Close

Angles

El programa de debat de la XTVL on s'analitza l'actualitat des d'angles diversos.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Actualidad
URL: http://www.xiptv.cat/angles

Episodios disponibles para ver online

Resum de l' any
El programa de tertúlia sobre temes d’actualitat oferirà el seu últim capítol després de dos anys d’emissió. Per acomiadar-se dels espectadors, l’equip del programa ha preparat un darrer capítol dedicat als moments més rellevants que l'espai ha viscut durant l’últim any.
Infidels
Aquesta setmana el programa reflexiona sobre els motius de la infidelitat És una de les majors contradiccions que es poden donar entre una parella. Tot i això, la infidelitat ha estat i continua estant present en les relacions personals. I la literatura, el teatre, el cinema i la televisió encara captiven al públic amb grans relats sobre adúlters. Però, per què som infidels? Es tracta de fugir de la rutina? O és per la morbositat de dur una doble vida i no ser descoberts? És només sexe? O també és amor? Tot un seguit de qüestions que debatran la sexòloga i escriptora Georgina Burgos; el vicepresident del Col·legi de Detectius Privats de Catalunya, Jordi Briñol i l’escriptora Anna R. Alós.
Els nens de la crisi
Preus més ajustats per part dels comerciants i menys joguines per a cada nen, aquesta serà la tònica de les festes de Nadal. La crisi i l’atur estan obligant pares i avis a estrènyer-se el cinturó. Segons algunes previsions, aquest any cada nen espanyol rebrà sis joguines de mitjana, tres menys que l’any passat. Però com entenen els nens aquesta restricció? Amb aquest panorama l’actual situació econòmica ha obligat a pactar noves relacions amb els fills? Per què ens costa tant dir no ? La crisi ens farà educar de forma diferent als nostres fills?
Documentals i solidaritat
En el marc de la Segona Mostra de Documentals Solidaris, organitzat pel programa "TotsTots" de Com Ràdio els propers dies 10, 11 i 12 al Col.legi de Periodistes i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, l'Angles s'acosta a aquesta realitat. Els projectes solidaris que es fan a llocs com Cambodja, Colòmbia, Índia o Birmània estan cada cop més aprop. Les ONG’s s’han posat al dia pel que fa a la manera de comunicar-se i el gènere documental ha fet que la seva activitat sigui més coneguda. La imatge s’ha convertit en un element fonamental per comunicar la feina de les associacions solidàries. Ja no es tracta només d'explicar què fan, com i amb qui treballen les ONG's i les administracions que es dediquen a la cooperació pel desenvolupament, sinó que es pot veure aquesta feina, els seus protagonistes i els seus beneficiaris. És el documentalisme posat al servei de la solidaritat. El llenguatge i la forma d'explicar-ho esdevé un element central a l'
L'auge del fenomen casteller
La declaració per part de la Unesco dels castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat suposa un reconeixement molt important per aquesta tradició que cada dia que passa guanya seguidors però que genera també algunes incomprensions, atès que es tracta d’una activitat amb un component de risc. Jordi Sacristan analitzarà aquesta setmana l’auge del fenomen casteller en companyia de Jordi Juanico, cap de Comunicació dels Minyons de Terrassa; Miquel Botella, president de la Coordinadora de Colles Castelleres; Roger Reguant, cap de colla dels Salats de Súria; i Pep Ribes, director del programa Va de castells de l’XTVL.
Nous perfils de la probresa
La crisi econòmica ha fet aparèixer nous perfils de pobresa, que han fet engruixir el nivell de pobresa estructural amb què conviu la nostra societat. Els serveis socials de molts ajuntaments, així com ONG com Càritas, estan saturats davant les necessitats d'atenció d'aquests nous perfils. Jordi Sacristan analitzarà aquest fenomen a partir de les opinions del sociòleg Jordi Estivill; el director del Banc dels Aliments, Antoni Sansalvador; el director de Càritas Barcelona, Jordi Roglà; i la diputada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Montserrat Ballarín.
Custòdia compartida
Aquesta setmana el programa analitza els pros i contres de la custòdia compartida. A partir del proper mes de gener la justícia catalana concedirà preferentment la custòdia compartida dels fills en cas de separació. Les defensores dels drets de les dones creuen que la igualtat entre homes i dones no ha avançat tant com per obligar per llei a la custòdia compartida. Per a alguns advocats, en canvi, és una mostra que les lleis es mouen al ritme de la societat. Però, qui pensa en els fills? Jordi Sacristan ho analitzarà en companyia de l'advocada Jenifer Losada, experta en família; Anna Vall, treballadora del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya; Lídia Falcón, periodista i advocada; i Juan Martos, representant de l'Associació de Pares de Família Separats. El programa es completarà amb un reportatge de TV Badalona i una enquesta d'El 9 TV.
Balanç de legislatura
De nou s’acosten les eleccions autonòmiques i més de cinc milions de catalans hauran d’anar a votar. Uns comicis marcats en aquesta ocasió per les xifres d’atur més altes dels darrers anys i per una crisi econòmica que ha castigat la societat. Empreses que han tancat… pares i mares de família que s’han quedat sense feina i que demanen als polítics respostes i solucions. A banda, els casos de corrupció han sacsejat diferents formacions polítiques posant en qüestió l’honestedat d’alguns càrrecs… Amb la corrupció ha crescut la desafecció de la societat, la desconfiança i el desinterès per la política. Com es traduiran tots aquests qualificatius a les urnes? Qui pagarà els plats trencats de tota aquesta situació? El que sí és cert és que la llista de candidatures s’ha incrementat de manera considerable, s’ha doblat i de 18 s’ha passat a 39. A més dels partits amb representació parlamentària els ciutadans podran triar entre líders mediàtics com l’expresident del Barça Joan Laporta i els i
La cultura del vi
Cada cop són més les persones que diuen saber apreciar textures i sabors en els vins. Un fenomen que va en augment, com constata la creixent publicació de llibres i manuals sobre el món vinícola, l'aparició de botigues especialitzades o la formació en cata de vins. Jordi Sacristán abordarà aquesta qüestió en companyia d'Oriol Guevara, director general de l'Incavi; Joan Santó, responsable de la vinya i el vi d'Unió de Pagesos; Rosa Vila, somelier; i Gerard Jané, responsable de la bodega Jané Ventura.
Dopatge, la lluita pel joc net
Actualment són continus els casos d’esportistes de qualsevol modalitat que poc o molt es veuen implicats en una xarxa que va més enllà del purament esportiu. Tot plegat vulnera els objectius pels que va néixer la lluita antidopatge: garantir l’ètica en l'esport, preservar la salut de l'esportista i assegurar la igualtat de condicions durant la competició. Quina és doncs la millor solució? Alguns experts defensen la liberalització del dopatge per tal que existeixin les mateixes condicions per a tots els esportistes. És aquesta una bona solució per recuperar el joc net en l'esport d'elit? O s'ha de preservar la salut de l’atleta i l’ etica per davant de tot? En parlem com sempre des d'Angles diversos amb: - Carme Forcar, metge especialista de l'esport al CAR Sant Cugat. - Roger Roca, campió d'Espanya de Marató. - Sergio Lopez Egea, periodista. - Josep Antoni Pasqual, subdirector del laboratori de dopatge de l'IMIM.
Dormir bé, la clau de la vida
Descansar, regenerar-se i processar la memòria... aquests són alguns dels motius pels quals cal dormir. Les hores de son de cada persona varien, tot i que es diu que aquelles que dormen menys de 8 hores al dia tenen un rendiment mental menor. Segons alguns estudis, les persones que dormen entre 6 i 7 hores tenen una major esperança de vida. Però en quina mesura ens preocupem per dormir bé?Sabem com fer-ho per treure el màxim profit a les hores que som al llit?Per què prestem tan poca importància al fet vital de dormir? El programa incorpora les opinions dels ciutadans amb dues enquestes de Canal Terrassa Vallès i m1tv. Els convidats al programa són: - Eduard Estivill, director de la Clinica del Son Estivill - Montse Nuevo,Presidenta Societat de Fisioteràpia de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears - Luz Colbert, Parapsicòloga - Marta Obach, Associació Nacional de Narcolèpsia (i afectada per la malaltia)
La medecina del futur
Curar, prevenir, investigar... Aquestes són algunes de les funcions de la medicina. D’Hipòcrites a la medicina moderna han passat milers d'anys que han permès resoldre de manera més precisa els problemes de salut. El progrés i la medicina han anat de la mà, superant epidèmies i grips i plantant-li cara a la SIDA, als problemes de cor, a la diabetis... Fent de les greus malalties una oportunitat per investigar i per ajudar les persones. Trasplantaments de cara, de pulmó, de braços... operacions que fa uns anys diríem que eren de ciència ficció. Fins a on pot arribar aquest tipus de medicina? Quin és el seu futur?
Homes i dones, realment iguals?
Queda molta feina per fer… Aquesta és una frase que s’acostuma a fer servir quan es parla de la igualtat entre homes i dones. Està clar que s’ha avançat però encara s’ha de recórrer molt de camí. En què ha fallat la nostra societat per no aconseguir aquesta igualtat que ‘a priori’ sembla una cosa tan evident? Cal que s’aprovin lleis pera aconseguir la igualtat entre homes i dones?
Què puc ser quan sigui gran?
L'Angles fa una reflexió entorn a les professions del futur. Quines són les necessitats del mercat? Estem preparats per a les noves professions?
Balanç de l'estiu de la crisi
El programa de tertúlia de la Xarxa, Angles, vol fer una reflexió entorn a la situació del turisme, per analitzar com ha anat l’estiu. Mentre que l’ocupació del sector hoteler ha baixat en poc més d’un quatre per cent, els càmpings i els apartaments turístics han guanyat clients. I pel que fa a les cases rurals, Catalunya ha encapçalat els índexs d’ocupació de tot Espanya. Quines són les claus perquè el turisme no perdi el seu paper clau en l’economia catalana? Aquest és el tema central de l’Angles que incorpora un reportatge que fa un balanç turístic al Garraf, de Canal Blau TV / Maricel TV i una enquesta amb les opinions dels ciutadans de TV Badalona.
La crisi del top manta
Jove, estranger, sense papers i explotat per alguna màfia. Omplen carrers i places de molts municipis de Catalunya per intentar buscar-se la vida. Aquest és el perfil dels manters que intenten esgarrapar uns euros amb la venda de productes il.legals. Calafell i el Vendrell van voler normalitzar el Top Manta i van habilitar zones per a ells. La proposta, sense precedents, va obligar a intervenir al govern de la Generalitat que ha acabat amb la venda tolerada dels top manta. Els manters són un problema que ha de resoldre la política de proximitat? Per on passen les solucions al top manta?
Operació Bikini. Assignatura pendent de l'estiu
L’operació bikini es converteix en un maldecap més quan arriba el bon temps. Molts es deixen seduir per la satisfacció d’anar a la platja amb uns quilets menys però, realment som conscients dels perills que comporta aquesta obsessió pel físic? Obsessionats per la nostra imatge, pel nostre físic, ens deixem emportar per qualsevol sistema que ens ajudi a baixar pes, per estar més guapos, per poder-nos vestir sense problemes de talles. Tot s’hi val per millorar el nostre físic? Som conscients dels perills que comporta? O encara ens queda molt per aprendre a perdre pes amb salut?
Estatut, i després de la sentència?
Com ens afectarà la sentència sobre l’Estatut que ha dictat el Tribunal Constitucional? És només una qüestió política i ideològica o tindrà conseqüències en el dia a dia de la societat catalana? Angles analitzarà aquesta qüestió a partir de les reflexions de: - Montserrat Nebrera, catedràtica de Dret Constitucional. - Antonio Franco, periodista. - Joan Botella, catedràtic de Ciència Política de la UAB. El programa incorporarà les opinions dels ciutadans amb dues enquestes fetes per Gavà TV i TV L’Hospitalet.
Pros i contres de la reforma laboral
El programa d'aquesta setmana debat els pros i contres de la reforma laboral. Més enllà de posicionaments polítics, quins són els avantatges i els inconvenients de la reforma del mercat de treball impulsada pel Govern central? Angles ho debatrà aquest dimarts en companyia de: - Camil Ros, secretari de Política Sindical d’UGT. - Javier Martínez, responsable de Política Econòmica i Ocupació de CCOO. - Josep Mª Bosch, assessor laboral de CECOT. - Jordi Garcia Viña, economista i expert en Dret del Treball i Seguretat Social. El programa inclourà les opinions dels ciutadans a través de dues enquestes fetes per Canal Reus TV i VOTV.
Drogues, radiografia del consum
Coincidint amb el Dia Mundial contra les drogues, Angles reflexionarà aquest dimarts sobre els efectes personals i socials d'aquesta addicció a partir del testimoni de dues associacions de suport a drogodependents. En concret hi intervindran Maruja Rambla, directora d’ALBA, i Oriol Esculies, director de Projecte Home a Catalunya. Amb ells compartiran taula Esther Henar, directora de la narcosala Drassanes de Barcelona; i un usuari en tractament de Projecte Home.
Viure al poble o a la ciutat?
Quantes vegades hem pensat deixar-ho tot i anar a viure a un poblet tranquil, lluny del tràfec de la gran ciutat? Què ens pot oferir la vida en un entorn rural i, per contra, què perdem si marxem dels grans nuclis urbans? Angles analitzarà aquestes qüestions de la mà d’Anna Vilaseca, tècnica de l’Àrea de Sociologia de la Fundació Món Rural; Marcel Colell, regidor de Pinós i president de l’Associació de Micropobles de Catalunya; Roger Gómez, director i conductor del programa El poble del costat de l’XTVL; i Javier Castañeda, periodista i autor del llibre Patologías urbanas. El programa també recollirà l’opinió dels ciutadans en dues enquestes realitzades per TAC12 i TV Badalona.
El futur president del Barça
Sandro Rosell i Feliu 46 anys, empresari, exvicepresident esportiu del Futbol Club Barcelona entre els anys 2003 i 2005 Marc Ingla i Mas 44 anys, empresari, ex-vicepresident de Màrqueting i Mèdia del Futbol Club Barcelona entre els anys 2003 i 2007 Jaume Ferrer i Graupera 46 anys, empresari, fins a dia d'avui vicepresident de l'àrea de patrimoni i responsable de la secció d'handbol del FC Barcelona Agustí Benedito i Benet 45 anys, empresari, exmembre de la comissió esportiva i social del FC Barcelona Aquesta és, a grans trets, la radiografia dels 4 candidats que opten a la presidència del Barça el proper 13 de JUNY. En temps passats la proposta esportiva hauria centrat gran part del procès electoral a la presidència barcelonista. Actualment però la cursa per agafar el timó blaugrana ha adquirit una dimensió força diferent a la viscuda en anteriors etapes. Joan Laporta deixa un llegat dificilment superable després de 7 anys exitosos en què el primer equip del FC Barcelona
Del 600 al Q3
SEAT es va fundar el 9 de maig del 1950 i fins a tres anys després no va sortir el primer cotxe de la planta de la Zona Franca, era un 124 que estava muntat gairebé artesanalment. Però la gran revolució automobilística i social va arribar amb el 600 l’any 1957. Aquest petit utilitari va ser el primer cotxe per a molts espanyols. La història de SEAT és la història del desenvolupament econòmic i social del país. Amb el 600, el 124 o el 127 els espanyols cada vegada es feien més urbans, deixant enrere un estil de vida rural i tradicional. L’any passat van viure moments delicats: jubilacions, acomiadaments, congelacions de sou... La fabricació del Q3 a partir del 2011 a la planta de Martorell és la gran esperança. Amb tot aquest camí recorregut: què ha significat SEAT per a l’economia espanyola? I que ha suposat per als milers de persones que hi han treballat? El programa inclou un reportage amb imatges antigues de SEAT i una enquesta de Gavà TV i una altra de TV L’Hospitalet amb les impre
El negoci de la felicitat
Superació, èxit, millora personal… totes aquestes paraules podrien estar en el títol de qualsevol llibre d’autoajuda. Un gènere que ens els darrers anys s’ha posat molt de moda, motivat per la necessitat insaciable de trobar consells, paraules i maneres de viure que ens acostin a la felicitat. Diuen que la recerca de la felicitat és un dels principals objectius de l’ésser humà, sempre i quan les primeres necessitats estiguin cobertes. Darrera el concepte de felicitat s’hi ha generat un negoci que els nostres avis ignoraven. Fins a on som capaços d’arribar per ser feliços? El programa inclou una enquesta amb les opinions dels ciutadans de Canal Blau TV-Maricel TV i un reportatge de VOTV sobre el mètodes d’aprenentatge emocional de la Institució Educativa SEK de La Garriga. Els convidats al programa són: - Sívia Díez, col.laboradora de Cuerpomente - Meritxell Escarrà, responsable de Marqueting d’Smartbox - Josep López, Escriptor i Author’s Coach - Luz Colbert, Parapsicòloga
Què en queda del franquisme?
Símbols, records, familiars desapareguts i , per a alguns, un passat millor. Tot això es el que queda del franquisme.Un període històric que encara està obert i que en molts ciutadans ha deixat ferides sense cicatritzar. El jutge Garzón ha volgut ficar el dit a la llaga i investigar els crims del franquisme, per aquesta implicació el Tribunal Suprem el vol jutjar. Garzón ha fet que un assumpte del passat estIgui de plena actualitat. Uns creuen que el passat s’ha d’enterrar, d’altres volen saber on estan els seus familiars i com van morir…. per tancar així les seves pròpies ferides. S’han anat eliminant plaques i estàtues franquistes del paisatge de les nostres ciutats, però a banda d’aquestes representacions, què queda del franquisme en la nostra societat? Els convidats al programa són: - Ferran Gallego (historiador) - Antonio Robles (polític i periodista) - Manuel Perona (president Ass. Memòria Històrica) - Miquel Porta Perales (escriptor)

Otros programas de reportajes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >