Close

Endansa

El programa vol donar a conèixer al públic general la dansa tradicional catalana des de diferents localitzacions d'arreu de Catalunya. A través del programa coneixerem a tota aquella gent que es dedica a la difusió i promoció de la dansa d'arrel tradicional, així com a les companyies, artistes, esbarts, organismes i entitats que vetllen per la d...

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Música
URL: http://www.xiptv.cat/endansa

Episodios disponibles para ver online

Els esbarts, fem història: L'esbart Verdaguer, 1a etapa
A partir de crítics, grans mestres, professionals i balladors farem un recorregut de la dansa tradicional catalana fins a l’actualitat.
Els esbarts, fem història: dels inicis del s.XX a finals de la guerra civil
A partir de crítics, grans mestres, professionals i balladors farem un recorregut de la dansa tradicional catalana fins a l’actualitat.
Les jotes de l'Ebre
Seguint la línia del capítol anterior mostrarem com i per què una dansa popular, de la gent, de les festes, ha estat adaptada, estudiada i ballada pels esbarts i altres companyies.
De la plaça a l'escenari: la Patum
La festa més important de Catalunya ha estat portada dues vegades als escenaris, reinterpretant la música i els balls. Coneixerem com ho fan i per què.
Fira mediterrània de Manresa
Fira d’espectacles d’arrel tradicional. Visitarem els 4 dies de la Fira per excel·lència de la música i la dansa d’arrel tradicional i coneixarem les noves propostes que s’hi presentin i la feina que es fa des de l’organització de la fira.
El món dels esbarts (III)
Tancarem la triologia amb una companyia professional com és la Factoria Mascaró de Proa i coneixarem un dels esbarts referents de Catalunya: l'Esbart Dansaire de Rubí.
El món dels esbarts (II)
En aquest capítol ens endinsarem en el món de l'Esbart Sant Martí, l'Esbart Santa Tecla i l’Esbart Ciutat Comtal.
El món dels esbarts (I)
En aquest capítol analitzarem la situació del món dels esbarts al nostre país a través de set esbarts dansaires del Principat. En el primer capítol coneixarem l'Esbart Renaixença i l'Esbart Català de Dansaires.
Festival Ésdansa
El Festival Internacional de Música i Dansa de les Preses, amb vint-i-set edicions és ja un referent no només a Catalunya sinó més enllà. Una setmana per aprendre, disfrutar, escoltar i ballar.
Espai de dansa d'arrel tradicional de les Preses
És l’únic centre d’aquestes característiques al nostre país i punt de referència de la dansa tradicional catalana a l’espera de la creació del Centre Nacional de la Dansa. Coneixerem per què es va creure oportú crear aquest espai i les moltes activitats que s’hi duen a terme.
Dansàneu
Durant una setmana, i en el marc del FESTCAT, i des de fa 18 anys, en Joan Serra i altres professionals del món de la dansa organitzen uns tallers i cursos per formar el prop d’un centenar d’alumnes de totes les edats que es reuneixen a Esterri d’Àneu amb dos objectius: aprendre a ballar i disfrutar ballant.
La formació dels joves balladors
En aquest capítol intentarem comprendre com va ser d'important pel món de la dansa d'arrel tradicional actual, els projectes del Sac de Danses iniciat, entre altres, pels germans Serra de Rubí i que s'encarregava de proporcionar material didàctic a professors. L'altre projecte és l'Obrador de la Dansa, iniciat als anys 80 per Manuel Cubeles i que pretenia ser una escola pels futurs directors d'Esbarts Dansaires de Catalunya.
La dansa, eix de la festa
Durant molts anys, moltes festes populars tenien en els seus balls clares manifestacions religioses. Actualment la religió ha deixat pas a la disbauxa, però els balls continuen sent l’element central sense el qual no s’entendrien moltes festes de Catalunya.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >