Close

El Rodamón

Magazine de viatges on es mostren les moltes i molt variades possibilitats a l'hora de conèixer món. Cada setmana a la teva televisió local.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Magazine
Tema: Viajes
URL: http://www.xiptv.cat/el-rodamon

Episodios disponibles para ver online

El Rodamón
Aquesta setmana El Rodamón viatjarà fins al Japó. Ens acostarem fins a Nikko, al nord de Tòquio; en visitarem diversos monuments, mausoleus i temples, i explicarem breument el context en què van ser creats. En aquest capítol el director i presentador del programa, Romà Hereter, entrevistarà Joan Josep Donaire, director comercial de Politours, i atendrà les darreres consultes que ens han fet arribar els espectadors viatgers. Finalment també oferirem un reportatge sobre Topkapi, palau d’Istanbul, a Turquia, que està format per diferents edificacions entorn a grans patis i que actualment és un important museu.
Antàrtida
El Rodamón acomiada aquesta temporada oferint un reportatge sobre l’Antàrtida. L’Antàrtida cobreix gairebé una desena part de la superfície de la terra, però el seu aïllament i clima extrem han fet que l’home no hagi pogut estudiar la regió fins fa relativament poc. Encara ara, uns pocs privilegiats poden visitar aquest territori de forma turística. Per això El Rodamón ha volgut obsequiar els espectadors del programa amb les suggerents imatges musicades del continent blanc, tot desitjant-los unes bones vacances i uns feliços viatges.
Kènia
Iñaki Gorostiaga, director de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona, visita aquest capítol del Rodamón. L’entrevistarem i coneixerem, així, com són els estudis de formació per als professionals d'aquest sector. D’altra banda, com cada setmana, farem dos viatges a través de reportatges. En primer lloc, anirem fins a Kènia per trepitjar Masai Mara, el parc que ens permet observar els grans ramats de nyus i els animals salvatges amb què conviuen. I, a més d’aquest safari, oferirem un segon reportatge sobre Bukhara, la cinquena ciutat més gran de l’Uzbekistan. Bukhara ha estat un dels principals centres de la civilització iraniana al llarg de la història; la seva arquitectura i llocs arqueològics formen part dels pilars de la història i de l’art persa.
Índia
L’Índia és una de les destinacions del Rodamón d’aquesta setmana. I és que en el primer reportatge d’aquest capítol viatjarem fins al Ladakh per apropar-nos al budisme. Situats a les portes de l’inici de la temporada turística d’estiu, aprofitarem també per conversar amb Domènec Biosca, president de l’Associació Catalana de Periodistes i Escriptors de Turisme (ACPETUR), que ens donarà la seva visió de la situació actual del sector. D’altra banda, el director i presentador del programa, Romà Hereter, atendrà de nou algunes de les consultes que els espectadors li fan arribar. I, finalment, ens aproparem a través d’un segon reportatge a l’illa grega d’Hidra, una illa rocosa amb cases senyorials dels segles XVIII i XIX, lloc de trobada i d’expressió artística.
Delfos
En aquest capítol del Rodamón, Romà Hereter entrevistarà Josep Guitart, catedràtic d’Arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i exdirector del Museu de Badalona. Així, amb Guitart tindrem l’oportunitat de comentar els reportatges que inclou aquest programa. En primer lloc, viatjarem a Grècia per visitar Delfos, indret que els antics grecs consideraven el melic del món. Delfos es va convertir en el segle VII abans de Crist en el santuari panhel·lènic més important. A més, Josep Guitart ens podrà parlar també de la columna Trajana, monument commemoratiu erigit a Roma per ordre de l'emperador Trajà, tema del segon reportatge d’aquesta setmana.
Takayama
Aquesta setmana visitarà El Rodamón Joaquín Zaforas, gerent de Gestió de Trànsit d’Adif. Amb Zaforas abordarem diverses qüestions relacionades amb els viatges en tren i comentarem també els reportatges que el programa inclou en aquest capítol, com el de Takayama, al Japó, on assistirem a un festival que converteix Takayama en una ciutat plena d’energia. Romà Hereter també atendrà les preguntes que els espectadors fan arribar sobre consultes de viatges i oferirem, a més, un reportatge ubicat a Istanbul, Turquia, per fixar-nos especialment en el palau de Topkapi, al cor de la Istanbul otomana.
Austràlia
El viatger i especialista en viatges de luxe Albert Balaguer visitarà novament aquesta setmana El Rodamón per parlar-nos d’Austràlia. Balaguer donarà les claus que considera que s’ha de tenir en compte a l’hora d’afrontar aquesta destinació, situada a unes 30 hores de viatge. Alhora, en aquest capítol podrem veure un reportatge sobre la ciutat del Quebec, al Canadà. Passejarem pel centre d’aquesta metròpoli francòfona i en contemplarem alguns dels principals atractius. D’altra banda, podrem també conèixer de prop el castell de Chenonceau, conegut com el castell de les dones, del segle XVI. Aquesta fortificació forma part de la ruta dels castells del Loira de França. A més, el director i presentador del programa, Romà Hereter, atendrà alguna de les consultes que els espectadors ens fan arribar.
Zaporizhia
En aquest programa El Rodamón ens permetrà viatjar fins a Zaporizhia, una ciutat de la regió centre meridional d’Ucraïna, situada sobre el riu Dnièper. Visitarem aquesta població i també l’illa de Jortytsia, lloc d’esbargiment popular per als residents de la ciutat. Al nord de l’illa hi ha un museu d’història dels cosacs, que ens permetrà apropar-nos a la cultura d’aquest poble. Al plató, aquesta setmana ens visitarà el cuiner Quicu Vera, que ens parlarà novament d’algun aspecte relacionat amb la cuina que es fa al món. També ens acompanyarà Albert Padrol, cofundador de la llibreria Altaïr, que ens durà una novel·la gràfica centrada en la vida de James Joyce. A més, en aquest capítol del Rodamón ens acostarem al cor de la capital russa, a través d’un reportatge sobre el Kremlin de Moscou.
Crimea
Avui en dia més de 250.000 tàrtars viuen a Crimea, Ucraïna. El Rodamón es desplaçarà fins a la població de Bakhchisaray que alberga Hansaray, l’únic palau dels khans de Crimea que perdura en l’actualitat. Així, el programa d’aquesta setmana ens permetrà de conèixer una mica millor la cultura tàrtar, terme que s’aplica als pobles turcs d’Europa Oriental i d’Àsia Central, una tribu mongol que habitava al nord-oest de l’actual Mongòlia en el segle V. A més, en aquest capítol ens visitarà el viatger Albert Balaguer, que en aquesta ocasió ens parlarà d’Amèrica del Sud. També ens visitarà Alfonso Cernadas, delegat de Swïss a Catalunya. Finalment, com cada programa, Romà Hereter atendrà algunes de les consultes que ens fan arribar els espectadors i oferirem un reportatge sobre Dinan, a Bretanya, França.
Jalta
Aquesta setmana El Rodamón viatja fins a la ciutat de Jalta, a Ucraïna. Aquí visitarem el palau de Livadia, famós per haver albergat la conferència de Jalta entre Stalin, Churchill i Roosevelt durant la Segona Guerra Mundial. D’altra banda, ens visitarà el cuiner Quicu Vera, que en aquesta ocasió ens parlarà de les fondues. Alhora, el cofundador de la llibreria Altaïr, Albert Padrol, ens farà un nou suggeriment relacionat amb la literatura de viatges. Però en aquest programa també farem un segon viatge. Ens atansarem a Rüdesheim per parlar del vi de la zona. I és que la producció de vi a Alemanya és de les més importants del nord d'Europa.
Ucraïna
En el primer reportatge d’aquest capítol navegarem pel riu Dnièper. Es tracta del tercer riu més llarg d’Europa, amb més de 2.000 quilòmetres de longitud, i transcorre per Ucraïna, Bielorrússia i Rússia. En l’antiguitat, el Dnièper era una ruta comercial important entre les zones nord i sud de l’Europa oriental. Aquesta setmana també ens visitarà Alfonso Cernadas, delegat de Swïss a Catalunya, així com el viatger Albert Balaguer, que en aquesta ocasió ens parlarà de diverses recomanacions a tenir en compte a l’hora de fer un viatge a Zimbawe. Com cada programa, dedicarem uns minuts a atendre algunes de les consultes que ens fan arribar els espectadors i, finalment, farem un segon viatge a Croàcia, concretament a Dubrovnik i Mijet.
Illa Ua Pou
En aquesta edició El Rodamón ens permetrà viatjar de nou fins a la Polinèsia Francesa per conèixer en aquesta ocasió l’illa d’Ua Pou, l’illa amb més densitat de població de l’arxipèlag de les Illes Marqueses. Ua Pou té forma piramidal i en el centre hi destaquen especialment uns pilars basàltics. En aquest capítol també ens visitarà el viatger Albert Balaguer, que aquesta vegada ens parlarà de Xile. Per la seva banda, el llibreter Albert Padrol ens proposarà un llibre de l’escriptor Haruki Murakami. Com cada setmana, Romà Hereter atendrà les darreres consultes formulades pels espectadors i, finalment, viatjarem a una segona destinació: Ouro Preto, al Brasil.
Java
Prakash Kumar, delegat de Travel Corporation India, ens torna a visitar en aquest capítol del Rodamón per explicar-nos nous aspectes sobre l’Índia. A més, viatjarem a Java, Indonèsia, per endinsar-nos a Prambanan, un conjunt de 240 temples hindús, construïts durant el segle IX i Patrimoni de la Humanitat des de l’any 1991. El Rodamón també comptarà aquesta setmana amb Kim Castells, que ens aproparà de nou al món de la fotografia digital. Finalment, aquest Roadmón també ens permetrà viatjar fins a Rússia. En el recorregut entre Sant Petersburg i Moscou, ens fixarem en el monestir de Sant Simeó, anomenat Ciril. Al seu interior hi destaca la catedral de l’Assumpció, del segle XV.
Saint Maló
En aquest capítol viatjarem fins a Saint Maló, a França. Aquesta ciutat marítima de Bretanya guarda empremtes de la història i brinda als visitants una agradable estada. D’altra banda, comptarem amb la presència del viatger Albert Balaguer, que ens explicarà el lloc que ocupen els viatges de luxe en temps de crisi. A més, oferirem un reportatge sobre el museu de l’Ermitage de Sant Petersburg: alberga més de tres milions de peces que abasten diferents períodes històrics i conserva una pinacoteca considerada la més completa del món. Finalment, també ens acompanyarà el fotògraf Kim Castells, que ens parlarà de la càmera Hasselblad digital.
Museu arqueològic Istanbul
Aquesta setmana El Rodamón ens permetrà endinsar-nos al Museu arqueològic d’Istanbul, situat als jardins externs del palau de Topkapi. L’obra més destacada del museu és el sarcòfag d’Alexandre el Gran, que data de finals del segle IV aC, però també alberga altres troballes, com el tractat de Qadesh, signat entre els imperis hitita i egipci. Ens aproparem a aquest indret de Turquia, però també a la gastronomia del país, a través de les explicacions del cuiner Quicu Vera. Alhora, ens visitarà el llibreter Albert Padrol i oferirem un segon reportatge, en aquest cas sobre la ciutat alemanya de Heidelberg.
Aspendos
Turquia torna a ser protagonista en aquest capítol del Rodamón. Oferirem un reportatge que ens mostrarà Aspendos, indret de rellevància durant l’època romana, on es pot admirar un dels teatres millor conservats del món romà. A més, visitarem el museu d’Antalya, que permet al visitant endisar-se en la història de les civilitzacions antigues. Aquesta setmana ens visitarà el viatger Albert Balaguer per parlar-nos de com afrontar un viatge a Sud-Àfrica, i el fotògraf Kim Castells, amb noves explicacions didàctiques per als amants de la fotografia. Finalment, els espectadors podran rebre resposta sobre algunes de les darreres consultes que han fet arribar al programa, i un segon reportatge ens durà fins a Indonèsia per conèixer alguns dels aspectes de la cultura de Cèlebes.
Turquia
En aquest capítol viatjarem, a través del primer reportatge, a Turquia, on contemplarem l’església de Sant Salvador de Khora, a Istanbul, considerada un dels exemples més bonics d’església bizantina. Està situada en el districte d’Edirnekapi, intramurs de la muralla de Teodosi i prop d’una de les seves portes. En el segle XVI, després de la conquesta de Constantinoble pels turcs otomans, va ser reconvertida en mesquita fins que l’any 1948 es va transformar en museu. El seu interior està ricament cobert per mosaics i frescs. A més, tindrem l’oportunitat de conèixer alguns trets de la cuina turca, gràcies a les explicacions que ens oferirà el cuiner Quicu Vera. Alhora, en aquest programa també ens acompanyarà el llibreter Albert Padrol per proposar-nos un nou llibre relacionat amb la literatura de viatges. Finalment, un segon reportatge ens atansarà fins a Indonèsia, concretament fins a Bali, on podrem presenciar una curiosa dansa.
Uglich (Rússia)
El Rodamón viatja aquest capítol fins a Rússia, per visitar la ciutat d’Uglich, situada al lloc on la llera del riu Volga fa un brusc gir. N’explicarem part de la història i ens aproparem a alguns dels indrets que la fan singular, com l’església sobre la Sang, el palau civil o la catedral. En aquest capítol també ens visitaran els col·laboradors Albert Balaguer, viatger, i el llibreter Albert Padrol. A més, oferirem un segon reportatge sobre Chobe, parc nacional de Botswana, una de les reserves d’animals més valorades del continent. D’altra banda, com sempre, els espectadors tindran el seu espai en el programa i Romà Hereter atendrà algunes de les darreres consultes que ens han fet arribar.
Borobudur
En aquest capítol del Rodamón viatjarem fins a Indonèsia per visitar Borobudur, el monument budista més gran del món, ubicat a la província de Java i construït, aproximadament, l’any 800. Aquest santuari i lloc de pelegrinatge budista va ser restaurat per la UNESCO durant els anys setanta del segle passat. En repassarem part de la història, així com les característiques arquitectòniques i la seva relació amb el culte. En aquest programa també ens visitarà de nou Alfonso Cernadas, delegat de Swiss a Catalunya, que ens donarà el seu punt de vista de la situació de l’aviació en el context actual, així com de les dificultats que ha anat acumulant el sector en els darrers anys. Finalment, aquesta setmana també viatjarem a Alemanya per visitar la catedral romànica de Worms, i ens acompanyarà una altra vegada Albert Padrol, cofundador de la llibreria Altaïr, que ens farà una nova recomanació literària.
Klungkung i Pura Besakih
Aquesta setmana El Rodamón entrevista Javier Roig, delegat de Finnair a Espanya i Portugal. Roig ens aproparà a Àsia i ens explicarà els tresors que guarda el continent. Així, ens parlarà de les dues Àsies, la tradicional i la del segle XXI, i ens desmitificarà alguns tòpics que hi ha relacionats amb els viatges a aquesta zona. D’altra banda, en aquest capítol també viatjarem a través dels documentals. En primer lloc, ens atansarem a Bali per visitar la població de Klungkung, que alberga el conjunt històric de Taman Pili. També gaudirem del complex de més de vint temples de Pura Besakih, on, segons la creença balinesa, habiten els esperits dels avantpassats. Finalment, oferirem un segon reportatge localitzat a França que ens permetrà endinsar-nos al castell de Chambord.
Salvador de Bahía
En aquest capítol del Rodamón ens visita Alfonso Cernadas, delegat de Swiss a Catalunya i gran viatger, que a la vegada és gran coneixedor dels safaris, del quals ens parlarà. També viatjarem fins al Brasil per passejar per Salvador de Bahía. Situada al nord-est del Brasil, aquesta població alberga el major port exportador del país. Les seves platges atrauen visitants i turistes, però l’interès de la ciutat també ve motivat per la bellesa del seu conjunt arquitectònic i per les particularitats de la cultura local. Finalment, aquesta setmana també oferirem un reportatge sobre Grècia i una de les seves illes, i ens acompanyarà de nou el llibreter Albert Padrol per fer-nos viatjar, en aquest cas, a través de les pàgines d’un llibre.
Roma
En aquest capítol Romà Hereter entrevistarà Mª Carme Freixa, vicepresidenta del Consell Comarcal del Ripollès, i Maria Soy, gerent de Terra de Comtes i Abats. Coneixerem, així, el pla de dinamització turística d’aquesta comarca i els atractius que presenta als visitants. D’altra banda, aquesta setmana El Rodamón també ens durà fins a dues destinacions més llunyanes. En primer lloc, viatjarem fins a Kènia, on ens aturarem a conèixer el poble massai i a gaudir de les seves danses i càntics. I en segon lloc ens n’anirem fins a Roma i ens fixarem en les característiques d’un dels punts que més turistes rep cada any: la Fontana de Trevi.
Bretanya
Aquesta setmana El Rodamón viatja de nou a Bretanya per fer una excursió des de la capital, Rennes, fins a Chateaugiron i Fougueres. La sortida ens permetrà fer una interessant visita a aquestes dues fortificacions. El castell de Chateugiron, fundat en el segle XI és el pol a l’entorn del qual es va començar a desenvolupar la ciutat a partir del segle XII. D’altra banda, Fougueres, situat als límits de Bretanya, és un gran llibre d’arquitectura militar i una de les fortaleses més imponents d’Europa. Aquest capítol també ens permetrà viatjar fins al Ladakh, a l’Índia, una ubicació estratègica en el passat, on hi ha implantat el budisme i on l’arquitectura segueix paràmetres tibetans i indis. D’altra banda, comptarem amb la presència de dos col•laboradors: el viatger Albert Balaguer, que ens parlarà del Pacífic Sud, i el llibreter Albert Padrol, que ens acostarà una nova proposta literària.
Hatussa
El Rodamón viatjarà aquesta setmana fins a Hatussa, la que va ser capital de l’imperi Hitita. Situat a Turquia, al centre d’Anatòlia, aquest enclavament ens permetrà conèixer qui van ser els hitites, una població d’origen indoeuropeu que es va instal·lar en aquesta regió entre els segles XVIII i XII abans de Crist. A més, en aquest capítol ens visitarà Prakash Kumar, delegat de Travel Corporation India, que ens aproparà diverses possibilitats de viatges a l’Índia. També ens acompanyarà el fotògraf Kim Castells, i Romà Hereter atendrà noves consultes formulades pels espectadors. Finalment, aquest programa ens permetrà viatjar fins a Cèlebes, coneguda també amb el nom indonesi de Sulawesi, la quarta illa més gran d’Indonèsia. Ens enfilarem fins la terra dels Toraja, que habiten la regió muntanyosa central de l’illa, i coneixerem alguns trets de la seva cultura.
Boston
En aquest capítol, El Rodamón ens permetrà viatjar fins als Estats Units per conèixer Boston, capital de Massachusetts i considerada el centre econòmic i cultural de Nova Anglaterra. Farem un recorregut per aquest indret que guarda una rica història, que atrau més de setze milions de visitants a l’any. Ens atansarem, per exemple, a la zona universitària, així com a Boston Common, el parc públic més antic dels Estats Units. En aquest programa també comptarem amb l’assistència de Domènec Biosca, president de l’Associació Catalana de Periodistes, Escriptors de Turisme i Economia de Catalunya (ACPETUR), i del fotògraf Kim Castells, que ens explicarà nous consells adreçats als amants de la fotografia. Novament, el director i presentador del programa, Romà Hereter, atendrà alguna de les consultes que espectadors viatgers fan arribar al Rodamón, i oferirem un reportatge sobre el golf de Morbihan, a la Bretanya francesa, on les fortes marees creen paisatges sempre diferents. Farem un rec

>


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >