Close

Lliures i iguals

'Lliures i iguals' explica a través d’històries personals els principals articles de la llei 11/2014 LGBTI aprovada al Parlament de Catalunya el 2 d'octubre de 2014 i pionera al món per la defensa dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals. La sèrie compta, amb relats personals i experiències dels portaveu...

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Sociedad
URL: http://www.xiptv.cat/lliures-i-iguals

Episodios disponibles para ver online

Una llei integral
La llei contra l’homofòbia té per objectiu garantir els drets de les persones LGBTI durant totes les etapes de la vida. Coneixem com viuen l’homosexualitat a la tercera edat el Pere Servian i el Jaume Tribuleig, una parella que pateix per haver de tornar a l’armari el dia que hagin de traslladar-se a una residència. Dubtes que li responen des de la Fundació Enllaç. Els dubtes i pors als que s’enfrenta la joventut els exposen des de l’associació universitària Sin Vergüenza.
Una llei que empara
<!-- td {border: 1px solid #ccc;}br {mso-data-placement:same-cell;} --> La llei empara sense discriminació les famílies formades per persones LGBTI. Coneixem com va ser l’experiència en reproducció assistida de la Vanessa Alcaraz i l’Amanda Frías i com va ser l’adopció per al Miquel Palau i el Juanma Rodríguez.
Una llei sensible
A diferència del que ara succeeix, la llei insta les administracions públiques a què les polítiques no tractin la condició de les persones LGBTI com una patologia. La Verónika González relata com està sent la transició de canvi de sexe. El Gabriel Martín explica què és i com ha viscut la intersexualitat.
Una llei preventiva
La llei contra l’homofòbia obliga les empreses a respectar la igualtat de tracte i d’oportunitats de les persones LGBTI. Coneixem el cas de l’Erick Eblana, acomiadat per un suposat cas de serofòbia, i la història d’integració en el món laboral de la dona transsexual Tina Recio.
Una llei que educa
La Patricia Gutiérrez i la Merche Buyo relaten la discriminació viscuda en el moment de matricular el seu fill en una escola. Per contra i en la línia de la llei 11/2014, centres educatius com l’Institut Roger de Flor de Barcelona impulsen continguts integradors de les persones LGBTI.  
Una llei que protegeix
Explicació de les novetats jurídiques referides a la inversió de la càrrega de la prova i el règim sancionador a partir de la denúncia per discriminació de Daniel Celma al Casal Tramuntana.  
Una llei pionera
El col·lectiu LGBTI, juntament amb el suport de la majoria de formacions polítiques, han fet que Catalunya tingui una de les lleis més avançades del món en matèria de drets d’identitat i orientació sexual. Vivim la jornada festiva del Dia Contra l’Homofòbia amb els principals impulsors de la llei per desgranar els passos per a la consecució de la llei. Són Eugeni Rodríguez, president del Front d’Alliberament Gai de Catalunya; Emilio Ruiz, president del Casal Lambda; Joaquim Roqueta, president de Gais Positius, i Katy Pallàs, presidenta de Famílies Lesbianes i Gais.
Lliures i iguals
'Lliures i Iguals' explica a través d’històries personals els principals articles de la llei 11/2014 LGBTI aprovada al Parlament de Catalunya el 2 d'octubre de 2014 i pionera al món per la defensa dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >