Torneig Internacional de Futbol Base MIC 2014. Ens acompanyaran la vicedirectora del Torneig, Maite Colomer, el representant d'un dels clubs que hi prenen part i Oriol Mas, periodista i cap d’informatius de Televisió de Girona. Completarem el programa, com sempre, amb l'actualitat més destacada de la jornada.
Des de Tarragona
Seguint la ruta que encetàvem aquest dilluns, avui li posem El Punt al Dia des de la ciutat de Tarragona, un dels epicentres de la Setmana Santa a Catalunya. Entrevistarem la regidora de turisme de Tarragona, Patrícia Anton per conèixer totes les activitats que acull la ciutat aquests dies. La segona part del programa, la dedicarem a les tradicions i comptarem amb la presència de Joaquim Julià, president de l’associació de la Setmana Santa de Tarragona, Magí Seritjol i Joan López
Des de Granollers
El Punt al Dia enceta avui una ruta per Catalunya que s'allargarà durant tota la Setmana Santa. Avui, farem la part central del programa des de Granollers, des de les instal.lacions de VOTV. Des d'allà, entrevistarem Pep Bou, l'artista de les bombolles. La segona part del programa, la dedicarem a les potencialitats turístiques del Vallès Oriental. Comptarem amb la presència de Joan Anglí, gerent de Termes Victòria i expert en turisme termal i Sílvia Arau, dinamitzadora de l'Associació d'Empresaris Turístics del Montseny. Tot plegat, farcit com sempre, amb les principals notícies del dia.
Oficis i Passions
Els canvis socials i els avenços tecnològics han comportat també modificacions en les professions. Avui dediquem la primera part del programa a oficis que s'estan perdent. Comptarem amb la presència a l'estudi d'un pastor, un barber tradicional i un esmolet. També ens arribaran testimonis de diferents punts del territori. A les portes de la setmana santa, la segona part de El Punt al Dia, la centrarem en les passions que es representen en diferents localitats de Catalunya. Seran amb nosaltres representants de les d'Olesa, Cervera i Esparreguera.

Otros informativos >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >