Close

Criatures

Divulgatius Programa que vol parlar del món dels infants, de la criança dels fills, dels problemes del dia a dia dels pares, però amb sentit de l’humor. Educar els fills és difícil però no impossible.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Enseñanza
URL: http://www.xiptv.cat/criatures

Episodios disponibles para ver online

Menjar ecològic a l'escola
Visitarem el menjador d'una escola bressol en què fan menjar ecològic. El pediatre Carlos González ens parlarà del pes dels nadons i l'especialista en jocs Oriol Ripoll ens dirà quins són els jocs imprescindibles per a tothom!. Ens preguntarem si les mares de més edat tenen nadons més grossos i si els nens petits tenen, com els adults, manies. Per acabar, els avis del programa ens explicaran què els fa caure la baba.
Família Políglota
És positiu o negatiu que el pares no parlin la mateixa llengua? Avui coneixerem una família políglota: català, castellà, anglès i alemany. Preguntarem als pares del programa les diferències entre el primer i el segon fill i l'Oriol Ripoll ens dirà si és millor jugar sol o en companyia.
Estrès infantil
Coneixerem un grup de noies que fan patinatge artístic i ens explicaran els sacrificis de disciplina i hores d'entrenament que han de fer per poder competir. Ens preguntarem si els nens poden patir estrès i si és bo fer massatges relaxants als nadons. L'Oriol Ripoll ens parlarà de la importància de saber perdre i els avis del programa ens explicaran què passa quan els néts es queden a dormir a casa seva.
Dislèxia
En el programa d'avui parlarem de la dislèxia, un trastorn del llenguatge escrit, i us mostrarem diferents mètodes per tractar-la. Us preocupen les amistats que puguin tenir els vostres fills? Els pares del programa ens en donaran el seu punt de vista i l'Eva Bach ens aconsellarà què fer si enganxem els nostres fills fumant. Finalment, amb els tres avis del programa comentarem si es pateix més pels fills o pels néts.
Natació i dansa creativa
Teniu nadons o nens petits i no sabeu quines activitats fer? En el programa d'avui, us en proposem dues: natació i dansa creativa. A més, Laura Gutman ens parlarà de la sexualitat després del part i l'Oriol Ripoll ens explicarà a quina edat comencen a jugar els nens. També descobrirem que menjar marisc durant l'embaràs és bo i per què sorgeix la síndrome del niu.
Explicar un conte
Assistirem a un espectacle d'un grup de nois i noies rondallaires i parlarem de la importància dels contes. Què cal per saber explicar un bon conte? Parlarem de les feines de casa, si els nens han d'ajudar o no i si es poden convertir en un joc. Finalment us preguntarem si preferiu deixar els nens amb els avis o amb cangurs i... la Maria, la Mercè i el Vicenç ens en donaran la seva opinió!
Correfocs infantils
Us presentarem uns petits diables: nens que participen en correfocs! Els encanta! Però quines precaucions s'han de prendre? Us explicarem per què els nens tenen por, si és positiu o negatiu que tinguin mascotes i preguntarem al pediatre Carlos González si és millor vacunar els nens o no. Finalment, també tindrem temps per reflexionar sobre si tenen massa joguines o estan massa consentits. Tenen de tot?
A la feina amb els fills
Coneixerem dues famílies que s'emporten els fills a la feina i veurem quines avantatges i quins inconvenients té. Preguntarem a l'Oriol Ripoll si és bo jugar amb l'ordinador i els pares del programa ens explicaran si limiten als seus fills les noves tecnologies i l'accés a Internet. Finalment, els avis del programa també ens donaran el seu punt de vista sobre si miren o no massa la televisió.
Escola Bressol?
És millor portar els nens a l'escola bressol o tenir-los a casa? Aquest és el dubte que plantegem en el programa d'avui. Us explicarem fins quan haurien de portar xumet i bolquer i preguntarem a l'Alba Padró quina és la millor manera per fer el deslletament. Els pares del programa ens confessaran què pensaven el dia del part i... també preguntarem als avis com es van sentir aquell dia.
Activitats conjuntes el cap de setmana
Acompanyarem una família amb tres fills que cada cap de setmana va a esquiar. És una manera de fer una activitat conjunta tots els caps de setmana però... com ho porten això d'aixecar-se tan d'hora un dissabte al matí? Preguntarem als pares del programa si tenen temps per ells i per a les seves aficions. L'Arantxa Coca ens donarà consells per fer l'intercanvi dels fills en els casos de pares separats i els avis del programa ens explicaran que els costa reunir tota la família!
Homosexualitat
En el programa d'avui coneixerem nois i noies que van haver d'explicar als seus pares que eren homosexuals. Els feia respecte? Com van reaccionar? Us explicarem per què als nens petits els agrada tant anar despullats i per què s'ho posen tot a la boca. També parlarem de les peripècies per fer adormir els nens i dels noms més posats al llarg de la història.
De visita a una granja
Acompanyarem els alumnes d'una escola en una visita a una granja i veurem tot el que experimenten els nens fora de l'aula. Els pares del programa ens explicaran si els seus fills tenen addicció als botons i als comandaments a distància. Per petits que siguin, ho toquen tot... i saben com funciona! Li preguntarem a l'Oriol Ripoll si quan ens fem grans perdem la capacitat de jugar i l'Alba Padró ens parlarà del pit a demanda.
Família monoparental.
En aquest capítol coneixerem l'Imma i les seves dues filles, que formen una família monoparental. Ens preguntarem si podem controlar els fills i espiar-los l'habitació i us farem confessar qui mana més a casa, vosaltres o els fills? A més li preguntarem a l'Oriol Ripoll, el nostre especialista en jocs, quin és el millor moment per jugar. Els pares del programa ens explicaran les pors que creuen que tindran a mesura que els fills es facin grans. I per acabar us presentarem la Maria, la Maria Mercè i el Vicenç, tres avis que al llarg dels següents programes ens explicaran les seves anècdotes amb els néts.
Problemes respiratoris
Us explicarem un mètode en plena natura per millorar els problemes respiratoris d’alguns nens. Les mares del programa ens explicaran si van alletar els seus fills i fins quan ho van fer. A més, l’Alba Padró ens donarà consells per treballar y donar el pit. Per acabar, les mares de les classes postpart ens explicaran com van viure la quarantena.
Activitats extraescolars
Seguirem una família de tres fills en una tarda plena d’activitats extraescolars. A més, parlarem de la memòria musical dels nadons i de si els nadons surten grans si les panxes de les embrassades són grans. Els pares del programa ens diran si creuen que són protectors o no i si fan el mateix que feien els seus pares. Acabarem el programa amb les anècdotes en els viatges en cotxe de les mares de les classes postpart.
A la compra amb els nens
En el programa d’avui un presentarem dos nens que utilitzen l’hipoteràpia per a millorar problemes derivats d’una paràlisi cerebral. Els pares del programa ens parlaran de l’aventura d’anar a comprar amb els nens i de les coses que ara fan i no feien abans de tenir fills. Acabarem parlant amb les mares de les classes postpart de si és fàcil deixar els nens amb altra gent i del paper de les sogres.
Dir no als fills
Coneixerem l’Olena Vytrichenko, que és ucraïnesa i va ser nou vegades campiona mundial de gimnàstica rítmica. Ara viu a Lloret de Mar i ha muntat un gimnàs per pares i fills. Els pares del programa ens parlaran de la diferència entre els fills únics i els germans i la pedagoga Eva Bach ens donarà consells per saber dir no als fills.
Anar de colònies
Acompanyarem de colònies un grup de nens i nenes d’un esplai. En Ramon Casals ens dirà si creu que és bo donar setmanada als nens i els pares del programa ens explicaran si els seus fills estan gaire enganxats a la televisió. Us explicarem si els pares saben reconèixer els nadons de la mateixa manera que ho fan les mares i a les classes postpart parlarem del paper del pare després del part.
Adopcions internacionals
En aquest capítol coneixerem la història de dues famílies que van adoptar a Xina. També parlarem de la gelosia entre germans i els pares del programa ens parlaran de la seva experiència i de si han hagut d'educar els seus fills de maneres molt diferents. Acabarem amb les mares de les classes postpart, que ens explicaran les seves aventures quan van amb el cotxet pel carrer.
Nens amb altes capacitats
Coneixerem un nen que té altes capacitats i va tenir molts problemes a l'escola fins que en va trobar una que s'adequava a les seves necessitats. A més, també coneixerem dos nens aficionats als escacs. Preguntarem als pares del programa com creuen que reaccionaran si els seus fills no acaben fent el que ells havien imaginat, i les mares de les classes postpart ens confessaran que anomenen els seus fills amb sobrenoms cursis.
Pallassos d' hospital
Acompanyarem pallassos d'hospital en les seves visites a les habitacions dels nens i ens explicaran com fan la seva feina. Parlarem de si costa deixar els nens amb avis, cangurs o llars d'infants i si som desconfiats o no. Us explicarem que els nens reconeixen la mare per l'olor i què determina la forma del melic.
Banda de jazz infantil
Coneixerem la Sant Andreu Jazz Band, una banda de jazz formada per nens i joves d'entre 9 i 16 anys. Els pares del programa ens explicaran quin és el seu millor i pitjor moment del dia. Descobrirem com hi veuen els nadons i si parlen abans els que fan gestos. Parlarem de l'alimentació vegetariana i acabarem el programa amb les mares de les classes postpart, que ens explicaran què els fa caure la bava dels seus fills!
Escoles rurals
En el programa d'avui visitarem l'escola de Planoles i veurem com és una escola rural. També parlarem dels problemes que suposa viure aïllats en nuclis familiars molt petits i no relacionar-se amb l'entorn. A més, els pares del programa ens explicaran si tenir fills els ha canviat el caràcter i ens confessaran si són juganers o s'han d'esforçar per jugar amb els fills quan estan cansats de treballar o de fer les feines de casa. I entre altres coses, us explicarem si crida més l'atenció d'un nadó la veu o la cara de la mare i si li agrada més el Sol solet o una cançó comercial.
Tallers de cuina per a petits i grans
Avui us presentarem una mare cuinera que fa tallers de cuina per a petits i grans! Amb ella parlarem de com fer menjar els nens i acostumar-los a tots els aliments. També parlarem de les marranades que fan els nens i de tot allò que havíem dit que no faríem com a pares i hem acabat fent. Explicarem la relació que hi ha entre la sortida i la caiguda de les dents i parlarem de la intolerància a la lactosa.
Nens de l' Escolania de Montserrat
Anirem fins a Montserrat per veure com viuen i estudien els nens de l'Escolania. Els pares qua participen al programa ens explicaran les filigranes que han de fer perquè els seus fills mengin o perquè no mengin tant! Us explicarem de què riuen els nadons i si podem ensenyar-los a dormir. Acabarem el programa en una classe post part on tres mares reconeixen que són monotemàtiques.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >