Close

Obertament

Obertament’ és una sèrie documental de La Xarxa i l'entitat Obertament, protagonitzada per persones que han passat per l’experiència d’un problema de salut mental i expliquen les seves vivències en àmbits quotidians com la família, els amics o la parella.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Sociedad
URL: http://www.xiptv.cat/obertament

Episodios disponibles para ver online

Salut mental i Mitjans de Comunicació
El David Garcia és llicenciat en periodisme. Diagnosticat d'un problema de salut mental greu s'ha format en l'activisme per incidir i conscienciar els mitjans de comunicació. El testimoni del David és una reflexió sobre com el periodisme tracta les informacions sobre salut mental i com cal afrontar aquesta realitat social que ens afecta a tots.
Salut mental i Adolescència
Què passa quan pateixes un trastorn mental en l'adolescència i ningú el detecta? Com es viu en un entorn com l'escola? Aquesta és la història de Lluís Paloma. Per ell, l'escola va ser un patiment, un mal record. Una història que posa en evidència la necessitat d'activar totes les alarmes, també a l'escola, per evitar una mala experiència que només es resol quan arriba la diagnosi.
8. Salut mental i autoestigma
Claudio Luján és un jove que lluita contra l'autoestigma. És a dir, la pròpia culpa. Claudio té un discurs seré i molt reflexionat i les seves paraules mostrem com és d'important treballar el reconeixement i acceptació de la malaltia per fer desaparéixer l'autoestigma.
7. Salut mental i fills
Ángel Urbina va decidir tenir fills malgrat ser diagnosticat d'un trastorn mental. És un ferm convençut que la normalitat, parlar a la seva filla Judith de la seva malaltia ha estat clau a l'hora de viure-ho amb naturalitat. Ángel és un activista amb trajectòria en la lluita contra l'estigma mental i creu que el món és dels valents. Ells n'és un.
6. Salut mental i activisme
Josep Franch és un actiu activista que res l'atura. Nascut a Manresa, on hi resideix, no ha deixat de lluitar mai per trencar el silenci sobre les malalties mentals a la seva ciutat, malgrat en moltes ocasions la complicitat ha estat minsa. La història del Josep és la d'un home valent.
5. Salut Mental i Contacte Social
Isard Vila és un home actiu. Natural de Tagamanent, es passa les hores a Barcelona, on ha trobat l'ajuda imprescindible per sentir-se fort i tirar endavant. A través de les seves col·laboracions a Ràdio Nikosia i també a través del teatre ha consolidat una comunitat, un grup de persones, de relacions humanes sanadores.
4. Salut Mental i Discriminació social
Girar l'esquena a la salut mental és pitjor que la pròpia malaltia. Ho afirma l'Eva Rauret, cerverina diagnosticada d'una malaltia de salut mental severa que ha patit l'aïllament social durant una dècada. Ara lluita per trencar aquest aïllament a través de l'art i de la dansa. Una història de superació personal relatada per la pròpia Eva.
3. Salut Mental i Entorn i fills
La salut mental no és igual a tot arreu. Patir un brot esquizofrènic en una població petita et marca a tu i als teus. Aquesta és la història en primera persona de la Mercè Torrentallé, delineant de professió que s'ha tornat a construir després d'una malaltia que la va obligar a començar de zero. Una història de coratge i virtuositat.
2. Salut Mental i Parella
Quan Josep Anton Llurba va ser diagnosticat d'un trastorn mental sever la família es va trencar. La dona no va tenir prou eines per enfrontar-se a la malaltia i va decidir agafar un altre camí. Ara Josep Anton Llurba es troba bé i gràcies a la seva nova parella la vida li somriu. Josep Anton Llurba està convençut que quan hi ha amor, hi ha solució.
1. Salut mental i món laboral
Rosa Hoyo té la síndrome d'Asperger. Biotecnòloga de professió, políglota i música per passió ens explica com viu les relacions humanes. Rosa està còmoda en la racionalitat però, en canvi, es veu abocada dia a dia als sentiments. La història de Rosa Hoyo ens ensenya com de difícil és per aquestes persones aprendre a respondre als estímuls afectius dels més pròxims.
Una trobada casual
Una experiència personal
Què és la salut mental?

Otros programas de reportajes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >