Close

capítol 6

Canal: RTVE
Programa: La saga dels Rius
Título: capítol 6
Descripcion: La crisi política desemboca en una onada de terrorisme. Exploten bombes contínuament i Joaquim Rius rep anònims amenaçant-lo a sovint. Degut a una vaga de transportistes, Rius ha de portar tot el tèxtil emmagatzemat fins al port per a l'exèrcit.
Fecha publicación: 13-07-2009

URL:
https://www.rtve.es/alacarta/videos/la-saga-dels-rius/arxiu-tve-catalunya-saga-dels-rius-capitol-6/543266/

Otros vídeos de La saga dels Rius en RTVE

capítol 3
Neix el fill, que es dirà Desideri, i la parella comença a tenir problemes. Entre els obrers de la fàbrica també hi ha malestar i el seu comptable, Llobet, informa que hi ha hagut un frau. Els problemes són tan grans entre la parella que Mariona tindrà una aventura.
capítol 7
Rius continua rebent anònims fins que un dia sortint de la fàbrica amb en LLobet rep un tret a la cama i el seu company és assassinat. Poc a poc es recupera i és el seu fill el que un dia es presenta a la fàbrica decidit a seguir el negoci del seu pare.
capítol 4
Mariona continua veient-se amb el seu amant mentre la relació amb el marit sembla que funciona. La situació política i laboral es complica i passa alguna cosa inesperada: durant una representació d'òpera al Liceu a la que assisteix el matrimoni Rius, explota una bomba i Mariona mor a mans del seu amant Ernest. Joaquim els descobreix en un reservat i s'emporta el cadàver de la seva dona.
capítol 8
Els anys passen i al 1914 esclata la Primera Guerra Mundial. La fàbrica funciona i Desideri que ja s'ha fet un home comença a flirtejar amb Crista, una noia amb pretendent. Però quan marxa a fer el servei militar tindrà aventures amb una model francesa, Jeanine.
capítol 5
La crisi econòmica fa que la fàbrica no estigui en bones condicions, així que el Joaquim opta per viatjar a Madrid amb quatre empresaris per a intentar pal·liar les repercussions de la crisi en el tèxtil català. A Madrid coneixerà a una actriu amb la que viurà una aventura.
capítol 2
Mariona emmalalteix i Joaquim comença a escriure-li cartes. Mentre es recupera, aquest va a veure-la i li demana la mà al seu pare. Desideri Rebull per fi l'accepta i es casen. Durant la lluna de mel a Granada, una gitana li pronostica a Mariona un futur incert; al poc temps reben la noticia de la mort del pare Rius i tornen precipitadament a Barcelona. Mariona està embarassada.
capítol 10
La família de Crista li posa un detectiu a Jeanine i descobreixen coses que provoquen que ella marxi a Buenos Aires. Desideri arriba tard a l'aeroport i no aconsegueix trobar-la. Així que en un ball de carnaval al Liceu es troba amb Crista, aquesta el sedueix i es queda embarassada, després es casen.
capítol 9
Desideri perd l'interès per la fàbrica i a la vegada gasta molts diners. La seva relació amb Crista es consolida i decideix deixar-ho amb Jeanine. La família de Crista s'assabenta de la relació amb la francesa i decideixen lliurar-se d'ella. Mentrestant, es fan reformes a la fàbrica i després de l'estiu es celebra la inauguració de les noves instal·lacions, però Desideri segueix sense mostrar cap interès i això al seu pare el disgusta.
capítol 1
El 1882, l'industrial tèxtil Joaquim Rius, comença a ensenyar-li l'ofici al seu fill i, més tard, l'envia a Anglaterra per a perfeccionar-lo. Aquest quan torna es fa càrrec de la fàbrica i la seva fortuna augmenta.Un dia coneix Mariona Rebull, filla del prestigiós joier Desideri Rebull, de la qual s'enamora. El pare de Mariona s'oposa a la relació degut a la joventut de la seva filla i també perquè els Rius han fet la seva fortuna des de baix i no pertanyen a una família de llinatge com ells. Mariona fa cas al seu pare, però Joaquim no la pot oblidar.