Close

Procés creatiu

Entreteniment "Procés Creatiu" és un programa de nou format que endinsa a l'espectador en el procés de creació. Un programa sense normes, lliure, sense autories. La creació com a nexe en comú per entendre i comprendre què hi ha al darrere de tota peça, de tota acció, de tota professió. Dijous 21:00 hores.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Divulgación
Tema: Cultura
URL: http://www.xiptv.cat/proces-creatiu

Episodios disponibles para ver online

Nadal a Can Besalduch
A les portes del dia de Nadal entrem a casa de la família Besalduch Galceran per veure de ben a prop com viuen i com preparen les festes.
Belén Navarro
La Belén és il·lustradora. Entrem al seu estudi per veure com s'inspira, quines tècniques utilitza i com és el procés de creació d'un retrat.
Ambsenseres
Ens endinsem en el procés creatiu de l'art del carvat i l'estampació de la mà d'Ambsenseres.
El pa
Són pocs els forns de pa que encara utilitzen la llenya per coure el pa. A Badalona, el Forn de Llenya La Riera manté aquesta tradició i els seus responsables ens expliquen com elaboren el pa de manera totalment artesanal.
Lídia Sevilla
La badalonina Lídia Sevilla és ceramista i joiera. L’acompanyem al seu taller per conèixer com combina les dues disciplines i quines tècniques aplica per crear les seves petites obres d’art.
Melmelària
Acompanyem a la Cristina Martorell, veïna de Tiana, en l'elaboració d'una de les seves melmelades. En aquest cas es tracta de la de tomàquet amb alfàbrega però en té de desenes de sabors per a tots els gustos.
Corominas
Un dels productes estrella d'origen badaloní són les conegudes Corominas. Ens hem apropat a la fàbrica del carrer Miquel Servet per saber com es fan aquestes patates fregides. Segons els responsables de la marca, el principal secret és que no hi ha cap secret en el seu procés d'elaboració.
Lucía Bruni
La Lucía Bruni és fundadora de Lucirmás, un projecte on crea objectes de vidre de manera artesana i sostenible. Bruni recull ampolles de vidre ja utilitzades per reciclar-les i donar-li una nova vida a aquest material.
Tetsuo Project
El músic barceloní Agustí Busom ens endinsa en l'atmosfera angoixant, irritant i, a voltes, inconnexa de la pel·lícula The Iron Man del japonès Sinhya Tsukamoto.  Un espectacle audiovisual que es va estrenar el passat 5 de juliol al teatre de El Círcol de Badalona.
Una cervesa
A Santa Coloma de Gramenet s’elabora la cervesa artesana Capfoguer. L’Aleix Madrid és un dels responsables d’aquest producte i coneix a la perfecció les característiques dels diferents tipus de malta, els aromes, sabors i els processos de fermentació.
El mosaic
El mosaic és una tècnica de decoració d’una superfície feta incrustant-hi tessel·les de diferents colors per crear una escena o una ornamentació. Els romans de l’antiga Baetulo la feien servir de manera habitual. Però, què en saben del mosaic i dels romans els nens i nenes de Badalona?
La gata maula
Miriam Pons és ‘La gata maula’. Té un taller a Tiana ple de teles de totes mides i colors. Des d’allà crea les seves pròpies peces de roba de manera artesana.
Silvia Soler
Com és el dia a dia de Sílvia Soler? L’hem acompanyat per saber com és la rutina d’una escriptora, què l’inspira i sobretot com és el procés de creació d’una novel·la.
Edmon de Haro
Edmon de Haro és dissenyador. Treballa per editorials i revistes d’arreu, principalment dels Estats Units. El seu enginy i humor fan dels seus dissenys autèntiques obres d’art.
Crajes
La Carla i la Jéssica són artísticament conegudes com a CRAJES. La seva obra ha estat exposada arreu del món, des de Filipines fins a Los Angeles. Són dues i fan una mateixa obra. Ens endinsem en el seu univers creatiu.
Joan Clusella
Joan Clusella és tècnic audiovisual especialitzat en muntatge, una tasca sovint solitària que acostuma a quedar amagada. De fet, el millor muntatge és aquell que no es nota. Un exercici d'assaig i error continu que saps quan comença però mai quan acaba, sense llibret d'instruccions. “En el muntatge no hi ha amics”, diuen alguns. David G. González planta la cámara rere el Joan amb l'objectiu de mostrar la solitud del muntador de vídeo i fa tele que parla de la tele, amb una mica d'humor, això sí.
Barberia Martínez
De tallar el cabell, se'n pot fer art. Ens endinsem a la Barberia Martínez, al barri de la Morera per contemplar la feina d'un barber.
Asferico / Störung
Àlex Gámez és Asférico i el 100% del segell de música electrònica Störung. Ens colem als seus estudis i ens deixem portar. Un Procés Creatiu dual, estereo. 1 artista i 2 càmeres.
Laia Pla
On comença una escultura? Visitem l’estudi de la Laia Pla per conèixer el procés de creació d’una escultura, des de la idea fins a l’execució.
El procés d'un procés
La mirada de qui mira. Enregistrament d'un procés creatiu. Les girafes de Xirriquiteula en són testimonis.
EH!
Elías Egido és el músic que s’amaga darrere de “Eh!” un projecte musical que mescla el rock amb el jazz i l’electrònica. Un gran músic capaç de crear uns paisatges sonors extraordinaris. Ara prepara el seu quart disc.
Aviat les flors
Les flors arriben. Naixements, aniversaris, cel·lebracions... La Cristina de Loreak prepara un ram per un gran dia.
Juan Antonio García
David G. González ens apropa al procés creatiu del cartellista especialitzat en cinema Juan Antonio García, una professió ja desapareguda però que ha quedat en l'imaginari col·lectiu de diverses generacions. García va ser el responsable de molts dels anuncis que vam poder veure a les sales de cinema més importants de Barcelona, i és el pare del director de cinema J.A. Bayona.
Jaibantoys
A darrere de Jaibantoys hi trobem Iban Torres, un artista de Badalona amb molt d’èxit gràcies a les seves joguines. Unes joguines icòniques que barregen elements del nostre imaginari més friki.

Otros programas de divulgación >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >