Close

Cada casa és un món

Divulgatius Docusèrie que retrata els diferents models de família existents a la societat contemporània, endinsant-se en el dia a dia de diverses famílies anònimes amb l’objectiu de veure com viuen i què pensen.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Sociedad
URL: http://www.xiptv.cat/cada-casa-es-un-mon

Episodios disponibles para ver online

Poliamor
El mot “poliamor” significa que una persona pot tenir més d’una relació íntima i, al mateix temps, estable, amb diverses persones i amb ple consentiment de tots els involucrats. Aquest és el tipus de relació que mantenen, des de fa uns quants anys, en Roland, la Juliette i la Laurel. Tots tres viuen a Sitges i acaben de ser pares. Tant per la Juliette, mare biològica del nen, com per la Laurel, el nadó és fruit de l’amor incondicional entre els seus pares i una prova més que la seva relació no es tan sols un intercanvi sexual, sinó una manera diferent d’entendre l’amor.
Els Fargallo Pujol
38 anys. Va en cadira de rodes a causa d’un accident de trànsit. Viu a Sant Feliu de Guíxols, a la província de Girona, amb en Francesc Fargallo, de 33 anys i pare de la seva filla Sara de 3 anys. Amb ells també viu en Martí, d’11 anys i fruit del primer matrimoni de la Sònia. La Sònia compagina el paper de mare amb la feina a la Oficina de Turisme del seu poble. El fet d’anar amb cadira de rodes ha condicionat la seva vida però no li ha impedit ser mare.
Les Quiñones Tovar
La Maribel es antropòloga i treballa des de casa. La Tati és fotògrafa i gairebé es passa tot el dia fóra. Les dues són peruanes i mares de dues filles, l’Ariadna i la Sol. La Maribel i la Tati fa anys que són parella i que vivien a Barcelona però quan van decidir formar una família van tenir més clar que mai que és en aquest país on criarien a les seves filles. Primer es va inseminar la Tati i va nèixer l’Ariadna, després ho va fer la Maribel i va arribar la Sol. Avui les 4 viuen a Cardedeu i estan molt contentes amb la seva vida.
Els de Sardi Fortí
La Montse i en Santi es van conèixer fa poc més de dos anys. Ell de seguida li va demanar que es casessin, i ella, tot i tenir només 24 anys, va dir-li que sí. Encara no havien començat els preparatius del casament quan van descobrir que la Montse estava embarassada. Ho van dir a la família i tothom es va posar molt content. Tant per una banda com per l’altra, aquest seria el primer nét. Fa tot just un mes va néixer la seva filla, de nom Arènia, i la responsable que la seva vida hagi fet un gir de 180 graus. La Montse i en Santi han passat de ser una parella a convertir-se en una família.
Les Montserrat
La Remei s’aixeca cada dia a quarts de 7 del matí. Esmorza, es vesteix i deixa la seva filla de dos anys i mig a casa dels seus pares per poder anar a treballar. La Remei té 38 anys i és mare soltera. Mai no ho hauria imaginat, però quan es va quedar embarassada no va dubtar ni un moment tirar endavant, encara que ho hagués de fer sola. La Remei reconeix que sense l’ajut de la família li seria impossible criar la seva filla.
Els Castillo Alcántara
L’Alberto té 45 anys i va arribar del Perú l’any 1992. Des de llavors no ha parat de treballar. Ha fet de transportista, brossaire, mosso de magatzem i cuidador. Fa un parell d’anys va poder comprar la seva pròpia llicència de taxi i ara com ell mateix comenta passa el dia “apatrullando la ciudad”. Però l’Alberto no és l’únic de la família que va emigrar a Barcelona, abans que ell ho va fer la seva mare que ara es jubila es planteja retornar al seu país.
La Tanit, l’Anna i la Sara
No són pròpiament una família però elles defineixen la seva relació com a tal. La Tanit havia estudiat la carrera de psicologia amb la Sara i volia marxar de casa els pares. La Sara havia anat a l’escola amb l’Anna i també tenia ganes de deixar el niu familiar. Un dia les tres es van posar d’acord, van buscar pis i en menys temps del que es pensàven estàven compartint les seves vides. Ara aquestes tres noies fa gairebé 2 anys que viuen juntes en un pis de Barcelona, però el pis no és l’únic que les uneix.
Els Clavell Mas
38 y 37 anys. Són el clar exemple d’una família reconstituïda. La Marta té dos fills del seu anterior matrimoni, la Júlia i en Jordi. L’Alex també té una nena de la seva anterior parella, la Vinyet, i junts acaben de ser pares d’en Jan. La Marta i l’Alex han hagut de reformar tota la casa per donar cabuda a tantes habitacions. A la seva nevera mai falta l’horari de la setmana, doncs tot està calculat fins a l’últim detall. Els dies que els nens van amb el pare, el dia que la Vinyet es queda a dormir i les visites obligades als avis.
Els Fernández
L’Oriol i la Gala són fills del mateix pare, però fins fa poc gairebé no es coneixien. L’Oriol havia viscut sempre a Mataró amb la seva mare i la Gala havia crescut a Girona amb el seu pare i la seva segona dona. De petits, aquests germans, només es veien algun cap de setmana i durant les celebracions. Tot això va canviar quan la Gala va venir a estudiar a Barcelona. Va coincidir que l’Oriol volia independitzar-se i van decidir llogar un pis plegats al barri de Gràcia de Barcelona. Aquests dos germans, que fins fa poc eren pràcticament uns desconeguts, s’han fet amics i ara la seva relació és molt estreta, comparteixen més coses de les que mai s’haurien imaginat.
Els Gonzàlez Fuster
L’Onna té 6 anys, els cabells llargs, llisos i negres i un somnriure contagiós. L’Onna, a més, té uns ulls rasgats que la delaten, ella va nèixer a Orient. Tot i que el seu país d’orígen sigui la Xina, l’Onna s’ha criat a Mataró, on viu amb els seus pares adoptius, la Núria i l’Albert. Aquesta parella de catalans va passar tota mena de d’aventures abans no la van anar a buscar a l’altre punta del món i ara amb ella han format una família.
Els Beijleveld Santana
La Francisca i l’Anko es van conèixer a Blanes fa prop de 20 anys. Ell és holandès i havia vingut de vacances, ella és dominicana i havia emigrat a Espanya amb els seus germans. Aquell estiu es van enamorar bojament i ell ho va deixar tot per estar amb ella. A partir d’aquell moment va començar una cursa d’obstacles per tirar endavant la seva peculiar família. Des de llavors la Francisca i l’Anko han tingut 6 filles i actualment viuen a Vilassar de dalt. La seva és una casa on els costums es barregen i les cultures s’enrriqueixen.
Els Taixé Clarena
La Gemma i en Josep Mª viuen a Cal Serrats. Una masia del segle passat situada al poble d’ Argençola. La seva vida no és gaire diferent a la que es vivia en aquell temps. Es dediquen al camp i a la ramaderia. La feina no els deixa temps per gaire coses més. No tenen telèfon, televisió, ni Internet i a casa seva els talls de llum són constants. La Gemma i en Josep Mª tenen dos fills. En Llorenç, que aquest any ha començat les classes a l’escola rural i la Núria, que aviat farà un any.
Els Girbau Xalabarder
En Lluis és economista i l’Eulàlia treballa de mestre. Aquest matrimoni, resident a Girona, té 10 fills amb edats compreses entre els 18 i els 3 anys d’edat. El dia a dia a casa dels Girbau és una contínua cursa d’obstacles. Qualsevol tasca, des d’aixecar els nois per anar a l’escola fins a preparar el sopar, és tota una odissea. Els Girbau han hagut d’escriure una carta al Consell de Ministres demanant que els deixi portar tots els nens al mateix cotxe, doncs a la furgoneta comercial que es van comprar tan sols són legals 9 places. Mentrestant, quan necessiten desplaçar-se d’un lloc a l’altre ho fan en 2 vehicles.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >