Close

Coordenades

Divulgatius Sèrie televisiva que ofereix una àmplia mirada sobre punts geogràfics concrets, a partir de l'encreuament d'esdeveniments, capítols històrics i curiositats, amb la idea de descobrir la infinitud que hi ha a cada racó, per més petit que sigui.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Viajes
URL: http://www.xiptv.cat/coordenades

Episodios disponibles para ver online

Menorca
El port de Maó, que en els darrers tres-cents anys ha estat sota l'administració de les grans potències europees, és avui dia un lloc relaxat i distant de les amenaces d'invasió. En períodes on el turisme és menys massiu s'hi distingeixen formes de vida atàvicament mediterrànies: una pau i un benestar gairebé onírics.
Raval de Barcelona
La rambla del Raval esta emplaçada en el que fou, fins fa pocs anys, el barri xino. Representa un nou model de ciutat però no pot evitar certes inèrcies del caràcter popular i la densitat humana. És un racó de ciutat, encara, definit pel seu anecdotari.
Tiana
La coordenada d'aquesta setmana és un racó de Tiana, al Maresme, dedicat al conreu de la vinya. Els qui s'hi dediquen l'entenen com un món a part on el treball i l'aprofitament del clima fan possible un producte molt important en la nostra cultura: El vi.
L'Hospitalet de l'Infant
La platja de l'Almadrava, al Baix Camp, va passar de ser un lloc on s'hi pescaven tonyines a acollir dues centrals nuclears i una colònia d'estiuejants. Parlem amb els qui recorden el passat, els qui expliquen el present i amb els qui tenen esperança en el futur.
Lleida
La Seu vella de Lleida és un temple situat al turó on va néixer la ciutat, durant segles bastió estratègic del poder militar i religiós. Avui en dia, desposseïda del seu sentit atàvic, és el centre històric de Lleida i un punt privilegiat des d'on observar-la.
Hospitalet de Llobregat
A l’estació de RENFE de l’Hospitalet de Llobregat s’hi enllacen quatre línies de rodalies i el metro de Barcelona. Milers de persones la transiten cada dia per dirigir-se a molts diversos indrets. N’aturem algunes per saber-ne, justament, el que no se sap d’un ciutadà anònim. Qui són? On van? D’on vénen? Transitar, sempre, té intencions implícites.
Montserrat
El massís de Montserrat s'eleva bruscament amb formes singulars. A l'ombra d'aquestes formes hi trobem escaladors, monjos i ufòlegs que, cadascú a la seva manera, busquen un sentit a l'elevació. Ens expliquen que representa per ells aquest indret tant simbòlic de la cultura cristiana a Catalunya.
Girona
Al centre històric de Girona, s'hi encreuen diàriament les vides de gironins i una nova massa de turistes. Amb interessos i ritmes diversos, comparteixen la ciutat.Des del Pont de Pedra. la nostra càmera n'és testimoni.
Mataró
La plaça de la Muralla, a Mataró, és un espai que ha estat sotmès a una reforma urbanística que l’ha transformat en molts sentits. Les persones que transiten o habiten aquesta plaça en fan diversos usos i tenen diversos punts de vista. Xerrem amb alguns d’ells.
Cementiri de Montjuïc
Aquesta setmana plantem la càmera al cementiri de Montjuïc. Envoltat del port i la ciutat, aquesta urbanització funerària, indiferent, passa els dies en silenci per no destorbar el repòs dels qui acull en el seu si. Els qui els visiten ens expliquen quines sensacions hi experimenten i un treballador, allunyat dels tabús amb que tractem la mort, normalitza aquest lloc i el seu sentit mentre, davant seu, al port, els contenidors vénen i van de la ciutat.
Terrassa
Aquesta setmana veurem passar un dia a la Rambla d'Egara, a Terrassa (Longitud 2.01 Est, 41.34 Nord). Situada en ple cor de la ciutat, la Rambla està plena de vida: contemplarem el tràfec del mercat, coneixerem el moviment skater dels joves terrassencs i tindrem temps per recordar la trista riuada de l'any 1962, de la mà dels seus protagonistes.
Badalona
Aquesta setmana plantem la càmera al costat de la Fàbrica d’Anís del Mono a Badalona (Longitud: 2.12 Est, Latitud: 41 Nord). La platja i aquest edifici emblemàtic són testimonis de la vida que transcorre al seu voltant. Un punt que tot i ser urbà manté l’essència dels pobles costaners.
Olot
Aquesta setmana plantem la càmera al Cràter del Montsacopa, Olot (Longitud: 2.30 Est, Latitud 42.11 Nord). Allà veurem com la gent viu i gaudeix d’un paisatge i un entorn natural de la Catalunya interior. No només contemplen o passen sinó que se’n senten part d’aquesta naturalesa. Els dóna vida.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >