Close

Nius

Divulgatius Projecte multiplataforma d'actualitat cultural sensible a totes les disciplines i a tot el territori català, que té per objectiu mostrar i conèixer la varietat d'espais culturals que hi ha a Catalunya, així com els professionals que hi treballen, per veure com aquests espais interactuen amb l’entorn i la societat.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Sociedad
URL: http://www.xiptv.cat/nius

Episodios disponibles para ver online

Capítol 7
Enka segueix buscant les llavors de la cultura. Aquesta vegada la seva investigació la condueix fins a Amélie, un grup català de “power pop”. Amélie és un formació de 5 nois (entre 19 i 21 anys) que amb el seu àlbum “Somiant desperts” han aconseguit retornar a la música en català, el fenomen fan. En només dos anys, tenen a les seves esquenes una impressionant tropa de fidels seguidores. Coneixerem com són, què els agrada i els seguirem durant un dia d'assaig i concert. http://www.amelie.cat/ Amélie i Enka viatjaran a Salt (Girona) per fer un concert a una de les sales musicals més importants del país, La Mirona, i per conèixer el treball que fan Jordi Planagomà i el seu equip. A més l'actor Xavi Núñez surt de la dutxa en NIUS a la DUTXA, i ens apropem a Lleida per conèixer alguns detalls sobre l’ANIMAC.  
I aquest diumenge a Nius...
Capítol 6
Arriba el moment de les arts plàstiques. L'Enka segueix buscant les llavors i arriba fins l’escola ELISAVA i el FAD. Descobrirà què s’amaga darrere el disseny i l’enginyeria? També coneixerem el treball de la fotoperiodista Lorena Ros en veu de la seva mare i la Paula ens parlarà del seu projecte en construcció NoInteraction.
Capítol 5
Una paraula escrita es fa cançó i Lu Fabrés ens submergeix al món dels Miserables. Un espectacle musical molt gran des de molt a prop. Per completar el menú: Brosmind ens fan un dibuix i Giulia i els Tallarini ens posen la banda sonora.
Capítol 4
Un rodatge que acaba, una posproducció que comença i un viatge que ens condueix fins als premis Gaudí. Sembla que la cosa va de cinema. A més coneixerem al pop pescat d'Alex S. Roca, escoltarem l'últim àlbum de Gertrudis i veurem l’Àlvar Triay sortint de la dutxa.
Capítol 3
Enka rep una misteriosa trucada: "Ocell sensible en el TNC". I comença la funció!: passadissos, secrets, i un Mercader de Venècia a punt d'estrenar-se. Tal vegada la llavor estigui entre les butaques del teatre Nacional de Catalunya. A més ens saluden les Percheronas de l'il·lustrador Siscu Romero i la bona música: Víctor Petrus i el seu 'To the future we belong'.
Capítol 2
La Muriel Villanueva ha escrit un llibre (La gatera) i ha guanyat un premi. Una història que ens portarà fins Girona per conèixer un lloc emblemàtic, la Llibreria 22. Estrenem seccions: projectes que tot just començem a NIUS EN CONTRUCCIÓ i actors que surten de la dutxa per contar històries. Avui, Queralt Albinyana.
Capítol 1
Comença la recerca de l'ocell sensible. Les primeres pistes condueixen a l’Enka fins al músic Joan Chamorro i la jove Sant Andreu Jazz Band. A més visitarem a la il·lustradora Pilarín Bayés i coneixerem a Pep Bou de la mà de la seva amiga Marta a Nius d’Esquenes.
Promo del programa
Nius és un projecte multiplataforma d'actualitat cultural sensible a totes les disciplines i a tot el territori català. Té per objectiu mostrar i conèixer la varietat d'espais culturals que hi ha a Catalunya, així com els professionals que hi treballen, per veure com aquests espais interactuen amb l’entorn i la societat.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >