Close

Aula emprenedora

Divulgatius La sèrie és una proposta didàctica adreçada als alumnes de les escoles catalanes que té com objectiu apropar-los al món emprenedor català.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Enseñanza
URL: http://www.xiptv.cat/aula-emprenedora

Episodios disponibles para ver online

SECOT, Muralla 15
Acabem la temporada parlant del potencial turístic de Catalunya. Ho fem amb els experts de la SECOT, una entitat de voluntariat sènior d’assessorament empresarial. I en l'apartat del reportatge us parlarem de Muralla 15, un local que han creat un grup multidisciplinar de joves dissenyadors, editors de vídeo, etc… que comparteixen despeses i algun projecte en que uneixen esforços i coneixements en cadascuna de les seves àrees.
SECOT, voluntariat sènior d'assessorament empresarial,obert les inscripcions dels premis Creàtic
Aquesta setmana us oferim una tertúlia amb experts de la SECOT, una entitat de voluntariat sènior d’assessorament empresarial. Amb ells parlem de les pensions. D'altra banda ja s'han obert les inscripcions dels premis Creàtic. Aquests guardons estan dirigits a aquelles persones que tenen una idea de negoci tecnològica i/o innovadora i a les empreses del sector que hagin començat la seva activitat durant el 2012.
Drecera: espai per a l'impuls de l'ocupació creativa, Premi Creajove
El Consell Comarcal del Solsonès promou un sistema pioner d’ocupació. Avui parlarem de la Drecera, aquest espai per a l’impuls de l’ocupació creativa. I en l’apartat del reportatge coneixerem la guanyadora del premi Creajove, la Maria Esteve, una alumna de segon de Batxillerat a l’institut Eugeni d’Ors de Vilafranca, qui havia presentat un projecte d’hotel enoturístic.
ForceManager, Probike, Bihoop
Aquesta setmana coneixem el projecte de ForceManager, un sistema de gestió de vendes i optimització de la productivitat comercial de les empreses. D’altra banda, l’empresa Probike celebra els seus 25 anys i volem saber com ha arribat a ser un projecte d’èxit en el seu sector. Finalment descobrirem Bihoop, una Plataforma Web Integral d’inversió col•lectiva a StartUps.
SECOT, Worldcoo
Aquesta setmana us oferim una tertúlia amb experts de la SECOT, una entitat de voluntariat sènior d’assessorament empresarial. Amb ells parlem dels treballadors per compte propi. També coneixerem la iniciativa de Worldcoo, la primera plataforma de micromecenatge pensada exclusivament per a projectes de cooperació.
Nexes a Sant Sadurní d'Anoia, Trip 4 real
Aquesta setmana visitem Sant Sadurní d’Anoia per conèixer com s’innova en el món del cava. D’altra banda aquesta població acaba d’inaugurar el Nexes, un espai d’ajuda a l’emprenedoria. Anirem fins a Barcelona on ha començat a caminar el projecte de “Trip 4 real”, una forma diferent de fer turisme.
Almogàvers Business Factory
Aquesta setmana visitem l'Almogàvers Business Factory, un equipament que té com a objectiu contribuir al desenvolupament de noves empreses de diversos sectors i activitats. També oferix espais d'incubació i pre-incubació, així com diferents programes d'estratègia, gestió, internacionalització i finançament empresarial.
Wayra i Salto con red
Aquesta setmana visitem Wayra, una iniciativa global per al suport i promoció de startups tecnològiques de Telefónica. Els responsables de l'empresa "Salto con red" ens expliquen quina tipologia de projectes s'hi desenvolupen. D'altra banda, Càritas de Mollet ha engegat un hort social amb diferents persones que reben classes teòriques a càrrec d’enginyers agrònoms i després poden posar en pràctica.
SECOT i visita a EADA
Aquesta setmana us oferim una tertúlia sobre la SECOT, una entitat de voluntariat sènior d’assessorament empresarial, amb qui parlarem de com finançar projectes emprenedors. També visitarem EADA, una escola de negocis que ha aconseguit amb el temps, situar-se entre les 25 més rellevants d'Europa.
Tecnocampus de Mataró i Opció Cuina
Aquesta setmana visitem el Tecnocampus de Mataró, un motor a nivell territorial per crear, captar, potenciar i retenir el talent necessari pel desenvolupament econòmic i social de l’entorn d’influència. D'altra banda anem fins Andorra, on l'empresa Opció Cuina, ha posat a la venda un producte únic al món basat en una recepta tradicional. Es tracta del Nectum Andorra, un xarop fet amb pinyes d`avet amb usos culinaris.
Espai Taronja, centre de coworking
Avui visitem l’Espai Taronja, un dels primers centres de coworking que hi va haver a Barcelona. D’altra banda, anirem fins el CCCB que ha celebrat la 1ª Jornada “Art i Disseny: de l’escola a l’empresa”.
Jaume Sanllorente
Jaume Sanllorente, fundador de “Sonrisas de Bombay”, ens explica com va començar el seu projecte a l’Índia. D’altra banda, coneixerem quina és l’activitat de la Fundació Privada per a la Creativació.
Creacció
Aquesta setmana coneixerem Creacció, un espai dedicat a nous emprenedors. D’altra banda us mostrarem una aplicació per enviar felicitat, es tracta de “bhappy”.
Ensenyaments de Règim Especial
Aquesta setmana parlem amb Melcior Arcarons, director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial del Departament d'Ensenyament. També fem un repàs dels millors moments d’aquesta temporada.
Emprenedoria a l’escola
Avui ens endinsem en el projecte “Emprenedoria a l’escola” que, amb l’impuls de la Diputació, vol fomentar l’esperit emprenedor des de la infantesa. També coneixerem exemples d’èxit que han tingut la perseverança com a tret distintiu.
Com afecta la crisi a l'emprenedoria
Volem conèixer com afecta la crisi actual a l’emprenedoria. És el millor moment per iniciar un projecte? A més viurem l’experiència de Casa Banana, un viver d’empreses situat a Sant Cugat del Vallès.
Pla d'empresa
Quina ha de ser la inversió econòmica en el moment d'iniciar un negoci? Com hem de fer el pla d'empresa? Ens ho explica Raimon Samsó, autor del llibre "El Código del Dinero". A més anirem fins a Organyà, terra d'olis i vins, on visitarem l'empresa Solà d'Ares.
Preparar una entrevista de feina
Com hem de preparar una entrevista de feina? Què hem de posar al nostre currículum? Ens ho explica Xavier Salleras, director corporatiu de l’empresa Benito Urban. D’altra banda, ens endinsarem en el projecte de l’empresa Kubikat.
L'aventura emprenedora d'Albert Bosch
El 4 de gener de 2012, Albert Bosch es va convertir en el primer català en arribar al Pol Sud, després de 66 dies i 1.200 quilòmetres de travessa. Avui ens l’explica des d’un punt de vista empresarial.
Adela Asesores
L’Anna Pérez ens parla de com conciliem la vida laboral i familiar, de l’ètica de les empreses i de la seva responsabilitat. També coneixerem l’evolució de l’empresa Adela Asesores, situada a Esplugues de Llobregat.
Thermias
Dos joves emprenedors ens expliquen quins han estat els primers passos en les seves empreses. D'altra banda els impulsors de Thermias ens demostren que mai és tard per començar un projecte.
Què ha de tenir un nou projecte emprenedor?
La coach Alba Castañé ens explica quina és l’estructura interna que ha de tenir un nou projecte emprenedor. També coneixerem l’empresa familiar “Ascensors Serra”, un model que ha passat a través de diferents generacions.
Formació i emprenedoria
El professor Salvador Simó ens parla de projectes realitzats amb persones amb discapacitat. D’altra banda coneixerem l’experiència de l’empresa familiar “El Pescador”, de l’Ametlla de Mar, i de com s’han reinventat al llarg dels anys.
Tallaris.com, Albert Bosch
Aquesta setmana ens acompanya l’emprenedor i aventurer Albert Bosch. Amb ell parlem de quina ha de ser la preparació i formació per iniciar un projecte amb garanties. D’altra banda coneixerem Taliaris.com, un portal web dedicat a l'automoció i amb una voluntat clara: ser un comparador de pressupostos per qualsevol reparació en el vehicle.
Xesco Espar, Aromes de Morella
L’exentrenador d’handbol del Barça, Xesco Espar, ens explica com motivar un grup i ens demostra que l’èxit és qüestió d’esforç i constància. D’altra banda viurem l’experiència d’una empresa de Morella que el·labora aromes del terreny, aprofitant els recursos autòctons, per a l’el·laboració de perfums, sabó o espelmes perfumades, i on només hi treballen dones.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >