Close

Paradigma

Nous formats "El Paradigma és l'ordre establert, el sostre que marca allò que hom creu que és possible i el que no. Hi ha gent amb talent suficient com per trencar el paradigma; una acció perillosa. Però només algú amb un talent excepcional pot domar el paradigma. Pagaria molt perquè algú amb aquest talent treballés per nosaltres." L’Artífex.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Series
URL: http://www.xiptv.cat/paradigma

Episodios disponibles para ver online

13.L'ASCENSIÓ (2ª PART)
A casa d’en Joaquim, regna el caos. Les disputes entre la Tecnocràcia i el Gremi empitjoren mentre els diferents poders que cadascú exerceix van perdent eficàcia. Mentrestant, l’Isaac comença a exercir amb contundència el seu poderós “talent”. Aquest fet, molesta al Sr. Paradoxa, que vetlla per l’escrupolositat de les normes de la “realitat”. El noi no tindrà més remei que enfrontar-s’hi per poder retornar al mon real. A la masia les coses cada vegada estan més complicades. Quina serà la decisió que prendrà Isaac per declinar la balança i resoldre així, el conflicte, d’una vegada per sempre?
12.L'ASCENSIÓ (1ª PART)
Al teatre de la Paradoxa, l’Isaac comença a ser instruït pel misteriós habitant de la sala. Ell li parlarà de les habilitats de la direcció escènica i de com poden influir per dominar la realitat. A la masia, mentrestant, els dos bàndols s’estan disputant el control de la situació mentre que en Joaquim agonitza lentament, caminant cap a la mort.
11.DUEL
La Dominique comença a entendre l’evolució dels esdeveniments i demana a l’Abel, amb mètodes poc amables, que ressusciti la Ginebra i així recuperar el control de la situació. L’Isaac, d’altra banda, comença a comprendre que està a una realitat paral·lela on el misteriós Sr. Paradoxa gaudeix veient una representació escènico-surrealista de la vida. Gràcies a aquesta estranya obra teatral, el noi pot veure la cronologia d’esdeveniments que va provocar la mort de la seva estimada. Mentrestant a la masia, quan l’Abel es disposa a exercir el seu “talent” per tornar la vida a la noia, apareixen nous personatges a la casa, complicant encara més la situació.
10.RECERCA
El Viktor reprèn la recerca de l’Isaac. La missió és clara: cal informar al noi que tots han estat enganyats pel misteriós personatge conegut com el Conservador. Mentrestant, la Dominique demana explicacions als dos germans sobre la inesperada trobada entre l’Isaac i el Viktor. Finalment, l’Isaac aconseguirà escapar de l’espai entre espais, sense tenir clar el misteriós destí a què està a punt d’arribar.
9.TRADICIONS
En Viktor corre a veure el seu cap per informar-lo dels inesperats esdeveniments ocorreguts arran de la mort de la Ginebra. Aquesta vegada, lluny d’obeir ordres, irromp d’imprevist a la sala misteriosa on es troba l’Artífex, en busca d’explicacions. Paral·lelament, l’Isaac, encara afectat per la sobtada desaparició de la Ginebra, comença a entendre que el nou espai en què es troba atrapat, escapa de tota lògica física. Mentrestant, l’Abel i el Quim esperen amb desconfiança l’arribada del Conservador, històric rival de l’Artífex.
8.PENOMBRA
La Ginebra és morta, i això suposa un problema seriós per l'Abel i en Joaquim, problema que s’agreuja després que l'Isaac cometi per fi un acte descaradament impossible. I seran les conseqüències d’aquest acte les que propiciaran el primer enfrontament directe entre perseguit i perseguidor, contemplats per espais insondables.
7.TEMPS
Encara que ara tot siguin emocions i intrigues, fa mesos, anys, que l'Isaac està encallat en la mateixa dinàmica de vagància i passotisme. Per la seva banda, setmanes enrere l'Abel va desaprofitar l'oportunitat d'evitar els esdeveniments que l'obligarien a marxar. I en Viktor, abans de conèixer l'Isaac, també tenia problemes i frustracions pròpies d'un jove desubicat. El temps, però, ho està canviant tot.
6.PARADOXA
L'home que acorrala l'Isaac és real i no està sol. Els que l’acompanyen s’expressaran en termes primer ambigus, desprès amenaçadors, i el jove freak entendrà que s’arrisca a perdre allò que no havia tingut mai: l’amor d’una noia que sembla impacient per compartir amb ell molt més que un treball d’audiovisuals. Per la seva banda, en Joaquim i l'Abel intenten desbloquejar el bucle espacial que rodeja la casa. En la seva frustració, demanaran que l'Isaac participi en un cerimonial, una prova per al seu talent. Però alguna cosa no estava prevista...
5.CORRESPONDÈNCIA
L'Isaac i la Ginebra ja són dins de la casa d'en Joaquim, que fa una excepció i trenca el seu silenci mediàtic després de tants anys. Les hores passen i els dos joves es familiaritzen amb la peculiar parella de germans i amb la seva pròpia situació. Una situació que s'envolta de més angoixes inexplicables, de coses que no haurien de passar, de preguntes sense resposta. Per què l'espai de dins de la casa es comporta de formes tan increïbles? Per què l'Isaac veu l'home de les ulleres reflectit als miralls? Com és que ara aquest home, invisible als ulls dels altres, s'ha decidit a parlar?
4.MENT
Quan la Ginebra i l’Isaac arriben per fi a la casa d’en Joaquim Fortuny es troben amb una persona esquerpa que no te cap interès per les càmeres. No obstant, l'Isaac reacciona de forma especial davant de la musica de l’ermità, i els dos joves son finalment acceptats dins de la casa. Un cop a dins la cadena de casualitats començarà a precipitar-se.
3.TALENT
La Ginebra i l'Isaac busquen un músic underground que viu exiliat a la muntanya. Descobriran que el seu art va molt més enllà del simple talent musical. També coneixeran el seu germà, l'Abel, que sembla capaç de fer proeses físiques increïbles, com córrer des de Suïssa fins a Barcelona. Són els motius d'aquesta fugida els que enterboliran el retrobament entre els dos germans, separats durant tants anys.
2.ENTROPIA
La noia que l'Isaac va conèixer al parc resulta estar relacionada amb les estranyes coincidències del capítol anterior. Es diu Ginebra, i a ella també li han passat fets inexplicables, que sobrepassen qualsevol argumentació racional. Quan la Ginebra li expliqui a l'Isaac el seu trauma infantil, els destins dels dos joves quedaran units.
1.EL DESPERTAR
L’Isaac avui tampoc  té cap raó per llevar-se d’hora. Cap aspiració per la que lluitar. Res en què creure i nungú per estimar. Un dia més ha preferit quedar-se al llit fins al migdia  i no anar a classe, sense saber que avui serà un dia  diferent.  Veurà un desconegut al mirall de casa seva que l’assetja i sense voler salvarà una mare de la picada d’una serp exòtica. Serà el seu despertar.

Otras series >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >