Close

Nius

Divulgatius Projecte multiplataforma d'actualitat cultural sensible a totes les disciplines i a tot el territori català, que té per objectiu mostrar i conèixer la varietat d'espais culturals que hi ha a Catalunya, així com els professionals que hi treballen, per veure com aquests espais interactuen amb l’entorn i la societat.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Sociedad
URL: http://www.xiptv.cat/nius

Episodios disponibles para ver online

Arribem al final
L’Enka descobreix el misteri de l’ocell sensible i es queda sense feina. L’Àlex Serra, en Josep Maria Miró i l’Alba Sastre l’ajudaran a trobar el seu camí. Li recomanen que marxi a l’estranger? Que es quedi? Que mantingui l’optimisme? Ho descobrim en l’últim programa!
Capítol 30
L'Enka ens descobreix en el penúltim programa de Nius alguns dels secrets que ens amaga l'ocell sensible i les seves llavors...
Orient i Catalunya a cop de cultura
Viuen aqui, treballen aqui... creen i consumeixen cultura. Coneixem cantants de rock, editors i cal·lígrafs. Orient i Catalunya a cop de cultura. Ja és hora d'obrir el ulls i deixar-nos de mirar el melic. També construïm el temporada Alta a nius en construcció i Nyandú ens fa escoltar l'origen de les absències.
Capítol 28
Anem de dansa! Coneixem l’escola de l’Angel Corella i parlem amb ell sobre passat, present i futur de la cultura. A més, ballem amb la Clara, una de les seves alumnes i escoltem la història de la Diana i la seva lluita. També gaudirem de bona música amb Maïa Vidal, Pau Anglada ens farà un dibuix a Nius il·lustrats i donarem un tomb per la xarxa amb el nostre ocell sensible.
Capítol 27
L'Enka torna de vacances amb ganes de trobar les llavors de la cultura. És per això que passa 24 hores amb Jaume Tribó, apuntador del Gran Teatre del Liceu i una de les persones d'aquest país que coneix més secrets del món de l'òpera. També posem d'esquenes a l'escriptor Eduard Márquez i la seva editora, Eugènia Broggi. La banda sonora del programa la signa la barcelonina Clara Peya.
La cultura i l'estiu
La cultura i l'estiu casen? Anar al cine, al teatre, a un concert o tombar-se a la platja i no fer res? Veiem com es prepara la cultura per afrontar les altes temperatures amb tres propostes d'oci: la sala Montjüic de cinema a la fresca, "la casa sota la sorra" al teatre Borràs i el festival de veu de Banyoles, (A)phónica. També Imma Colomer ens conta un conte, Peret ens parla de les seves il·lustracions, coneixem la feina de la companyia teatral "La Pell" i Joana Serrat ens posa la banda sonora.
El còmic
No sabem dibuixar però no passa res. L'escola Joso ens ensenya. Vols conèixer els secrets del llapís? Ens matriculem a l'escola de còmic més important de Catalunya i descobrim on són alguns del seus ex-alumnes. També marxem a Girona per construïr l'Inund'art i escoltem bona música de la discogàfica Foehn.
La màgia
1,2,3 i un conillet. Un encanteri porta l'Enka a endinsar-se en un món màgic. Sergi Buka i el Rei de la Màgia ens mostren les dues cares de les cartes, els barrets i la història de la màgia a Catalunya. També coneixem les esquenes de la Blanca Busquets de la mà de la seva agent literària i la discogràfica Foehn ens posa la banda sonora
Teatre a Reus
Barcelona no ho és tot. Obre els ulls i els sentits perque Reus t'ofereix teatre, molt teatre. Coneixem l'oferta teatral d'una ciutat que viu i fa front a la crisi amb entusiame. També la dutxa de Nius d'omple de música i poesia amb Xavi Ciurans i el grup menorquí Delên ens posen la banda sonora.
Poble Sec
Sortir de casa per fer-se una foto de carnet i acabar vivint una aventura en un barri ple de constrastos: cooperatives, “chanclettes”, bars biològics, “molinos” que s’omplen de vermell i peces del Japó a casa nostra. Ens acompanyeu a Poble Sec? També construim la preciosa festa de la poesía a Sitges i Fira Fem posa la banda sonora.
Time Out
Ja és hora d'aprendre a fer preguntes. L'Enka visita la redacció de la Time Out, una de les revistes d'oci més importants de Barcelona. Tot un màster en periodisme cultural.A més, el gran Pere Virgili ens fa un dibuix i l'ocellot sensible ens porta a fer un tomb per la xarxa.
Cultura per a invidents
La cultura no només es veu, també s'escolta, es toca i sobre tot, es viu: cultura adaptada per a invidents. Com viuen la cultura? Com arriba fins ells? La Carme, el Marc i el Ricard ens ho expliquen. També l'Ainhoa surt de la dutxa amb ganes de llegir i l'ocell s'apropa a Internet per conèixer la feina que es fa a Núvol.
Joana Santamans i Ferran Palau
L'ocell va que vola i ens porta fins l'estudi de Joana Santamans, il.lustradora i pintora amb els peus ficats a l'aigua del rierol. Un recorregut que va des del pinsells fins la música de Ferran Palau. Dos artistes i un imaginari que es pot compartir. A més el Diego ens proposa fer un gir de 360º a Nius en construcció i el Jordi Corominas està disposat a tot quan surt de la dutxa
Anna Roig i Guillem Roma
Anem a buscar l'origen del misterios Bigotí vermell. L'Anna Roig i el Guillem Roma ténen la clau i ens la cantaran. Nova música d'autor fresca i positiva que parla sobre les coses senzilles. Completarem el menú cultural amb l'il·lustració que ens fa la Miriam Sugranyes sobre un ocell que ens resulta molt familiar.
Les arts plàstiques
Gallifa amaga, entre arbres, un retall de la història de les arts plàstiques. La familia Artigas ens obre les portes de la seva fundació per fer-nos entrar a la vida de tres generacions d’artistes. A més Pepa Fluvià ens parla del seu muntatge teatral en construcció “The lonesome West”, la mare i el germà de la directora de cinema Mar Coll parlen d’ella a les seves esquenes i la Laia Arqueros ens fa una il·lustració. La música avui la posa Joan Masdeu.
La caseta de la Coma de Burg
Aquesta setmana l'Enka viatja fins Pallars Sobirà per relaxar-se una mica. Viu dos dies a la caseta de la Coma de Burg, un lloc de dansa, aprenentatge i gastronomia saludable. També coneixerem el Marc Estévez, autor d'un dels llibres més exitosos d'aquest Sant Jordi "Un hort per ser feliç" (Ara llibres), gaudirem de bona música amb Gos Binari i entrarem en el món de la dissenyadora i il·lustradora Andrea Carandini.
Sant Jordi
Arriba Sant Jordi i l'ocell comença a llegir. Ens trobem amb tres editors que ens marquen tres camins, tres obres, tres autors, tres apostes per aquesta diada. Fem un capítol amb bona lletra. També contem amb les il·lustracions de Javi Royo i Miquel Abras ens fa fer equilibris impossibles.
Rumba catalana
Catalunya té ritme, Catalunya té rumba. Em retrobo amb el “Tío Rafael” i Los Viejos Rumberos per parlar de vida, de família, de gitanos i de música. Coneixerem el món i la historia de la rumba catalana. A més a més, l’Albert ens parla de la importancia de la comunicación tot sortint de la dutxa i el Xavi ha construít un bloc de contes que ens vol contar.
La Cubana
La Cubana està de nou al escenaris i nosaltres anem amb ells. Coneixem el seu últim espectacle, Campanades de boda, de la mà del Daniel Compte, cap de prensa de la companyia de Teatre més boja de Catalunya. També Pep Ambrós construiex una peça teatral a NIUS EN CONSTRUCCIÓ i els menorquins Atelier ens porten la música del seu Focs Aquàtics als nostres NIUS MUSICALS.
Capítol 12
Afinem les cordes i intentem cantar. Acompanyem la Coral de Canigó de Vic al llarg de tot un dia i entrem en el món de les arts amateurs. Vocació, passió i familia.També l’Agnés Romeu es fica a la dutxa, l’Amaia ens fa un dibuix i un grup d’Obeses ens posen la banda sonora.
Capítol 11
El Raval és un barri eclèctic, complex, divers i ple de cultura. Entrem en el cor de Barcelona per conèixer a Mercedes Abad, el teatre Tantarantana i la nova Filmoteca de Catalunya. També sabrem quines dificultats té la Violeta per realitzar el seu curtmetratge i l'il·lustrador Woodcutter ens mossega amb força.
Museu Diocesà i Comarcal i el Centre d’Art la Panera
Avui toca connectar. Anem a Lleida per a conèixer el passat i el present de les arts plàstiques: el museu Diocesà i comarcal i el centre d’Art la Panera.  També coneixerem la feina de la galeria Mutuu i la discogràfica Aloud Music ens mostraran la seva música.  
I aquesta setmana a Nius...
T de Teatre
Un fil de llana que ens guia. És el moment de la dona. La dissenyadora Cristina Paniagua, la costurera Loli i les integrants de T de Teatre. Parlem de disseny, parlem de delicadesa, parlem de teatre i, com no, parlem de cultura. També visitem l'estudi de la il·lustradora Maria Klara, fem fora de la dutxa a Kevin Martos i deixem que la música de la Iaia ens acompanyi.
Capítol 8
Donem quatre tombarelles i anem al circ. Aquesta setmana visitem la central del circ i coneixem a la jove companyia Tangram. Un nou concepte d'espectacle que deixa enrere als pallassos i domadors. També ens parlen de Sol Picó a les seves esquenes, coneixem el projecte en construcció de Teresa Estapé i escoltem Manos de Topo.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >