Close

Noves visions

Divulgatius El programa Noves Visions parla amb persones que han deixat el seu lloc d'origen per venir a viure a Catalunya. Coneixerem de prop la seva nova vida, les seves activitats, els seus projectes i els seus somnis.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Viajes
URL: http://www.xiptv.cat/noves-visions

Episodios disponibles para ver online

Hawa Sessay
Va conèixer el seu marit a l'hospital de Sierra Leone on treballaven junts. Uns anys desprès van decidir venir a treballar a Granollers perquè sabien que es necessitaven professionals de la salut. Però la tramitació dels diplomes de l' Hawa s'està allargant i això està retrassant la seva incorporació al món laboral.
Silvia Caggiano
Va venir a Barcelona per especialitzar-se en teràpies Gestalt i va decidir quedar-s'hi per iniciar la seva vida professional. Avui dia, està organitzant el seu primer consultori terapèutic.
Wilson Barrios
Va arribar des de Bolívia perquè la seva dona necessitava tractament mèdic. Amb el temps, tota la seva família es va anar instal·lant a Barcelona, mentre iniciava una nova vida plena d’obstacles i proves. Tot això el va fer donar un tomb a la seva professió i dedicar la seva vida al servei dels altres.
Lidan Qi
A Barcelona va estudiar Dret a la universitat i davant la necessitat de la comunitat xinesa a Badalona, hi va instalar el seu bufet d’advocats. Avui en dia, la Lidan és una de les principals assessores dels empresaris xinesos a Catalunya i també dels catalans que van cap a Xina.
Martin Correa Urquiza
Va arribar a Barcelona per fer un doctorat en Antropologia i de seguida va adonar-se de les poques possibilitats d’integració per les persones amb problemas de salut mental. Per això va impulsar la creació de Radio Nikosia, on els protagonistes són persones immerses en la problemàtica, creant un espai de trobada i una forma d’inclusió i participació social.
Motonori Baba
Va deixar el Japó per conèixer altres cultures i estudiar per desenvolupar la seva capacitat organitzativa d’equips de futbol. Aquest esport li ha servit per integrar-se en els diferents països en els que ha estat i per això, quan va arribar a catalunya, va formar el ‘Barceloneta Internacional’. Un equip que promou un comportament resposable i competitiu entre els seus integrants.
Fatima Sounssi
Després de viure a França, la Fàtima va arribar a Catalunya, on es va adonar de la poca participació dels estrangers en la vida social i el coneixement de la història de Catalunya. Per això, va decidir formar un grup de noves associacions dedicades a realitzar activitats culturals al voltant de la història i els costums catalans.
Mohamed Said
Venir des de Blangadesh va ser tota una aventura però a les persones que busquen nous horitzons no hi ha qui les aturi. En Mohamed va planificar pas per pas el que havia de ser el seu objectiu a Barcelona: obrir un bar, tot un símbol de prestigi en el país on va néixer.
YU JIN
La Yu, desprès d’haver après la llengua i enamorada d’aquest país, va decidir quedar-se a Barcelona per treballar com a traductora i intèrpret del xinès. Després d’un temps va canviar de plans i ara pensa en exportar l’espanyol cap a Taiwan. És un projecte conjunt amb la seva parella, un jove català entusiasta de la cultura xinesa.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >