Close

Anècdotes de la història

Divulgatius Anècdotes de la història és un programa que vol explicar fets històrics i llegendaris del passat des del mateix lloc on van ocórrer, establint així un pont entre el patrimoni tangible i la història/anècdota. Cada capítol està dedicat a una anècdota de la història que va tenir lloc en un punt concret del territori català, així doncs, a la vegad...

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Historia
URL: http://www.xiptv.cat/anecdotes-de-la-historia

Episodios disponibles para ver online

Barcelona 2
Des del Parc del Tibidabo a Les Rambles, passant pel Parc de Collserola. Aquesta és la ruta que ens espera a l'últim capítol d'Anècdotes de la Història d'aquesta primera temporada. Per acabar, un final especial a base de la millor música de Barcelona.
Sitges 2
Sitges és cinema. O bé cinema és sitges. Tan se val, l'ordre dels factors no altera el resultat. El Festival de Cinema Internacional de Catalunya omple de cine els carrers de la capital del Garraf. A més, coneixerem el monestir dels monjos budistes Sakya Tashi Ling del Garraf.
Los Molinos
A Los Molinos no ens electrocutem de miracle. Aquí es projectava la primera gran central hidroelèctrica de Catalunya. D'aquella época en resta el funicular, gràcies al qual és possible 'volar' fins a l'estany Gento
L' Estartit 2
Passejades amb bicicleta, trekking, snorkel o piragüísme són algunes de les activitats que es poden practicar a l'Estartit, vila que combina el turisme més clàssic amb el tracta famiiliar dels seus hotels. Ens acompanyeu a endinsar-nos a les profunditats de les Illes Medes?
Maçanet de Cabrenys 2
Aquest capítol agradarà a tots els amants del món del futbol. I és que un dels caçadors predilectes de Maçanet de Cabrenys és l'exblaugrana Hristo Stoichkov, que hi anava a caçar senglar entre gol i gol amb la camiseta del Barça. A més, provem el futbolgolf, una disciplina esportiva que compta fins i tot amb un campionat mundial.
Barcelona
Verdaguer, un dels símbols del catalanisme de tots els temps, va morir a Vil·la Joana, prop del Parc de Collserola. No ens podem estar de visitar la cambra que va veure exhalar l'últim alè d'un poeta els versos del qual cotinuen ara més vigents que mai.  
Cambrils
A Cambrils s'hi va desenvolupar la primera etapa de la Guerra dels Segadors; parlem de setge a la ciutat, l'any 1714. Una altra guerra menys sagnant, però, sacseja actualment els cambrilencs: és la guerra entre els mariners, que viuen prop del mar, i els vileros, que habiten al bell mig de la vila. Preferim mirar-nos aquesta batalla de lluny, no sigui que ens esquitxi… l'aigua del mar!
València d'Àneu
A València d'Àneu arribaven grups de dones amb autocar per tal de la saciar la set amatòria dels veïns de la localitat. D'això ja fa més de quinze anys. Actualment, en aquesta bella localitat del Pallars Sobirà hi trobem algunes de les vistes més espectaculars de les nostres contrades. Un lloc harmoniós on perdre's i gaudir de tot allò que esdevé impossible de trobar a la ciutat. També coneixerem la Casa de l'Os d'Isil, una nova proposta museística, de promoció i, al mateix temps, de proteccio envers una espècie que s'intenta reintegrar en el territori des de fa anys.
Cellers
Cellers és el centre gravitatori entre la serra del Montsec i l’embassament de Terradets al voltant del qual giren diferents activitats de lleure, entre les quals destaquen els esports aquàtics. A més, coneixerem una proposta museística menys coneguda i explorada, a partir de l’exposició dels béns de consum quotidians a Salàs de Pallars, com són les botigues i els espais d’època.
Sitges
Sitges és platja. També festa. I, sobretot, un destí turístic de referència, i de qualitat, a casa nostra. Per no parlar de la seva gastronomia, és clar! Tot això converteix Sitges en la capital turística i gastronòmica del Garraf. Però no s’acaba aquí... Què ens en dieu de Santiago Rusiñol, per exemple?
L'Estartit
L'Estartit era, i continua sent, terra de pescadors. Per una banda, conversem amb el pescador més gran de l'Estartit en el típic banc de pescadors; per l'altra, sortim a pescar amb el més jove de la vila. A més, parlem amb Àlex Lorente, director de la Reserva Natural de les Illes Medes, en una entrevista pòstuma abans de la seva prematura mort a les aigües que tant estimava.
Santa Coloma de Farners
A Santa Coloma de Farners, mengem i bevem. A nivell gastronòmic, si per alguna cosa destaca Santa Coloma de Farners és per les teules i la ratafia. A més, des de fa trenta anys, se celebra un concurs de ratafia, amb l’excusa de posar en valor un licor que es feia a les cases antigament i que s’havia deixat de fabricar.
Prullans de Cerdanya
Prullans i tota la Cerdanya en general esdevenen indrets fabulosos per a totes les edats, però encara més per als menuts, amb llegendes a mida, com la del Follet Cerdà. I és que follets i bruixes, ibers i romans, ens transporten als moments més emblemàtics de la història de la Cerdanya.
Maçanet de Cabrenys 1
Des de Rotlan, heroi carolingi, fins a Quim Monzó, antiheroi català. Aquest és el primer plat del menú doble que ens depara Maçanet de Cabrenys. També visitarem la via d'escapament que va usar el president Macià per escapar de les forces franquistes durant la Guerra Civil Espanyola.
Òs de Balaguer
En aquest capítol, l'equip d'Anècdotes de la Història visita el Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes. Fundat l’any 1166, els seus inicis es troben en una cova, on van habitar de forma austera els primers monjos, que després residiren al mateix temple.
Gósol
El Pedraforca, Pablo Picasso, el càtars i mossèn Ballarín, entre d'altres, es converteixen en els protagonistes d'aquest primer capítol d'Anècdotes de la Història. Tot plegat, a Gósol, situat en una cruïlla de camins que condueix a diferents rutes, ideals per a qui busqui desconnectar i gaudir de la natura viva.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >