Close

Punts de vista

'Punts de vista' és la nova finestra cultural de TVE Catalunya. Mitja hora setmanal que ens permetrà conèixer millor els artistes de qualsevol disciplina: què els mou a expressar-se i com veuen el seu propi món i el que els envolta. En definitiva, els seus PUNTS DE VISTA.

País: España
Idioma: Español
Contenido: Reportajes
Tema: Entrevistas
URL: http://www.rtve.es/alacarta/videos/punts-de-vista/

Episodios disponibles para ver online

Propostes literàries per Sant Jordi
El programa Punts de vista es vesteix de Sant Jordi i ens proposa diverses entrevistes literàries.  El programa comença amb una entrevista a l'escriptora i periodista Elisenda Roca i la cineasta Maria Ripoll. Parlem amb elles de 'Dues dones nues', un llibre que aplega vint-i-set relats propers, divertits i escrits amb sentiments, que estan protagonitzats per dones. Continuem una proposta interessant: 'Els camins de la llum', de Coia Valls, que narra la història del creador del llenguatge Braile. En Salva Rich ha parlat amb ella a la Biblioteca de l'ONCE de Barcelona. Dedicarem un reportatge al manga. Presentat amb èxit al Saló del còmic, 'Liquid Memories' és una mostra del talent de Fidel de Tovar i Daniel Bermúdez, dos autors que ja ens van agradar molt amb el seu anterior manga: 'Arashiyama'. Parlem amb ells al Maximum Escape, un escape room que simula el Londres de l'època de Sherlock Holmes. Dediquem el darrer reportatge a la literatura infantil i juvenil, concretament als Prem
05/04/2019
Punts de vista torna al Gran Teatre del Liceu amb un espectacle especular: 'La Gioconda' d'Amilcare Ponchielli. Continua amb l'entrevista de la setmana amb l'escriptor i periodista Xavier Aldekoa, especialista en Àfrica, que acaba de publicar 'Indestructibles', un altre de la llarga llista de llibres situats a l'Àfrica del corresponsal de La Vanguardia al continent. També us porta al Museu Nacional d'Art de Catalunya, on trobem una mostra excepcional dedicada a Bartolomé de Cárdenas, conegut com a Bermejo. Bermejo va ser un mestre absolut en el domini de la pintura a l'oli i les seves obres, a priori religioses, són d'una actualitat absoluta.. El programa tanca amb el primer reportatge de promoció dels programes de TVE Catalunya centrats en la celebració del 60è aniversari del centre de producció, que ara té la seu a Sant Cugat. Parlem amb Víctor Amela, presentador del programa 'Ho has vist?'.
29/03/2019
Punts de vista entrevista l'actriu Nora Navas, que és als cinemes amb un paper a l'última pel·lícula de Pedro Almodóvar, 'Dolor y gloria'. Va a la Biblioteca de Catalunya a veure el muntatge 'La reina de la bellesa de Leehane', de la companyia La Perla 29. Parla amb Coia Valls de la seva novel·la 'Els camins de la llum'. I visita el Sant Andreu Teatre, que celebra el seu 15è aniversari i la mostra dedicada a Berenice Abbot a la Fundació Mapfre de Barcelona.
Els Catarres, guanyadors del Disc Català de l'Any de Ràdio 4
Punts de vista parla de música amb un reportatge dedicat als guanyadors del Disc Català de l'Any de Ràdio 4: Els Catarres amb l'àlbum 'Tots els meus principis'. Un guardó que voten els oients de Ràdio 4, que organitza el programa 'Catalunya exprés magazine'.
22/03/2019
Punts de vista entrevista la coreògrafa Maria Rovira. A més, emet un reportatge sobre la nova pel·lícula de Pedro Almodóvar, dedica la secció musical a Els Catarres, guanyadors del Disc Català de l'Any de Ràdio 4, i s'endinsa en el projecte teatral Noves Escenes.
15/03/2019
'Punts de vista' entrevista Francesc Orella, que és a Barcelona interpretant 'L'últim acte', basada en textos d'Anton Txèhov. Parlem amb Les Luthiers, de gira per Catalunya. Visitem l'exposició dedicada a l'Art Renewal Center que podem veure al Museu Europeu d'Art Modern de Barcelona. I us presentem l'Ohlalà! Festival de Cinema Francòfon de Barelona.
08/03/2019
Aquesta setmana Punts de vista entrevista Lucrecia. L'actriu i cantant cubana ha protagonitzat la pel·lícula 'La gran aventura dels Lunnis i el llibre màgic' i és la impulsora dels Premis Alegría de Vivir. Anem al teatre a veure 'La dansa de la venjança' i us presentem l'espectacle de clown 'Rhumans'. Entrevistem Emma Suárez, Hugo Silva, Nathalie Poza i Koldo Serra, protagonistes i director de '70 binladens', que arriba a la gran pantalla el 8 de març. I tanquem el programa amb un clip de la cantant de soul i blues Nikki Hill, que actua el dimarts 12 de març a la Sala Apolo de Barcelona en el març del Festival Guitar BCN.
25/01/2019
'Punts de vista' entrevista Pep Gatell, que ens presenta la Fundació Èpica, el nou espai de creació de La Fura dels Baus. Compartim una jornada d'art al carrer amb els ME LATA. I entrevistem la pianista i matemàtica Laura Farré Rozada, que ha aplicat les matemàtiques en el seu primer àlbum: 'The french reverie'.
02/03/2019
Punts de vista entrevista Chicuelo. El guitarrista, membre del Taller de músics, és un dels més virtuosos del flamenc avui dia. Us presentem el documental sobre el poeta Carlos Ernest García 'A quemarropa el amor'. Us portem dues propostes literàries: 'La epidèmia de la primavera' d'Empar Fernández, i 'El intercambio' de Fernando Aleu.
24/02/2019
Arribem feliços al programa número 100 i per celebrar-ho, entrevistem al bailaor RAFAEL AMARGO, que sempre porta la festa –flamenca o no- dins seu i als seus espectacles plens de bon rotllo i energia. De cinema, una exposició que ens ha agradat molt, d’un dels nostres actors de referència, el nordamericà JEFF BRIDGES, protagonista de títols mítics dels germans Coen com “The big Lebowsky” o “Valor de Ley”. A banda d’actor, Bridges és també fotògraf i li agrada fer fotografies en els rodatges que participa. Així, es converteixen en documents fotogràfics, en una mena de “makings” amb instantànies d’autor, de les pel·lícules. Com ell ha escrit: “Fer fotos als rodatges mostra part de la màgia. Xafardejar des de darrera del teló és fascinant…”. De teatre, la MARGARET s’ha apropat aquesta setmana al Teatre Nacional de Catalunya per descobrir-nos l’obra dirigida per ORIOL BROGGI, “La bona persona de Sezuan”. Protagonitzada per JOAN CARRERAS, MÍRIAM ALAMANY, MERCÈ PONS, CLARA SEGURA i d’altres,
15/02/2019
Aquesta setmana 'Punts de vista' entrevista Quim Hereu, pintor mestre de l''estrambotisme'. Us oferim una tria de pel·lis que competiran pels Oscar. I anem a la Sala Beckett de Barcelona a veure 'El Chico de la última fila' i comentar-la amb Andrés Lima i Sergi López.
El Gran Teatre del Liceu
El 'Punts de vista' dedica un programa especial al Gran Teatre del Liceu, coincidint amb l'aniversari de la seva destrucció a causa del foc. Parlem amb Jaume Tribó, històric apuntador, i Josep Pons, actual director musical. També dediquem un reportatge a 'L'enigma di Lea', l'òpera que s'hi pot veure en aquest moment.
01/02/2019
Aquesta setmana 'Punts de vista' entrevista Alba Sotorra, amb qui conversem de la seva darrera pel·lícula documental 'Comandant Arian', centrada en una guerrillera siriana. Parlem també amb Senyor Oca i Rapsusklei de la situació del rap. I descobrim la sèrie 'Boca norte'.
18/01/2018
'Punts de vista' entrevista Isabel Martínez, coneguda a les xarxes com Isabelita Virtual. Una artista molt completa que ens ha sorprès quan l'hem conegut. També visitem l'exposició 'Velázquez i el segle d'Or al Caixaforum de Barcelona. Parlem amb Xebi SF sobre la gira del disc 'De los delfines sólo nos cuentan maravillas'. I tanquem amb 'Umbral', una iniciativa artística per reflexionar sobre la immigració que es pot veure al Metro de Barcelona.
11/01/2019
Encetem el primer programa del 2019 amb cinema. Us oferim una petita tria de les que seran les grans pel·lícules del 2019 que s'estan començant a estrenar de cara als Oscar, com ara 'Van Gogh: a las puertas de la eternidad', un biopic del pintor protagonitzar per Willem Dafoe, o 'La favorita', una esplèndida pel·lícula d'època dirigida pel cineasta grec Yorgos Lanthimos. També us avancem un tràiler del nou 'Dumbo', dirigit per Tim Burton. Continuem amb l'entrevista de la setmana, que aquest cop és al promotor i mànager musical Gay Mercader, que ens ha rebut al seu amagat espai gironí envoltat de muntanyes. La Montse Elias comentarà amb ell la seva llarguíssima i intensa trajectòria musical com a promotor de concerts mítics i ens revelarà algunes anècdotes. Parlem de literatura. En Salva Rich dedica el reportatge d'aquesta setmana a dues autores que ha entrevistat: l'Eva Baltasar, autora de 'Permagel', i la noruega Hanne Orstavic, autora del relat 'Amor'. Parlem d'art. En Jordi
22/12/2018
Les entradetes i el clip d’inici d’aquesta setmana les enregistrem a la nova exposicció del DISSENY HUB BARCELONA, la mostra titulada “El boom de la publicitat”. També fem un clip d’inici dedicat a la mostra, que relaciona els objectes més quotidians amb el disseny. El músic SANTI BALMES i l’il·lustrador SERGIO MORA tenen molt bona sintonia i han publicat conjuntament el llibre “La fam invisible”, una novel·la de Santi Balmes “re-interpretada” amb algunes il·lustracions de Sergio Mora. Abans d’aquest llibre, Mora també es va encarregar de la portada del darrer disc de “Love of Lesbian”: “El cometa Halley”. En Jordi Vila i Guillamet els ha entrevistat a tots dos, del tot predisposats a explicar-nos la novel·la i la seva feliç entesa i col·laboració. L’entrevistada de la setmana és l’actriu i cantant francesa MYRIAM MÉZIÈRES, coneguda sobretot durant molts d’anys per ser la “musa” del cineasta Alain Tanner i de tot una generació de cinèfils. Durant aquest mes de desembre la Filmoteca de
14/12/2018
Comencem el programa proposant-vos una de les grans exposicions d'enguany. Anem al CCCB a descobrir el món del realitzador Stanley Kubrik. Organitzada de manera impecable, com si l'hagués muntat el mateix Kubrik, la mostra fa un repàs de les 13 pel·lícules que va filmar el realitzador del Bronx. I de regal alguns dels projectes que no va finalitzar. Tot plegat documentat amb centenars de fotografies, guions i objectes que formen part de l'imaginar col·lectiu dels cinèfils. Us explicarem cinc de les dèries que van obsessionar Kubrik: l'infern de la guerra, el sexe i la transgressió, l'obsessió per l'ordre, la precisió tècnica i Dominats per Hall. Continuem amb l'entrevista de la setmana. Parlem amb Ivan Benet, un actor amb una àmplia trajectòria al món del teatre, que ara està protagonitzant el muntatge 'L'habitació del costat', sota la direcció de Julio Manrique. D'art, en Jordi Vila i Guillamet ens descobreix una artista nascuda a Sabadell, la Sandra Partera, vinculada a la Gale
Entrevista al cineasta Isaki Lacuesta
Comencem el programa amb l'entrevista de la setmana. Montse Elias conversa aquesta setmana amb Isaki Lacuesta, que després de guanyar el Festival de Sant Sebastià el dia d'emissió del programa estrena 'Entre dos aguas'. La cinta és la història real de dos germans que fan el que poden per tirar endavant a San Fernando, Cadis. Amb el realitzador gironí parlem de la seva trajectòria sovint centrada en el documental i també d'aquesta història que emociona per com mostra la veritat. Continuem amb fotografia. En Jordi Vila Guillamet enguany tampoc no s'ha perdut el DOCfield, Fotografia Documental Barcelona, que dedica aquesta edició a l'amor sota el títol: 'Amor. Efectes de l'afecte'. Hem parlat amb Sílvia Omedes, directora del festival, i també us oferim un resum de la mostra de Nancy Borowick que podeu veure al Palau Robert de Barcelona titulada 'L'emprenta familiar'. Parlem de música, concretament de jazz. En Salva Rich ens apropa al Festival Django Reinhart, que s'ha celebrat a l'H
La il·lustradora i pintora Joana Santamans
Aquesta setmana 'Punts de vista' entrevista Joana Santamans, que presenta l'exposició 'Presències' a l'Espai París de Barcelona. Va al Teatre Victòria a veure 'HITS', l'espectacle de comiat d'El tricicle i parla amb el director i els protagonistes de 'Alegría, tristeza', una història d'amor i superació, als cinemes des del 16 de novembre.
16/11/2018
Aquesta setmana 'Punts de vista' entrevista Pavvla Grande, que acaba de publicar 'Non of above, el primer single del seu nou àlbum 'Secretly hoping you catch me looking'. També us resumim el Festival Memorimage de Reus, i visitem 'Jaume Xifra (1934-2014) Home-Natura-Realitat'.
9/11/2018
Aquesta setmana 'Punts de vista' entrevista Paula Grande, una jove cantant empordanesa, que acaba de publicar l'àlbum 'Sóc'. També anem a veure el musical 'Maremar', l'últim musical de Dagoll Dagom, i parlem amb alguns dels seus protagonistes. Comencem amb cinema. Fem un repàs de la trajectòria del cineasta Julio Medem, autor de pel·lícules de tant de prestigi com 'La ardilla roja', 'Los amantes del círculo polar', 'Tierra' i tantes altres. Sempre amb un cinema ple d’emocions i sentiments, Julio Medem estrena ara 'El árbol de la sangre', una historia protagonitzada per Álvaro Cervantes i Úrsula Corberó. Hem parlat amb Medem després de la presentació de la pel·lícula. Continuem amb l'entrevista de la setmana. Parlem amb Paula Grande, una jove cantant que es defineix com a 'singer and songwriter'. Acaba de publicar 'Sóc', onze cançons plenes de ritme, barreja de jazz, electrònica i fins i tot hip hop. Nascuda a l'Escala i de formació jazzística, Paula Grande es va fent lloc en el món d
2/11/2018
Aquesta setmana tenim de convidat a l’entrevista llarga del programa al director i actor teatral CLAUDIO TOLCACHIR, que estrena primer al Temporada Alta de Girona i després al Teatre Romea la seva darrera obra: “L’omissió de la família Coleman”. L’obra és una adaptació catalana de l’original argentina. Es va estrenar allà el 2005 i s’ha presentat amb èxit a 22 països. Aquí el repartiment està encapçalat per BRUNA COSÍ, MARC RODRÍGUEZ i d’altres. L’adaptació és del dramaturg JORDI GALCERAN. Aprofitem l’entrevista també per conèixer una mica millor a CLAUDIO TOLCACHIR, actor, dramaturg i director nascut a Buenos Aires l’any 1975. La seva companyia, “Timbre 4” té molt prestigi a Argentina. De cinema, aquesta setmana proposem una obra mestra del cinema d’animació, “Un día más con vida”, que va guanyar el Premi del Públic al Festival de Sant Sebastià, passant per damunt a pel•lícules d’altíssima qualitat com “Roma” d’Alfonso Cuaron, “The sister brothers”, de Jacques Audiard i d’altres.
26/10/2018
Comencem amb un reportatge de la trajectòria de l'actriu Pam Grier, coneguda pel seu paper com a Jackie Brown. Grier va ser al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, on va rebre el premi Màquina del temps i vam aprofitar per parlar amb ella sobre la seva experiència cinematogràfica i la seva lluita en defensa dels drets de la comunitat afroamericana. Continuem amb l'entrevista de la setmana. Parlem amb Pedro Guerra, que vint anys després ha decidit fer un repàs i actualitzar el seu disc de debut, 'Golosinas'. Montse Elias conversa amb el cantautor autor de temes tan famosos com 'Contamíname' al pati del Museu Europeu d'Art Modern de les seves inquietuds i la seva trajectòria. Parlem de fotografia. Us proposem una exposició que es pot veure al Palau Robert titulada 'Creadors de consciència', i que aplega fotografies de 40 fotoperiodistes de prestigi que aporten les seves mirades úniques i compromeses sobre conflictes bèl·lics, desastres naturals i règims autàrquics.
18/10/2018
'Punts de vista' entrevista Albert Pla, que presenta 'Miedo', el seu darrer disc. El programa fa una tria de les properes estrenes de cinema. Va al Teatre del Raval a veure 'La dona de negre' i acaba la recomanació del concert de les Midnight Train.
11/10/2018
Aquesta setmana 'Punts de vista' entrevista Fermín Muguruza, que s'estrena com a directo de la pel·lícula d'animació 'Black is Beltza. Repassem les millors propostes del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges. Anem a l'estrena de la temporada del Liceu, 'I puritani', de Vincenzo Bellini. I acabem amb un acústic de Ramon Aragall

Otros programas de reportajes >


Otros programas de RTVE >