Close

Adaptation

Cultura Sèrie de documentals que presenta la dramatúrgia del segle XXI de la mà dels seus creadors. Autors de l’escena actual ens ensenyen els mecanismes de creació a través de l’anàlisi estructural i formal dels seus textos. Adaptation descobreix les motivacions personals i professionals dels escriptors teatrals amb la col·laboració especial del direct...

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Teatro
URL: http://www.xiptv.cat/adaptation

Episodios disponibles para ver online

Resum de la temporada
Adpatation fa un cant coral. Uneix les veus més interessants d'aquesta temporada, que lligades pel sentit de les paraules elabora un mosaic interessant en relació l'art de viure a través de l'escena teatral.
Xavier Albertí
Referent en l'escena del teatre català contemporani. Ens mostra la seva casa, el Lliure, des d'on fa un repàs als temes més interessants del fet teatral. És un plaer escoltar-lo.
Albert Mestres
Adaptation s'apropa a un dels autors més ítims. L'escriptor teatral, traductor i poeta Albert Mestres. No falten veus que el relacionen amb l'univers brossià.
Enric Nolla
Adaptation s'apropa a l'entorn del dramaturg Enric Nolla. Interessant el seu procés d'escriptura teatral, que parteix de l'espai escènic. Per ell ser dramaturg és una fusió entre el poeta i el mag.
Julio D. Wallovits
Adaptation s'interessa per l'escriptor Julio D. Wallovits, director de l'exitosa Smooking Room. Publicista de professió prova també amb el teatre. Explora les arts escèniques, però critica l'snobisme que l'envolta.
Anaïs Schaff
Adaptation guionitza la conversa compartida amb Annais Schaaf. La seva escriptura està darrera d'històries tan seguides com "Vent del Pla". El teatre s'ha quedat en els seus inicis professionals.
Llàtzer García
Adaptation entra en el procés de creació d'un dels autors més joves de l'escenari actual. Llàtzer Garcia, còmode en el gènere de la comèdia, no entén la dramatúrgia sense la seva banda sonora.
Mercè Sarrias
Combina amb distància l'escriptura teatral i els guions de televisió. Autora de "Porca Misèria" o "Infidels", creu que ambdues disciplines han d'anar en paral·lel, mai creuar-se.
Anna Llopart
Dramaturga i directora. Ha arribat a l'escena de forma accidental. Té molt clar que el teatre és música.
Manuel Veiga
Es defineix com un autor que escriu. Explora el món íntim per traslladar-lo a escena. Aquest novembre 2010 torna al Teatre Nacional de Catalunya sota la direcció de Sergi Belbel.
Resum
L'últim capítol d’aquesta temporada d'Adaptation recull els millors moments amb les reflexions de tots els joves dramaturgs catalans que han desfilat pel programa.
Tomàs Aragay
Adaptation es desplaça fins a Pontós, poble on resideix el dramaturg i guionista cinematrogràfic Tomàs Aragay. Parlem amb ell de la combinació entre teatre i cinema.
Carles Batllé
Carles Batlle, l'últim premi Born per l'obra "Oblidar Barcelona", passeja pels carrers del seu poble adoptiu, Argelaguer. Una vida plàcida que convida a l'escriptura.
Eva Hibernia
Adaptation coneix l'escriputra de textura poètica de la dramaturga Eva Hibernia. Un món imaginari que també es trasllada en l'àmbit més privat de la directora de "La America de Edward Hopper".
Esteve Soler
El dramaturg, Esteve Soler ens mostra com el procés de documentació i investigació és fonamental en la seva escriptura. La darrera obra "Contra el progrés" ha estat seleccionada entre més de 600 textos europeus i estrenada al Theater Treffen de Berlin. Soler conclou que ser fidel a un mateix és la millor garantia per resistir en aquest ofici.
Carol López
L'Adaptation d'aquesta setmana ens mostra el treball de la Carol López, autora de 'Germanes', gran èxit de la temporada. Guanyadora d'un premi Max per aquest text, López ens explica que sobreviure en el món escènic és qüestió de resistència, ja que és una carrera de fons.
Rafael Spregelburd
Adaptation coneix Rafael Spregelburd, actor, director i dramaturg argentí. Va estrenar amb èxit a Barcelona, Lúcid. Ara continua el seu treball per Europa i és professor convidat a la Sala Beckett.
Lídia González Zoilo
Membre i fundadora de Colectivo 96º. Sabrem quin lloc ocupa la paraula en el procés creatiu d’aquesta formació que torna amb un nou treball al Teatre Lliure el 22 i 23 de maig dins del cicle Radicals Lliure.
Carlos Be
El capÍtol d'aquesta setmana ens mostra el treball de creació del dramaturg i director Carlos Be.
Victòria Szpunberg
Adaptation parla amb Victòria Szpunberg sobre la imatge com a punt de partida d’un text teatral. Una conversa que ens conduirà per aspectes personals de la dramaturga d’origen argentí. El capítol compta amb la col·laboració especial del director, Xavier Albertí.
Jordi Oriol
Adaptation parla amb Jordi Oriol sobre la importància de la forma en el procés creatiu. Una conversa sobre dramatúrgia que succeeix en els diferents espais per on es mou el jove creador. El captol compta amb la col·laboració especial del director, Xavier Albertí.
Raquel Tomàs
Adaptation parla amb Raquel Tomàs de la importància del llenguatge en l’escriptura teatral. Una història sobre la ficció que transita en la realitat més quotidiana de l’autora. El capítol compta amb la col·laboració especial del director, Xavier Albertí.
Josep Maria Miró i Coromina
Adaptation parla amb Josep Maria Miró i Coromina sobre el rol de la dramatúrgia en la societat d'avui. Una forma creativa efímera que l'autor viu amb intensitat. El capítol compta amb la col·laboració especial del director, Xavier Alberti.
Pau Miró
Adaptation parla amb Pau Miró sobre l’escriptura com a forma d’entendre la vida. Una història que ens porta a penetrar en el procés de construcció del darrer text de l’actor i director, “Búfals” que obrirà el Festival de Teatre Temporada Alta. El capítol compta amb la col·laboració especial del director, Xavier Albertí.
Marc Rosich
Adaptation parla amb Marc Rosich sobre el procés d’escriptura teatral a través de la seva última obra “Núñez i Navarro” estrenada a la Sala Beckett. El capítol fa especial incidència en la creació de personatges. Una història sobre dramatúrgia, que ens descobreix el món més personal de l’autor. El capítol compta amb la col·laboració especial del director, Xavier Albertí.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >