Close

Efectes positius

Divulgatius Una manera activa per aprendre a viure millor: benestar físic, emocional i social. Espai estructurat en diferents seccions que ofereixen un ventall ampli de propostes per millorar la nostra qualitat de vida.  

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Divulgación
Tema: Salud
URL: http://www.xiptv.cat/efectes-positius

Episodios disponibles para ver online

dels animals
En el programa d’avui volem donar a conèixer les funcions que poden tenir els animals en la seva relació amb les persones i com la companyia o la convivència amb animals té efectes molt positius, tant per a la salut com per al benestar emocional.
del riure
Aquesta setmana parlem dels efectes positius del riure, un medicament natural, gratuït i que tenim sempre a mà. REPORTATGE: Efectes terapèutics del riure : Diu el diccionari que la risoteràpia és una tècnica psicoterapèutica que vol aconseguir beneficis mentals i emocionals a través del riure. Això ho saben molt bé a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. A la seva aula hospitalària infantil es fan activitats contínuament amb l’objectiu que els petits que estan ingressats s’ho passin bé i s’oblidin d’on són. Tenen comprovats els efectes positius. RECEPTES DIGITALS: Webs per riure : Riure és altament contagiós i molt beneficiós per a la nostra salut. Si d’una manera tan senzilla i econòmica podem millorar el nostre benestar, està clar que hauríem de riure més, oi? Amb la recepta d'avui us volem arrencar una rialla i, en el millor dels casos, un atac de riure! PRINCIPI ACTIU: Activitat física per passar-s'ho bé : Hi ha estudis que diuenque una ri
Menjar per pensar - Tipus de panxa
Últims consells de la temporada amb Pilar Senpau.
Les ulleres de la felicitat
Darrer programa de la temporada i no volem marxar de vacances sense recordar-vos com és d’important mirar-nos la vida en positiu. Per això avui ens posem les ulleres de la felicitat amb Jenny Moix i Rafael Santandreu. Amb els seus consells i amb el testimoni de la resta de protagonistes ens mirem els problemes amb més bona cara.
Vacances en temps de crisi
L'estiu ja és aquí i durant les properes setmanes bona part de la gent que treballa farà vacances. I com passa amb tot, n'hi ha per a tots els gustos. Sembla que la crisi ha fet descartar les destinacions exòtiques per altres més properes però les vacances continuen sent necessàries i són un dels moments més esperats de l'any. Avui, idees, recomanacions i alternatives per gaudir de les vacances malgrat la crisi. I a més, com cada setmana, cuidem la salut amb els nostres experts.
Viure sense tòxics
En estudis recents l’Organització Mundial de la Salut ha alertat de l’augment de la contaminació ambiental a la majoria de ciutats del món i ha demostrat que només un 12% de les persones que viuen en aquestes ciutats respiren aire net. En el programa d’avui parlem dels tòxics que ens envolten. No tan sols dels que trobem quan sortim al carrer sinó també dels que s’acumulen a casa nostra o en el lloc de treball sense saber-ho. Per això, en el tema del dia us proposem viure sense tòxics. I com cada setmana, també tindrem temps per a l’espai de consells saludables dels nostres experts.
Nous models de família
Fa uns dies es va celebrar el Dia Internacional de les famílies, una diada per reflexionar sobre l'estat en què es troben les famílies i els desafiaments i problemes que afronten. Però els temps canvien i el model tradicional, el d'un home i una dona casats per a tota la vida, ha evolucionat cap a la diversitat. Actualment hi ha tants models com famílies i les tradicionals ja no són les úniques que es consideren normals. Els nous models familiars ens ocupen el tema del dia. I com sempre, altres consells saludables dels nostres experts.
Dia Mundial del Medi Ambient
El 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient, una jornada que se celebra a tot el món amb l’objectiu de sensibilitzar i fomentar el respecte cap al medi ambient. Des d’Efectes positius ens unim a la celebració i per això aquesta setmana el tema del dia el dediquem a iniciatives properes i compromeses amb la importància de cuidar el nostre entorn.
Pensaments per viure millor
Hipòcrates, pare de la medicina, ja deia que el cos tenia la capacitat de curar-se per si mateix i que la feina del metge havia de ser la de facilitar aquest procés natural. Actualment, són molts els estudis i les disciplines que defensen aquesta perspectiva integral de la persona, tot i que de vegades topen amb la rigidesa de la medicina convencional. La interacció cos i ment ens ocupa el tema del dia. Però també tindrem temps per a les recomanacions digitals i els consells de Pilar Senpau.
Viure sense pors
En el programa d'aquesta setmana parlem de les pors, una emoció bàsica i molt necessària, però que quan esdevé constant, exagerada i interfereix en la nostra vida quotidiana, deixa de ser una reacció natural i cal posar remei a l’angoixa i malestar que genera. En el programa d’avui, experts i testimonis ens expliquen com aprendre a viure sense por. I a més, com cada setmana, altres consells saludables per mantenir en forma cos i ment. REPORTATGE: Què són les fòbies? Encetem el tema del dia amb una visita al centre de Salut Mental per a adults de l’Institut Pere Mata de Reus, i assistim també al Centre d’Estudis Superiors de l’Aviació de Reus, on es programen cursos per perdre la por a volar. TALL PRINCIPI ACTIU: Mal d’esquena Les molèsties a l’esquena són de les més habituals, tant entre les persones actives com en les que es passen el dia assegudes davant l’ordinador. Com podem prevenir el mal d’esquena? TALL RECEPTES DIGITALS: Forerunner 15 i FaceUp Comencem la recepta digital a
Moda sostenible
L’augment del consum responsable és una de les principals tendències que es preveuen per al 2014. I la moda sostenible n’és un exemple. Què hi ha darrere de cada camisa que comprem? Crear consciència social i mediambiental en el sector de la indústria tèxtil i els seus consumidors és l’objectiu de les iniciatives que coneixerem en el programa d’avui. I a més, com cada setmana, també tindrem els consells saludables dels experts.
Fer front a les addiccions
En el programa d’aquesta setmana parlem d’addiccions. Els temps canvien i també canvien els hàbits de consum de drogues i altres substàncies, però es manté la tendència que indica que el consum repunta en èpoques dolentes, com la crisi d’ara. L'atenció als nous perfils de consumidors i el desenvolupament de programes preventius són la clau de la lluita contra les addiccions. Avui ho veurem.
Capítol 34
Gairebé 8 de cada 10 espanyols es declara satisfet amb la seva professió. Tenir una vida laboral satisfactòria és un element fonamental per al nostre benestar personal. Per això, en el tema del dia, parlem de la importància de mantenir-se motivat a la feina i veurem com les empreses fan servir recursos de tot tipus per engrescar els seus empleats. I a més, com cada setmana, els consells dels experts per mantenir en forma cos i ment.
Capítol 33
L’aigua és un element de la natura amb què l’home manté una relació ben antiga, imprescindible per a la vida i per a la salut. En el programa d’avui parlem dels usos terapèutics de l’aigua i els seus efectes positius sobre el benestar de les persones. I a més, com cada setmana, també tindrem temps per a les recomanacions saludables dels experts.
Aprenem a jugar
Tenim a tocar les vacances de Setmana Santa, un bon moment per recarregar piles i gaudir del temps lliure. Per això, en el programa d’avui us proposem, a petits i grans, que jugueu. Jugar és senzill i només uns minuts al dia són suficients per aconseguir els beneficis que aporten el joc i les joguines. Avui aprenem a jugar amb els experts i a més, com cada setmana, noves recomanacions saludables.
Teràpies creatives
En el tema del dia coneixem de prop algunes teràpies creatives que converteixen el dibuix o la música, per exemple, en eines terapèutiques útils, divertides i a l’abast de tothom. I més a més, com cada setmana, busquem els consells saludables dels nostres experts.
Dia Mundial de l'Activitat Física
‘Activitat física: un gol d’or per a la salut!’. Aquest és l’eslògan d’enguany per al Dia Mundial de l’Activitat Física, que se celebra el 6 d’abril arreu del món. Com que s’acosta la data, dediquem el programa d’avui a parlar de la importància de mantenir-nos actius per gaudir d’una bona qualitat de vida. Ens aproparem a projectes i experiències que promouen la pràctica esportiva i, a més a més, seguirem fent salut amb els consells dels experts.
El valor dels diners
La crisi ha suposat un daltabaix en la vida de moltes persones però hi ha canvis que han provocat un efecte positiu, per exemple, en el valor que donem als diners. Cada dia hi ha més persones que volen gestionar els seus diners de manera més eficient i coherent i cada cop hi ha més iniciatives que ho fan possible. Avui en coneixerem algunes i veurem com és possible posar els diners al servei de les persones, i no al revés. A més a més, com cada setmana, tindrem els consells saludables dels experts….
Conviure amb la tecnologia
Les noves tecnologies formen part indiscutible del nostre dia a dia, han canviat la manera de relacionar-nos amb l’entorn i amb les persones. Mòbils, tauletes, gadgets electrònics, són eines que ens poden ser molt útils però cal saber utilitzar-les. Avui en el tema del dia ens plantegem com participar de manera activa i saludable de l’era digital i, com cada setmana, busquem els consells saludables dels nostres experts.
Competències bàsiques, a l'escola i a la vida
La societat canvia constantment i la manera d’ensenyar i educar els nens s’ha d’adaptar als canvis. En el programa d’avui el tema del dia són els nous mètodes d’aprenentatge que s’apliquen a les escoles i ens preguntem quines possibilitats tenim de reeducar-nos quan ja som adults. REPORTATGE: Competències bàsiques, a l'escola i a la vida La ràpida evolució de les noves tecnologies ha comportat molts canvis en la manera de relacionar-nos i de veure i viure la vida. Avui visitem dues escoles que apliquen noves metodologies d’aprenentatge per apropar la teoria de les classes a la vida real. PRINCIPI ACTIU: Esport en família Ens posem en marxa fent esport en família, amb les recomanacions del nostre ‘coach’ Jordi Checa. RECEPTES DIGITALS: Nomaders i MobiCeliac Aquesta setmana recomanem una aplicació per viatjar de forma diferent i una altra per a les persones intolerants al gluten MENJAR PER PENSAR: Quan ens hem de pesar? Quan estem seguint una dieta per aprimar-nos, cada quan ens hem
Dormir bé
Ens passem un terç de la nostra vida dormint. Tot i això, poques vegades donem al son la importància que li correspon. Penseu que dormiu bé? Sabeu preparar-vos per anar a dormir? Ens hi va la salut. Per això, en el programa d’avui busquem el consell dels experts per aprendre a dormir bé. REPORTATGE: Trastorns del son. La irritabilitat, el mal de cap, la dificultat per concentrar-se, la mala memòria o la tristesa són alguns dels efectes més coneguts vinculats a la falta de son. Actualment, les malalties associades a trastorns del son es consideren un problema de salut pública i cada vegada són més les persones que visiten les unitats clíniques dedicades a l'estudi i tractament d’aquestes alteracions. PRINCIPI ACTIU: Actius i a dormir! Una persona físicament activa està metabòlicament més accelerada durant tot el dia que una persona sedentària, així doncs quan arriba la nit, l’organisme li demana repòs per poder recuperar-se i trobar-se en forma l’endemà. MENJAR PER PE
Promo Efectes positius - febrer
Una manera activa per aprendre a viure millor: benestar físic, emocional i social
Salut mental sense prejudicis
Segons l’Organització Mundial de la Salut, una de cada quatre persones experimentarà un problema de salut mental en algun moment de la seva vida. Tot i això, els prejudicis encara són molts i suposen la principal barrera per a la recuperació, el benestar i la qualitat de vida dels afectats. REPORTATGE: OBERTAMENT Coneixem el projecte Obertament, que pretén convertir-se en una plataforma de sensibilització, participació i denúncia de missatges discriminatoris en salut mental. TALL RECEPTES DIGITALS: SALUT MENTAL 2.0 Per mantenir en forma la ment, cal entrenar-la. I internet ens ho posa fàcil. Recomanacions: Joggit Memory i Fhobia Free. TALL MENJAR PER PENSAR: ALIMENTAR EL CERVELL El cervell representa només el 2% del nostre pes però consumeix molta energia. Per això, per alimentar el cervell no es tracta de menjar més, sinó de menjar el que necessita. TALL AFECTES POSITIUS: CLASSIFICAR ELS TRASTORNS Els trastorns mentals i els possibles símptomes que els acompanyen s'han de cla
Solidaritat amb el càncer infantil
El passat 15 de febrer es va celebrar el Dia Mundial contra el Càncer Infantil. Per això, en el programa d’avui ens unim a la lluita i ens apropem a la malaltia de la mà d’entitats i testimonis que la viuen molt de prop. REPORTATGE: Solidaritat amb el càncer infantil La Casa dels Xuklis, ubicada a prop de l’Hospital Vall d’Hebron, és una casa d’acollida per a les famílies de nens i nenes amb càncer que tenen la necessitat de desplaçar-se als hospitals de referència de Barcelona per rebre tractament. De gestionar aquesta casa s’encarrega l’AFANOC, l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya. RECEPTES DIGITALS: La lluita a la xarxa Navegant per la xarxa hem trobat moltes iniciatives que donen suport a la lluita contra el càncer infantil. MENJAR PER PENSAR: Dieta i prevencció del càncer Menjar no és només un plaer, també és una eina essencial per vèncer les malalties. Una dieta saludable es pot convertir en un dels millors preventius. AFECTES POSITIUS: Aquesta setman
Els beneficis del sexe per a la salut
Molts estudis confirmen els beneficis que el sexe té per a la salut i com una vida sexual activa millora el nostre benestar. Tot i això, els experts alerten que la crisi econòmica està passant factura amb un problema molt concret: la falta de desig sexual. REPORTATGE: CRISI I FALTA DE DESIG: La manca de desig sexual és un problema que cada vegada es veu més a les consultes, accentuat per la crisi i el conseqüent estrès que comporta. RECEPTES DIGITALS: APPS PER SEDUIR: Amb crisi o sense, gaudir del sexe és fonamental. Per això, en la recepta digital d’avui hem fet una selecció d’aplicacions per trencar amb la monotonia. Recomanacions: I Period i Truth or Dare MENJAR PER PENSAR: LA XOCOLATA: Totes les cultures tenen en la seva història culinària referències a aliments i preparacions amb efectes afrodisíacs. La xocolata n’és un que, a més a més, amaga moltes altres virtuts. AFECTES POSITIUS: Les expectatives sexuals: Ser realistes en les nostres relacions sexuals és un aspec

Otros programas de divulgación >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >