Close

Les dones sàvies

Divulgatius Les dones tenen un paper cada vegada més visible a la societat catalana, en gairebé tots els àmbits. Però tot i que el marc legal és igualitarista, encara ara hi ha inèrcies de resistència al protagonisme femení en deteminats oficis o responsabilitats. “Les dones sàvies” ofereix els perfils de grans professionals de sexe femení que han exce...

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Sociedad
URL: http://www.xiptv.cat/les-dones-savies

Episodios disponibles para ver online

Resum de la temporada
A través d’aquest trencaclosques de les dotze entrevistes anteriors, el capítol resum ofereix una imatge de conjunt de l’evolució del paper de la dona en la societat en les últimes dècades.
Rosa Marco
Empresària des de ben jove, aquesta empresària hotelera és un dels elements més dinàmics de la Fundació Internacional de Dones Emprenedores, dedicada a la promoció internacional de les relacions de dones empresàries i al suport a l’emergència de noves realitats econòmiques dirigides per dones als països en vies de desenvolupament
Josefina Castellví
Oceanògrafa, investigadora de les aigües de diversos mars i oceans, Josefina Castellví ha estat una pionera en molts terrenys. Es va fer cèlebre a nivell mundial arran d’haver posat en marxa i dirigit la base espanyola a l’Antàrtic.
Carmini Virgili
Doctora en Geologia, ha estat catedràtica i degana en diverses universitats espanyoles abans de ser, de la mà de Felipe González, la primera secretària d’Estat, en el seu cas d’Universitats, de l’actual període democràtic. Ha estat senadora i directora del Col·legi d’Espanya de París.
Soledad Woessner
Doctora en Medicina, està al capdavant de l’Escola de Citologia Hematològica que porta el seu nom. La seva feina darrera al microscopi i davant dels pacients l’ha convertit en una eminència mundial en l’estudi cel·lular i una referència en el diagnòstic diferencial.
Pilar Solans
Aquesta economista va compaginar la docència la UB amb el reflotament i sortida a borsa d’algunes de les principals empreses espanyoles. El seu prestigi i fiabilitat en el món econòmic internacional la va portar a ser la responsable d’hisendes locals del Banc Mundial i l’artífex de l’èxit econòmic del Jocs Olímpics de 1992 i el sanejament dels comptes de l’Ajuntament de Barcelona.
Miren Etxezarreta
Catedràtica Emèrita d’Economia Aplicada, Miren Etxezarreta és una de les cares més visibles dels economistes crítics, aquells que consideren que l’actual sistema econòmic comporta tant sí com no la perpetuació de desigualtats i poca sostenibilitat.
Montserrat Jufresa
Catedràtica de Grec de la UB, Montserrat Jufresa ha estat traductora i investigadora de textos clàssics, gran especialista en ètica i en el paper de la dona al llarg de la història, participa en grup d’investigació sobre la influència del món helènic en la cultura catalana.
Beth Galí
Aquesta arquitecta ha dut a terme alguns dels projectes emblemàtics de la transformació dec, com la transformació de l’escorxador en la plaça Joan Miró, i en d’altres grans ciutats de tot el món. Activista i trencadora, va protagonitzar el rellançament del FAD des de la seva presidència.
Carmen de la Torre
Acadèmica Emèrita de Farmàcia, aquesta bromatòloga va ser catedràtica d’Anàlisis Químiques, Toxicologia i Bromatologia de la UB. La part més destacada de la seva tasca investigadora ha estat la seguretat alimentària i les seves aplicacions a indústries com les de vi i l’oli, tant a nivell nacional com internacional.
Àngels Pascual de Sans
Catedràtica Emèrita de Geografia Humana de la UAB, aquesta sociòloga ha dedicat una part important de la seva carrera a l’estudi de les migracions i als xocs culturals que se’n deriven, a més de la seva forta implicació amb els moviments socials i veïnals.  
Marina Subirats
Catedràtica Emèrita de Sociologia de la UAB, aquesta sociòloga especialista en educació i l’evolució del paper social de la dona ha estat directora general de l’Instituto de la Mujer i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona.
Carme Laura Gil
Catedràtica de Llatí d’ensenyament secundari, Carme Laura Gil va ocupar de la mà del president Pujol diversos càrrecs en la gestió de l’educació catalana, que van culminar amb el seu nomenament com a consellera d’Ensenyament. També diputada al Congrés, sempre va mantenir uns posicionaments de gran independència.
Promo del programa

Otros programas de reportajes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >