Close

De 8 a vuit

Divulgatius El programa vol mostrar com diversos professionals de diferents sectors concilien l'àmbit laboral i la vida familiar tot assolint l'èxit en ambdós aspectes, a l'hora que mostra la realitat dels nous empresaris de Catalunya, de manera que també fomenta l'emprenedoria com a sortida laboral.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Sociedad
URL: http://www.xiptv.cat/de-8-a-vuit

Episodios disponibles para ver online

Capítol 13
Mentalitat positiva. La Irene Belenguer era productora audiovisual. Farta de la inestabilitat del sector i de la manca de valors que trobava en les tasques que desenvolupava va decidir donar màniga ampla a la seva creativitat. Amb l’ajuda del seu company, va poder muntar un petit estudi de disseny de complements per a poder portar una vida digna. Al cor de Catalunya, en Pep Ayora era un valorat alt càrrec d’una gran empresa. Però la seva passió era portar felicitat allà on podia. Amb una família i uns quants deutes, va decidir donar un cop de timó a la seva vida i canviar la corbata pel nas de pallasso. Va muntar una empresa d’animació que avui dia amenitza festes de tot tipus.
Capítol 12
L’art de ser diferent. L’Albert Majós es defineix com a “kamikaze”. El que més li agrada és crear coses noves i poder-les compartir amb la seva parella. El seu entusiasme és tan alt que l’encomana a tot allò que troba per davant. Amb aquests paràmetres es guanya la vida, traient el màxim suc dels seus projectes personals. Al Vallès Oriental, el Jordi Bufí també va saber aprofitar la seva passió per muntar una petita empresa de noves tecnologies que li permetés gaudir del seu fill i de la seva dona.
Capítol 11
Tot per un somni. La Carlotta Freixas era una reconeguda secretària de direcció fins que va decidir deixar d’acatar ordres per prendre les seves pròpies decisions. Compartia les mateixes inquietuds que una de les seves inseparables amigues. Van observar l’entorn, van trobar un nínxol de mercat i, amb l’ajuda dels seus respectius marits, van anar a per totes. A Terrassa, el Gerard Marcó és un jove productor de cinema. El seu somni és crear la seva pròpia pel·lícula. El camí és llarg, feixuc i ple d’entrebancs... no té cap dubte que ho aconseguirà.
Capítol 10
Qui la busca la troba. L’Oriol Garriga és pallasso i amb molt d’orgull. Però també és pare de família. El seu fill, amb només té un any de vida, és el millor crític dels seus espectacles. I és que aquest noi de la Catalunya central no va dubtar ni un minut a guanyar-se la vida repartint rialles muntant la seva pròpia companyia d’espectacles. A Barcelona l’Eva Fernández, una advocada carregada de valors socials, es va allunyar de l’estabilitat laboral per llançar-se a la piscina amb projectes propis. Amb el suport de la seva família, a la llarga ha aconseguit consolidar els seus projectes, prendre les seves pròpies decisions i passar tant de temps com vulgui amb el seu fill.
Capítol 9
Seny i rauxa... passió i dedicació. L’Àlex Padró tenia molt clar que els millors moments els passava envoltat dels seus amics gaudint d’una bona cervesa. Tant era així que va aprendre a elaborar cervesa a casa amb productes naturals. Tan bona era la cervesa que va decidir comercialitzar-la tot muntant la seva pròpia fàbrica cervesera. Al Pirineu, el Joan Cutrina, un apassionat de la natura i l’aventura, va saber trobar una peculiar sortida a la finca on havien crescut els seus sogres. Va muntar un allotjament rural acompanyat d’un grapat d’activitats lúdiques, culturals i d’aventura. Ho va poder fer al costat de tota la seva família
Capítol 8
Amb coratge i esforç les fites s’assoleixen. La Mar Bufí és una jove dissenyadora, creativa, estudiant i amb una intensa vida social. Ha posat tots els seus valors en un còctel i el resultat ha estat una botiga on pot vendre les seves pròpies creacions. A la demarcació de Lleida, en David Paz va saber aprofitar una antiga masia per comercialitzar queviures ecològics tal com ho feien els seus avis.
Capítol 7
Superar la crisi és possible. La Mònica Fontseca va adaptar casa seva, a Granollers, per a poder guanyar-se la vida i poder passar tanta estona com fos possible amb la seva filla. Més a l’interior, l’Adrià Russo mostra com a base d’esforç i dedicació les crisis econòmiques no poden fer res contra l’esperit de superació i lluita d’un emprenedor.
Capítol 6
Les noves generacions. El Jordi Pérez explica com es pot revolucionar el món del màrqueting aprofitant les noves tecnologies. En aquest sentit, va muntar la seva pròpia consultora a Lloret de Mar. A l’altra extrem del litoral català, a Reus, la Sílvia Edo mostra com es pot compaginar una empresa familiar amb una família nombrosa.
Capítol 5
Un hobby convertit en negoci. El Xavier Aguilera havia viscut de la indústria tèxtil a Igualada, en una empresa familiar que feia generacions que funcionava. Però el negoci es va enfonsar a tota la comarca i es va haver de reinventar. Era un apassionat dels globus aerostàtics, de manera que va decidir muntar una empresa de vols trístics en aquest particular i aventurer mitjà de transport. En una situació semblant es va trobar en José Luis, un romàntic motorista. En quedar-se sense feina no s’ho va pensar dues vegades i va muntar el seu taller especialitzat en Harley Davidson. Diu ser tan apassionat del que ha creat que no sabria fer res més.
Capítol 4
Encara hi ha moltes coses per inventar. A Tarragona, La Bàrbara Vastenavond, una apassionada dels seus fills, es va trobar amb una mancança quan va ser mare per primera vegada: no trobava llocs on passar un cap de setmana en família. Se li va ocórrer buscar un seguit de rutes de cap de setmana aptes per nens i nenes. Aquest va ser l’embrió del seu projecte. A Barcelona, l’Ignasi Belda va aprofitar els seus privilegiats coneixements en enginyeria per ajudar a desenvolupar fàrmacs que puguin guarir malalties que avui dia encara costen de tractar. En aquesta línia ha decidit crear el seu negoci i guanyar-se la vida amb la inseparable companyia de la seva flamant muller.
Capítol 3
Una vida diferent és possible. L’Anna Subirats va abandonar les seves tasques de preparadora física per anar a viure en plena natura i d’allò que li donava la terra. Allà va trobar en els productes ecològics tot el que necessitava per viure, de manera que ho va convertir en negoci. Uns anys més tard la Marina Aguilar, una jove dissenyadora gràfica, es va fixar com a objectiu poder desenvolupar la seva creativitat al servei de la ciutadania. Però en cap cas es plantejava abandonar la vida al mas on ha viscut tota la vida. La manera de fer-ho possible ha passat per muntar un estudi de disseny a una de les golfes de casa seva, enmig del bosc, al costat de tota la seva família.
Capítol 2
A la recerca de la felicitat. L’Anna Verbon, jove promesa de les relacions públiques, explica com va deixar la seva exitosa carrera per muntar una petita botiga de barri. El motiu va ser poder gaudir dels seus fills, encara nadons, i poder decidir sobre la seva pròpia vida laboral. D’altra banda el Salvador Casaseca, xef de cuina de renom, explica com va abandonar la vida que duia lligat de mans i peus entre fogons per a muntar el seu propi restaurant-hostal a la muntanya. Ho va fer al costat de la seva dona i amb l’objectiu de poder gaudir de més moments amb les seves filles.
Capítol 1
Adaptant-se a les circumstàncies. Farta de les directrius de les grans empreses de màrqueting, la Caro Alvira va decidir donar un cop a la taula i, amb molta valentia, muntar un petit estudi de comunicació amb una de les seves companyes i amb el seu marit com a confessor particular. En una finca rural a prop de Vic, el Xevi Arcarons va veure com posaven a la venda els terrenys que hi havia davant el mas on havia crescut, perillant així la tranquil·litat que havia caracteritzat la zona durant dècades. Amb molt d’esforç, va poder fer una oferta per comprar aquells terrenys i els va aprofitar per guanyar-se la vida. Va muntar una de les àrees de festes més bucòliques i luxoses de la Catalunya interior.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >