Close

Amb Gust de Mercat

Programa dedicat a la gastronomia on cada setmana es visita un productor artesanal d'aliments originals de Catalunya per conèixer com elabora el seu producte. El programa també va a veure mercats locals tradicionals on es comercialitzen productes de la terra.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Divulgación
Tema: Cocina
URL: http://www.xiptv.cat/amb-gust-de-mercat

Episodios disponibles para ver online

Cuina d'Andorra
Aprofitant els dies previs al Nadal passegem per carrers i places d'algunes parròquies del principat d’Andorra. Visitem la secció dedicada a l'alimentació dels Grans Magatzems Pyrénées. Michel Baylocq, gerent d’Opció Cuina que fabrica el Nectum d'Avet, ens parla de totes les seves propietats tant gastronòmiques com medicinals. Finalment, Joao Gomes, cuiner de l'Hotel Casa Canut Centre Gastronòmic, ens elabora un Cabrit al forn.
Cuina de Lleida
Passegem pel Mercat de Fleming, allà la paradista Marta Dalmau ens explica amb tot luxe de detalls tot el que ven a la seva parada especialitzada en fruita. Visitem l'empresa Frulesa fundada l'any 82 i dedicada a l'exportació de fruites variades i Andreu Rota, gerent de l'empresa, ens explica la seva feina diària. Finalment, Gonzalo Ferreruela, propietari i cuiner del Restaurant Ferreruela, prepara una amanida de peres escalivades amb formatge de cabra.
Cuina de Barcelona (2)
Ens passegem pel mercat més emblemàtic de la capital catalana al mercat de la Boqueria. Allà coneixerem alguns dels seus paradistes que ens expliquessin les seves històries personals. El pollastre del Prat, l'autèntic Pota Blava, és el producte del qual coneixerem la seva història i totes les seves qualitats gastronòmiques. Finalment, el cuiner José Ignacio Irirueta ens prepara un filet de bou al Porto, un dels plats estrella de Restaurant Vinya Roel.
Cuina de la Vall d'Aran
Passegem pels mercats de Vielha i Bosost. Coneixerem els formatges de Bagergue i al Restaurant Era Lucana de Vielha provarem l'Olla aranesa    
Cuina de Barcelona
Durant el programa visitem el Mercat de Santa Caterina i parlem amb els propietaris de les parades. Visitem la fàbrica d'Anís del Mono situada a Badalona des de fa 142 anys.I al restaurant Barceloneta, el seu cuiner Juan Carlos Gómez, ens prepara un llobarro al forn.
Cuina de Reus
En aquesta edició ens centrem en l'avellana, producte típic de la zona i coneixerem tots els processos pel que passa l'avellana fins que es comercialitza. Al Restaurant Gaudir, amb magnífiques vistes de la ciutat de Reus, Sergio Domínguez ens prepara un Turbot Salvatge a la planxa.
Cuina de Girona
Aquesta setmana visitem Girona amb la cuinera Inma Jaime, propietària del Restaurant Can Marquès, que ens prepara "Llengua de vedella amb bolets". També visitem el Mercat del Lleó i el Museu de la Confitura.
Cuina del Ripollès
Visitem Ripoll i el seu mercat setmanal del dissabte. Ens centrem en un producte típic de la zona com és la "llangonisseta de Ripoll". Al restaurant Reccapolis ens fan "Ripollesa de llangonisseta amb poma".
Cuina de Tarragona
Visitem Tarragona i el seu casc antic. Ramon Martí propietari del Restaurant El Llagut ens prepara l'arròs a la masqueta amb safrà de Giloca, espàrrecs verds i cloïses. També coneixerem un producte típic de Tarragona, la Garrofa. Eugini Aguiló i Francesc Xavier Cort ens explicaran les característiques d'aquest producte.
Cuina d'Alella
Programa centrat especialment en els casaments. Visitem la Masia Mas Coll, un dels llocs més representatius d'Alella per aquests aconteixements. La Isabel Camacho ens explica com s'organitzen per acollir casaments i Ulpiano Flochoso, el cuiner, ens prepara un gratinat de llagostins, un dels plats estrella de Mas Coll. També visitem les Caves Parxet amb Ramon Reventós que ens explica com funcionen i les especifitats del seu cava.
Cuina amb arròs del Delta de l'Ebre
En aquest programa viatgem fins a Tortosa. Passegem pel Mercat Municipal de Tortosa amb Margaret Nofre, cuinera del Restaurant Sant Carles i parlem amb Jordi Sorolla que té una parada de bacallà al mercat . El programa inclou un reportatge sobre l'arròs del Delta de l'Ebre i pel que fa al plat, Margaret Nofre ens prepara l'Arròs a la Marinera, que ells també anomenen Tot Pelat.
Cuina de Cambrils
Aquesta setmana visitem Cambrils. Recorrem el port, els vaixells dels pescadors i la llotja.Parlem amb Xavier Domènech, Secretari de la Confradia de Pescadors de Cambrils, i amb l'Ivan Gassiò, comercial de la Llotja. Al restaurant el Rincón de Diego, amb una estrella Michelin, el seu propietari, Diego Campos, ens mostra el restaurant i ens prepara uns "Fideus amb Llamàntol, cloïsses i gambes"  
Cuina de La Garrotxa
Visitem el mercat setmanal dels dilluns i el mercat municipal d'Olot, on el seu president, Jordi Vilarrassa, ens parla del mercat. Dediquem una part del programa a parlar de les mongetes de Santa Pau amb els gastrònom Pep Nogué. Jesús Pont, del restaurant Cal Sastre, ens presenta diversos plats fets amb les mongetes de Santa Pau. Pel què fa al plat, al Restaurant Ramón veurem com l'Alberta Agulla ens cuina la "Teula de cua de Bou desossada i cuinada al vi negre".
Cuina de l'Alt Urgell
Programa dedicat a la cuina de l'Alt Urgell. Cuinem Confit d'Ànec amb Josep Maria Cal Serni de Calbinyà. Passegem pel mercat de La Seu amb Josep Maria Troguet. Visitem Ossera per conèixer el formatge de cabra Serrat-Gros. Visitem Cal Casal on Núria Rosell ens ensenya com fa les seves confitures.
Cuina de La Cerdanya
Programa dedicat a la cuina i productes de La Cerdanya. Des de l'Hotel Del Prado el seu cuiner ens prepara "Bacallà a la salsa mèl".També visitem la Fàbrica de Carlit on ens explicaran com fer el tradicional "Trinxat de Cerdanya". I coneixerem a Xavier Gispert, agricultor, que ven els seus productes al mercat de Puigcerdà.
Cuina sitgetana
Dedicat a la cuina sitgetana: Restaurant La Nansa, Propietar Anton Rafecas. El programa recull com es prepara "l'Arròs a la sitgetana" des de la compra dels productes al mercat, fins a la seva elaboració a la cuina amb el xef Francesc Rafecas. També es visiten els Cellers de la Malvasia de Sitges amb Josep Pasqual.
Promo 'Amb gust de mercat'
Amb gust de mercat

Otros programas de divulgación >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >