Close

Export.cat

El programa '"Export.cat" viatja arreu del món per comprovar com les marques i els productes catalans estan presents en la vida quotidiana de molts països.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
URL: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/export-cat/ultims-programes/

Episodios disponibles para ver online

24/03/2016 - "Els vins catalans a Europa"
Els vins de Catalunya també arriben, entre altres llocs, a Suïssa i a Finlàndia. A la capital Hèlsinki, hi trobem Jordi Tintó, consumidor dels vins del Penedès. A la capital de les finances suïsses, hi ha la Suzi i el Coni, enamorats de Catalunya i dels vins de Costers del Segre.
22/03/2016 - "Productes catalans a Nova York"
L'oli, el vi, el cava i la cervesa són uns dels productes catalans més reconeguts arreu. Anem cap als EUA, a NY, a la ciutat cosmopolita per excel·lència, on estarem amb Alexis Cuadrado, un català músic de jazz gaudint de la seva música i la Way of Life novaiorquesa a l'emblemàtic barri de Brooklyn. En aquest mateix barri trobem l'actor Pepe Muñoz, un altre català enamorat de NYC i de l'"street art" tan característic de la ciutat dels gratacels. Tastarem les exquisideses d'un intel·lectual nord-americà, Roger Evans, que acaba d'editar un llibre sobre el compositor català Xavier Montsalvatge, i compartirem una copa de cava amb la neboda del dramaturg Arthur Miller, l'escriptora Mary Ann Newman, una nord-americana molt catalana.
18/03/2016 - "El Peix i el Marisc a la Costa Blava"
Des de Palamós fins a la Costa Blava fent parada a Montpeller, arriben les exquisideses de la Costa Brava, on els veïns francesos gaudeixen del nostre marisc a prop del Mediterrani. Marina Obiol ens explica per què la gamba, els llongos i l'anxova marquen la diferència i són tan preuats, tant dins com fora de les nostres fronteres. A Montpeller, els llongos seran el plat estrella a la taula de la celebració del Philipp i la Paula, on tant francesos com catalans admiraran encuriosits els plats d'un cuiner molt especial. A Canes, amb el mar de fons com a escenari, la cantant francesa d'origen armeni català Alèxia Hampartzoumian ens delectarà amb la seva dolça veu, després d'haver menjat un bon pa amb tomàquet amb anxova, tot recordant la Costa Brava, d'on és originària la seva família catalana.
18/03/2016 - "Els embotits catalans a Europa"
La bona qualitat del fuet i el pernil dolç català és admirada fora de les nostres fronteres i arriba a llocs com Letònia i Itàlia. Xavier Albertí i Jordi Bernardo ens ensenyaran els secrets de l'elaboració del pernil dolç i el fuet, respectivament. Primer viatjarem a Milà, per veure com l'arquitecta Ilaria Corvino recorda les bones experiències a Barcelona amb un sopar entre amics amb pernil dolç. Marxarem cap a Riga, on Marc Unió no deixa passar l'ocasió per ensenyar als seu alumnes el bon gust del fuet. I amb el famós cantant letó Gunars Kalnins enregistrarem la seva cançó en català "Dia i nit", tot agafant forces amb un suculent plat preparat amb el producte gironí per excel·lència.
11/03/2016 - "Tòquio"
Les relacions comercials entre el Japó i Catalunya tenen una salut envejable: el Japó és el primer país asiàtic en la comercialització de productes amb Catalunya. En aquest capítol veurem com durant els últims anys els béns que s'exporten fins al país nipó han deixat de ser considerats només matèria exòtica i ja ocupen llocs destacats a les bodegues dels establiments japonesos més selectes.
08/03/2016 - "Puerto Rico - NYC"
Volem al continent americà seguint la ruta que emprenen dues begudes catalanes: l'aigua amb gas i la cervesa. La primera escala és a Nova York, la porta d'entrada a l'Amèrica del Nord i al Canadà. El viatge s'acaba a l'illa de Puerto Rico, concretament a la capital, San Juan, el port llatinoamericà que exporta més cap a Europa.
04/03/2016 - "Copenague-Perpignan"
En aquest programa l'"Export.cat" visita dues ciutats europees: Copenhaguen i Perpinyà. Una destaca pel fet de ser un important clúster tecnològic al nord del continent i l'altra, per haver esdevingut un important nus ferroviari i pas de l'alta velocitat entre Catalunya i Europa. A banda dels trens, veurem com el formatge i les màquines industrials fetes a casa nostra arriben a diferents racons d'Europa.
04/03/2016 - "Àmsterdam"
26/02/2016 - "Xangai-Dubai"
26/02/2016 - "Cracòvia-Dormund"
El cava català i la roba interior masculina són els protagonistes d'aquest capítol, que viatja fins al cor d'Europa. Concretament fins a Polònia i Alemanya, dos països antagònics, enfrontats durant la Segona Guerra Mundial i que avui en dia comparteixen frontera i procedència d'algunes de les seves importacions: Catalunya.
19/02/2016 - "Export.cat - capítol 45"
A banda dels productes gastronòmics, Europa és la principal receptora de materials procedents d'altres sectors. En el capítol d'avui parlem del mercat de l'automoció i veurem com des de Catalunya s'arriba a mercats tan madurs com l'italià a través de peces i components, o bé a d'altres públics tan conscienciats per la sostenibilitat com el noruec, a través de vehicles elèctrics fabricats a casa nostra.
16/02/2016 - "Export.cat - capítol 46"
Xile és la porta d'entrada de les exportacions catalanes al mercat sud-americà. L'elevat grau d'obertura de la seva economia, així com les seves avançades polítiques d'innovació i desenvolupament fan d'aquest país la primera opció per començar a vendre a l'altra banda de l'Atlàntic. En aquest capítol explorarem els camins que han recorregut la tripa natural per a la fabricació d'embotit i els elements de mobiliari urbà.
12/02/2016 - "Export.cat - capítol 43"
09/02/2016 - "Export.cat - capítol 44"
En aquest capítol de l'"Export.cat" viatjarem des de la superpoblada Mèxic D. F. fins a l'estat de Puebla. A la ciutat veurem com els SAIs (sistemes d'alimentació ininterrompuda) fets a Santa Maria de Palautordera fan funcionar algunes infraestructures bàsiques, com el metro o bé els sismògrafs de la universitat, i al camp ens explicaran com l'empresa catalana influeix en la correcta alimentació del sector porcí.
05/02/2016 - "Export.cat - capítol 41"
02/02/2016 - "Carib i Centreamèrica"
Centreamèrica i les illes del Carib sempre han resultat irresistibles pels catalans, i no ens referim només a les platges de sorra blanca i aigües turqueses. De fet, entre els segles XVIII i XX hem estat molt presents a la seva vida cultural, econòmica i política Sabies que països com Cuba, República Dominicana i Costa Rica han tingut presidents amb arrels catalanes? Al capítol d'avui us mostrarem com sectors empresarials catalans com l' industrial i el sanitari s'han fet un lloc en aquest mercat. Viatjarem fins a República Dominicana per a descobrir com una petita peça procedent de Cornellà, la tanca mecànica, que forma part de les bombes hidràuliques de les piscines, s'ha transformat en imprescindible als resorts de Punta Cana. El menorquí Pep Gonzàlez i el colombià Cristian Ovalle seran els nostres amfitrions a l'illa. També estarem a Costa Rica on el material sanitari català gaudeix d'un gran prestigi. A través del distribuïdor Daniel Montero i el cirurgià de les estrelles Cristian
26/01/2016 - "Ceres depilatòries i roba homewear a Moscou"
L'Export.cat viatja fins a Moscou per mostrar-nos com alguns productes fets a casa nostra contribueixen al benestar i a la bellesa de les dones russes. I és que les soviètiques dónen molta importància a l'aparença física i els agrada cuidar-se amb productes de qualitat. En aquest capítol veurem com els salons de bellesa de la capital russa utilitzen materials catalans per als tractaments de les seves clientes i com peces de vestir femenines d'una empresa de Mataró es poden comprar al centre comercial més luxós de tota Europa.
26/01/2016 - "L'oli i les ceràmiques de cuina a Taipei i Sydney"
Austràlia és el sisè país més gran del món i el que registra la densitat de població més baixa, amb un habitant per cada dos quilòmetres quadrats. En canvi, a Taipei, en dos quilòmetres quadrats hi podriem trobar desenes de negocis i milers de ciutadans. En aquest capítol de l'Export.cat viatgem fins a les nostres antípodes, fent parada a l'illa de Taiwan, per seguir el camí que emprenen l'oli d'oliva i les ceràmiques de cuina i alimentació
22/01/2016 - "Roba interior femenina i apòsits sanitaris a Estocolm"
Suècia és una de les societats més avançades del món. La seva educació i els beneficis socials d'aquest país nòrdic són, sovint, un exemple que ens agradaria seguir. Aparentment pot semblar que entre Catalunya i Suècia existeixen pocs vincles econòmics i culturals però en aquest capítol de l'Export.cat descobrim que suecs i catalans, en alguns aspectes, no som tant diferents. A l'hora de vestir-nos utilitzem roba interior similar i quan necessitem guarir petites ferides, confiem en la qualitat d'una marca catalana que envia salut arreu del món.
22/01/2016 - "Maquinària de la construcció a Florida"
Miami-Jacksonville. Quan Ponce de León va veure per primera vegada aquella terra verge, plena d'arbres, flors i tot tipus de vegetació va decidir batejar-la com Florida. Anys després la mà de l'home ha fet que aquell territori selvàtic hagi de conviure amb gratacels, zones residencials i centres comercials. Actualment Florida està vivint un boom de la construcció i les empreses catalanes d'aquest sector han aprofitat l'oportunitat. Ja són moltes les que, com Ponce de León, han `marxat' a fer les Amèriques.
15/01/2016 - "Vi i cafè a Hamburg i Milà"
15/01/2016 - "Vermut i cava a Bogotà"
.
13/08/2013 - "El cava al Perú"
El cava és, probablement, el producte que més difusió exterior té de tots els que es produeixen a Catalunya. El director de l'INCAVI, Jordi Bort, farà cinc cèntims de com treballen el producte els cellers de Sant Sadurní i com s'han obert nous mercats exteriors a l'Amèrica Llatina, com és el cas del Perú. A Sant Sadurní, bressol dels escumosos, hi ha la família Juvé i Camps, un dels cellers amb més tradició en la fabricació de cava. Joan Juvé es dedica a aquest negoci des que era ben jove i ara mira amb la perspectiva de gairebé 40 anys de vida professional com s'ha obert al món aquest producte. A la capital del Perú, Lima, Lucio Cancho, fa més de vint anys que distribueix vins escumosos catalans per la ciutat, una de les més emergents de Llatinoamèrica pel que fa a la gastronomia. Gràcies al cava, la cultura catalana ha anat arrelant de mica en mica entre la societat peruana que gaudeix d'un nivell adquisitiu més elevat, on el cava català és considerat un producte gurmet d'alt stand
09/08/2013 - "El Brandi Català a Rússia"
Sens dubte el millor conyac de l'Estat és fa a territori català i més concretament a Vilafranca del Penedès. Per això l'Associació Cultural Russa Fedor Dostoievski ofereix una visita als seus socis per descobrir com s'elabora aquesta beguda espiritual. A la capital russa estrenarem la temporada de les cases de camp amb l'Alfonso Etxeberria i la seva família russa tot brindant amb brandi per aquest fet. Quin català coneix millor Rússia que Josep Maria Perramon? La seva bona feina fa que sigui la millor persona per vendre la marca Catalunya en territori rus.
08/08/2013 - "El pollastre i el capó del Prat a Croàcia"
La costa dàlmata està d'enhorabona. Una de les races més gustoses del territori, el pollastre i el capó de la raça Prat, aterren a territori croat. Abans, el productor Manuel Torres ens portarà a fer un tomb per la seva granja, amb parada al Mercat Municipal del Prat de Llobregat. Descobrim que Zadar és un reducte creixent de la llengua catalana. Un bon exemple és el croat Ivan-Bosko Habus, que ben aviat editarà la guia de conversa català-croat. Irene Torra és la lectora de català a la Universitat, on arribem per a les Jornades Iberoromàniques amb la visita del poeta Josep Pedrals. I el Carles Masoliver ens ajudarà a entendre la vida quotidiana dels zadarencs.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de TV3 (Cataluña) >