Close

Connectats la sèrie

Ficció Una serie de ficción-documental que narra historias de adolescentes en ambientes multiculturales del área metropolitana de Barcelona. Se realiza con actores no profesionales y es escrita a partir de sus propias historias de vida, describe además el proceso de creación y convivencia de estos jóvenes, de diversos orígenes y culturas, durante el pr...

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Series
URL: http://www.xiptv.cat/connectats-la-serie

Episodios disponibles para ver online

Junts som més
Com que moltes veus s'escolten més que una, ens unim per pensar, parlar, cridar...posem la paraula en acció i les veus en moviment amb un grup de nois i noies del districte de Sarrià-Sant Gervasi.
Trobada connectats
S'apropa el final, ens trobem amb alguns actors i actrius de totes les temporades de La Sèrie que van explicar-nos anècdotes, experiències, impressions, opinions, i què s'emporten de tot aquest procés.
I tu, quina ciutat vius?
Una ciutat són molts llocs, diversos punts de vista, moltes perspectives, múltiples subjetivitats compartint un espai comú, un espai que són molts alhora. Avui parlem de les diferents Barcelones, de la Barcelona de cada un.
Punts en comú
Quants punts en comú pot haver-hi entre els 15 i els 30 anys? Avui parlarem fins a on poden arribar les relacions entre persones amb edats distants. Amor, adolescència, societat, paraules que de vaegades poden ser una mica tabú.
Imaginant el futur
Aquesta setmana, a través d'un muntatge fotogràfic, inventem una història de ciència ficció per imaginar com serà el nostre futur, què canviaria, què no...
El Roger si serveix per alguna cosa
El Roger era un noi normal. Acabava de fer divuit anys. Era una mica patós, encara que els estudis li anaven més o menys bé. Com la vida, també li anava més o menys bé. De lluny, tot semblava funcionar; un jove més caminant per la ciutat sense preocupar-se molt. Però al Roger sí que li preocupava una cosa i era trobar la seva utilitat.
Workshop: participació
Una paraula i moltes idees: participació. A través de diferents accions, diàlegs, jocs de rols, etc., pensem en totes les formes en les quals aquest terme es veu representat en el nostre dia a dia a la ciutat.
Rumors
La voràgine amb què viatgen les paraules dóna lloc als rumors més variats a partir de les històries més senzilles. Ja ho sabem, són part del nostre dia a dia i, tanmateix, qui és capaç de desembolicar un rumor i descobrir la seva anècdota original?
Autogestió
La setmana passada ens vam ocupar de les minúcies del treball i seus, de vegades, ridícules exigències. Ara ens preguntem per altres formes d'organització a l'hora de guanyar-nos la vida i per l'autogestió en la feina com una alternativa per a iniciatives pròpies o en col·lectiu.
Buscant feina
Avui parlem sobre feina. Aquest ritual diari que, moltes vegades, en lloc de ser gratificant, ens ocasiona més d'un maldecap. Les peripècies de buscar feina, la importància que se li dóna a la imatge, treballs|feines que exigeixen més del compte, feines que no agraden, feines que agraden i no apareixen, la situació de la dona, etc.… Quina feinada és buscar feina!!!
Patis oberts
De vegades, el límit entre el que es pot fer i el que no, és una mica difús. Saltar al pati d'un institut, o a qualsevol lloc l'accés del qual se'ns prohibeix, per a una activitat tan innocent com un partit de futbol és un d'aquests casos que posen en qüestió algunes normes, i fan que ens adonem compte que, de vegades, una gran ciutat, pot semblar-nos petita.
Un dia sense diners
És gairebé impossible imaginar en la nostra societat actual un dia sense diners. Per més que fem l'esforç, segurament alguna moneda es cola en els nostres plans. Però avui intentem imaginar algunes possibilitats per aconseguir moure's per la ciutat sense gastar.
Recopilatori de la tercera temporada
En el programa d'aquesta setmana us oferim alguns dels millors fragments de la tercera temporada.
Busco pis
Tots hem passat alguna vegada pels avatars que suposa buscar pis a la ciutat: habitació petita, lloguers cars, etc. Avui parlem sobre aquesta aventura urbana i els problemes de fons entorn al tema de l'habitatge.
Presentació HG Barri Book
En aquest capítol presentem HG Barri Book, una iniciativa que, a través de l'audiovisual, convida a joves a conèixer i recórrer el districte on viuen, descobrint els equipaments que tenen a la seva disposició. Alguns dels actors i les actrius que han participat al llarg d'aquest projecte, ens expliquen com ha estat el procés, com l'han viscut i quins van ser els resultats d'aquesta experiència.
Troba un lloc
La Wanda i la Paula comencen el seu primer programa de ràdio entrevistant uns nois que produeixen un bloc de música. Durant el diàleg, un d'ells se sobrepassa una mica amb la Wanda i ella, enfadada, es queda pensant en la situació, doncs un fet que pot ser molt quotidià, subtilment amaga una conducta masclista. D'altra banda, la Sara acaba d'arribar a Barcelona, on comença a enfrontar-se a les transformacions que genera el viure lluny de casa.
Ràdios de barri
Aquest capítol observa les formes de fer ràdio que poden interessar-los als joves. En la ficció, un grup de noies té la idea de fer un programa en una ràdio del barri i discutiran sobre quin tipus de programa fer, quins temes abordar, com encarar-lo, a qui dirigir-se, si parlar o posar música, etc.
Arxius compartits
En el programa d'avui ens plantegem un tema molt de moda: internet i les descàrregues. Els arxius compartits que ens descarreguem des de la web permeten accedir a continguts com la música, per exemple, que moltes vegades no podem comprar. Reflexionem, doncs, al voltant del dilema entre les descàrregues i els productors de continguts, l'ús que fem d'aquestes obres i els arxius compartits, formes d'obtenir música, mitjans alternatius de consum musical, etc.
Els estereotips i la teva identitat
Ens preguntem què es va donar primer, la fotografia de l'anunci o la moda? La música punk o el seu estil de vida? Revisem la construcció dels estereotips creats o almenys potenciats per la publicitat. Pijos, punkys, hippys, garrulos, rapers, són un sense fi d'etiquetes no molt ben definides però que utilitzem a diari. Un grup d'adolescents es pregunta i/o es posiciona davant d'aquests imaginaris col·lectius que determinen les modes, la identitat i fins i tot la pertinença a un grup.
La teva imatge et pertany
És clar que avui en dia vivim a l'era audiovisual, on, a través de les tantes xarxes socials, milers de fotografies circulen pel món. La teva imatge, la meva imatge, la de la teva amiga, la de l'amic de la teva amiga, estan a l'abast de gairebé qualsevol persona. La teva imatge és teva, fins que la penges a Internet. Què passa, llavors, quan la teva foto comença a circular sense el teu control per la web? Quins són els límits per disposar de les imatges que no són nostres? El tràfic de fotos en l'espai virtual ens obliga a preguntar-nos per la frontera entre la imatge privada que es torna pública. Totes aquestes qüestions són les que avui traiem a llum.
Participació política
És veritat que els joves no s'interessen per la política? Serveix d'alguna cosa organitzar-se? I si ho féssim, quins motius tindríem? Ens reunim per parlar sobre política. Sí, política... i ens preguntem per la participació dels joves i dels instituts. Què ens interessa reivindicar i quines són les formes i possibilitats que tenim de fer-nos sentir i canviar alguna cosa.
Hip Hop, una forma de vida
Formas de expresar, maneras de decir, lenguajes, acciones, creaciones. Las calles hablan de muchos modos. La ciudad es creación constante: música, fotografía, graffiti... Narraciones urbanas que revelan formas de pensar, de sentir, de vivir. Recorriendo el barrio del Carmel, descubrimos una iniciativa desarrollada por grupos de rap que se reúnen en el Espai Jove Boca Nord, para llevar adelante un proyecto musical, haciendo, del hip hop, una forma de vida.
Campanya "Maltrato Zero"
Connectats rep una visita especial: la campanya Maltrato Zero, una iniciativa de l'OIJ (Organització Iberoamericana de Joventut), amb el suport de l'Injuve - Ministeri d'Igualtat. Una acció que anima joves de 22 països iberoamericans a manifestar el seu rebuig de qualsevol tipus de violència contra la dona. Així, fem la nostra aportació a la causa i alcem la nostra veu contra la violència de gènere.
Què fem?
Quantes vegades ens aixequem del llit i donem voltes per la casa, o al carrer, durant hores sense saber què fer? És la pregunta clau dels dissabtes, que ens esgota de només pensar-ho. Tanmateix, vam recórrer un districte de la ciutat i descobrim que, en realitat, hi ha més coses donant voltes al barri de les que semblen..
Itineraris
Quants recorreguts té la ciutat? Quants camins hi ha per traçar? Segurament existeixin tants itineraris com persones que transitar-la. Per això ens disposem a recórrer i conèixer els seus carrers, explorant nous trajectes que ens permetin descobrir, dia a dia, alguna cosa més de la nostra ciutat. A més, recreem una història on un grup d'amics i amigues enterraran una caixa del futur amb pertinences seves, amb la idea de què qui el trobi anys després, conegui com era abans el barri.

Otras series >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >