Close

Únics

Divulgatiu

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Sociedad
URL: http://www.xiptv.cat/unics

Episodios disponibles para ver online

Ariadna Mallarach
L’Ariadna Mallarach és una olotina que amb 32 anys es va veure involucrada en un greu accident de trànsit. El traumatisme cranioencefàlic que va patir la va deixar una setmana en coma, entre la vida i la mort. Quan surt de l’Hospital Josep Trueta s’està quatre mesos a l’Institut Guttman. Quatre anys després de l’accident ha engegat el seu negoci d’equinoteràpia i està a punt de ser mare, i tot i que li han quedat seqüeles, es pren la vida amb optimisme.
Zacarias Oualit
En Zacarias Oualit va superar un sarcoma d’Edwin que va patir amb tan sols 6 anys. Va haver de fer-se un trasplantament de fèmur en dues ocasions. El seu nervi ciàtic va quedar tocat i això va afectar en gran part la mobilitat de la seva cama i el turmell esquerra. Tot i això, no renuncia a la seva passió: el futbol. Amb esforç ha contribuït a formar la selecció espanyola de futbol per a amputats, de la qual n’és jugador.
Carla Quesada
La Carla Quesada és una nena de 9 anys que viu a Olot. De naixement va contraure una malaltia d’origen genètic, atròfia muscular espinal (AME). L’afecció que pateix fa que vagi perdent la força muscular progressivament. A través de fisioteràpia i natació, alenteix l’evolució de la malaltia.
Anna Font
L’Anna Font és una veïna de Montagut de 50 anys que l’any 2010 va patir un ictus. Va passar tres setmanes a la UCI de l’Hospital Josep Trueta en les que els metges es temien el pitjor dels presagis. L’Anna va patir un ictus isquèmic i un fàrmac que li van subministrar li va produir un ictus hemorràgic. A dia d’avui pot fer vida normal amb certes limitacions. L’ictus li va afectar la parla i la part dreta del cos, per caminar necessita una crossa i una fèrula a la cama i no té mobilitat al braç dret.
Pere Ribes, Invident
En Pere Ribes és un noi de 12 anys que va néixer cec. Fa quatre anys va començar a comentar els partits de la Unió Esportiva Olot amb Ràdio Olot. En aquest reportatge coneixem la seva història i ens endinsem en el seu dia a dia. En Pere és un amant de la ràdio, el periodisme esportiu, la música i la natació.
Joan Pardo, viu sense braços
Joan Pardo és un veí d’Olot que fa 31 anys va patir un accident laboral quan treballava en una subestació elèctrica de Banyoles. Les cremades més greus li van afectar els braços i l’única solució possible va ser l’amputació. Amb el temps va agafar mobilitat als monyons i avui dia pot realitzar activitats com conduir, anar en bicicleta o menjar sol.
Josep Ligero, president de MIFAS Garrotxa
En Josep Ligero és un veí d’Olot que fa 13 anys va patir un greu accident laboral en una fusteria. Una fusta li va impactar la cara i li va afectar l’ull esquerre i els nervis trigèmins. Després d’un llarg periple mèdic, va trobar una solució per calmar el dolor: la implementació d’una bateria recarregable dins el seu ventre, connectada al cervell.
Josep Maria Juanola, cec
Josep Maria Juanola és un veí de Castellfollit de la Roca que amb 18 anys li van comunicar que patia retinosis pigmentària, una malaltia que va heretar de la seva mare. Amb el pas dels anys ha acabat perdent tota la visió, però amb l’ajuda dels seus ha pogut tirar endavant.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >