Close

Història sobre blanc

“Imagina’t una casa buida, no hi ha res”. Imagina’t una paret tota tacada, un text incoherent i caòtic, no hi ha res. I de la massa homogènia es van decantant frases aïllades. Les hores es fan cada cop més llargues i el silenci acompanya els versos descoberts. Comences a donar-hi voltes, a connectar parts, a construir i a desdibuixar una trama q...

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Series
URL: http://www.xiptv.cat/historia-sobre-blanc

Episodios disponibles para ver online

13.EL MAR
El motiu, el centre, allò que ha fet girar tot l’escrit de la paret… Per fi coneixerem el contingut de la carta que amagava en Gaston, aquella que va trobar dins la bossa d’en Toni. I amb aquestes declaracions… es dóna per finalitzada la interpretació dels versos marcats amb tinta negra sobre un mur nu que ens ha acompanyat, com a testimoni, al llarg d’aquests mesos.
12.LLUNY DE TU
Desitjos i frustracions es fan presents en les hores silencioses dels individus aïllats del seu entorn. I les històries es transformen en possibles escenes sense desencadenants clars. Una trama no escrita o sotmesa a una interpretació constant i depenent dels vincles personals. Llàgrimes que rellisquen per la pell soferta i es confonen amb les ones del mar.
11.GORRIONS
Els narradors es confonen en una història plena de contradiccions i fets sense resoldre. Les dades provoquen l’avanç d’una narració marcada per distintes veus. Cada nova aportació esdevé un nou punt de vista. I en mig de tot aquesta contextualització…sorgeix una contradicció personificada per la Clara. I no ens queda més remei que preguntar-nos: quin paper juga ella en tot això?
10.LA TAULA ESTÀ PARADA
Aquest diumenge ens torna a visitar la Maria Adrover, cosina d’en Toni. Just iniciar la conversa, la noia mallorquina ja ens dóna una sorpresa: ella ja havia estat al pis, on es desenvolupa història sobre blanc, amb en Toni. Aquesta dada confirma el fet que la Clara mai va viure a Barcelona. I ara, sembla ser que sí, tot s’ha desmuntat… un altre cop!
9.RECORDO
Per què no ens podem posar en el millor dels casos? Per què sovint veiem la part negativa dels fets? No estaria malament veure les coses des d’un punt de vista més positiu, més amable fins i tot amb nosaltres mateixos. Parar-se en un moment donat i veure allò, que creiem dolent, com a una melodia que ens pugui acompanyar. A través d’una senzilla passejada, pels camins traçats per una sincera carícia.
8.TARRAGONA
Quan les coses es compliquen, sovint mirem cap el passat. Els dies de tormenta són moments on, quan s’és nen, el que ve més de gust és anar corrent cap el llit, fotre’s baix les mantes, resguardar-se en un fons que sembla enorme… i sentir-se protegit. Tot era més senzill quan erem petits. I quan les cames ens tremolen davant problemes, inquietuds, pors… torna la necessitat, el desig de sentir a algú més gran que nosaltres que, senzillament, estigui present.
7.MALLORCA, EL MUSSOL
Els inicis. Quan coneixes algú… mil històries comencen a donar voltes pel teu cap. Arguments i contraarguments prenen forma i adopten variacions a una velocitat vertiginosa. Pors i dessitjos interpreten les possiblitats emergents. En un instant puntual descontextualitzat de la resta gràcies a una persona especial (per donar-li algun tipus de qualificatiu). Res importa perquè en Toni per fi a trobat a la Clara, i la seva imaginació ha oblidat la seva realitat.
6.PUES SI VEMOS LO PRESENTE
En aquest capítol, en James, l’actor que representa en Toni a la sèrie, ens ajudarà a reflexionar una mica més sobre tot plegat. El trencaclosques, poc a poc, ha d’anar sent resolt. I les diferents peces, tot i que disperses al principi, es van unint per tal de donar un sentit als espais, als moments i als sentiments.
5.GOSSOS
En aquest capítol, en Gaston proposa tancar els ulls i tornar-los a obrir. Llavors, repetir el mateix recorregut de cada dia, cap a la feina, per exemple. I observar les mateixes coses, les façanes, les persones que ens podem anar creuant pel carrer… però aquest cop, contemplar-ho tot més detingudament. Potser així, allò insignificant esdevingui rellevant i allò inadvertit resulti centre d’un nou horitzó.
4.AMB ELS ULLS TANCATS
En aquest episodi en Gaston entrevista, altre cop, la Carlota Fernàndez, la noia de la immobliària. Junt a ella, pretén descobrir la més mínima dada per tal d’arribar al fons de la història amagada a la paret. Com es van conèixer? Què hi feia la Clara a Mallorca? I és més, és tan dura la realitat com representa el text? O hi podem trobar cabuda a la felicitat?
3.JUGA AMB MI
La falta de referents porta al Gaston a plantejar-se la trama que es pot amagar sota els versos, una i altra vegada. El suposat diàleg esdevé confús segons l’hora en que és observat. El sentit de cada paraula varia, així com ho fa la llum del sol que entra per la finestra. I si els rajos reflexats ballen, per què no es poden bellugar els sentiments d’en Toni i de la Clara? Com podem arribar a entendre el que pensaven en tot moment el nostres protagonistes?
2.LLIBRES I DISCS COMPACTES
En Toni visita un pis amb un agent immobiliari. Es tracta d’un espai petit, però més que suficient pels seus propòsits. No necessita grans luxes, no espera tenir massa visites i tampoc pretén quedar-s’hi massa temps. Però, un cop sol, els records, els sentiments, els pensaments, comencen a fer-se un lloc destacat a la nova llar. Tan sols necessita unes parets que tanquin, que aïllin, una història ideal.
1.BARCELONA. EL MUSSOL
Un viatge marca el principi d’aquesta història. En Toni, un noi de Mallorca, deixa la seva terra i la seva gent per instal·lar-se a Barcelona, una ciutat que li resulta nova. Què busca en aquesta ciutat? Hi va per visitar a algú, fuig d’alguna cosa, o simplement està de vacances? És hora de desplegar les diferents parts i començar a esbrinar què amaguen les línies que conformen ‘Història sobre blanc’.
Promo Història sobre blanc

Otras series >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >