Close

Terra de vins

Divulgatius Programa que vol introduir l'espectador en el món dels vins, d’una manera distreta, amena, divertida i sense perdre el rigor. El programa vol mostrar els processos de producció del vi, les diferents varietats existents, així com promocionar el consum del bon producte natural i ben elaborat.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Divulgación
Tema: Cocina
URL: http://www.xiptv.cat/terra-de-vins

Episodios disponibles para ver online

Capítol 48
Senyores i senyors amants del vi: aquest és l’últim programa de Terra de Vins. Seguim a Costers del Segre amb Roger Viusà que ens explicarà com fer un bon maridatge amb un vi de la zona. Farem un últim recorregut per terres lleidatanes on l’olor del vi hi està molt present. A Cal Xim ens trobarem amb l’Albert Om, de ben segur conegut per tothom. I a la recta final, un últim ball: en Santi rockanrolejarà amb Helena Canadell.
Capítol 47
Avui estem a la tercera etapa de la DO COSTERS DEL SEGRE i per tant gaudirem encara de la companyia i experiència de Roger Viusà. Ens explicarà què li atrau de la seva feina i d’aquest món vitivinícola tan complex. Seguidament visitarem més cellers tot creuant les seves vinyes. Finalment, un cop més a Cal Xim, coneixerem un altre convidat amant del vi català.
Capítol 46
Seguim a Costers del Segre i continuem amb Roger Viusà, que juntament amb en Santi provarà un nou vi de la DO tot parlant de les seves característiques. Anirem a terres lleidetanes a visitar bodegues i vinyes on coneixerem a Josep Maria Alabedra. Per últim, a Cal Xim, farem una copa de vi amb Ricard Rafecas, periodista i amant del vi.
Capítol 45
DO COSTERS DEL SEGRE, SOMMELIER ROGER VIUSÀ, CONVIDAT: ROGER POCH. En aquest programa estrenem la darrera DO, COSTERS DEL SEGRE. I coneixerem el Roger Viusà, un expert que ens farà cinc cèntims del seu recorregut professional. Tot seguit viatjarem cap a Lleida a visitar les vinyes i bodegues de la DO COSTERS DEL SEGRE. I un cop més, a la barra de Cal Xim, coneixerem un amic d’en Santi, Roger Poch, comercial i amant del vi.
Capítol 44
Avui toca acomiadar-nos de la DO TERRA ALTA, però encara queden 20 minuts llargs per gaudir d’aquesta meravellosa zona i dels seus vins. Això si, continuem amb David Gomis i el turisme rural. Seguidament farem un últim tomb per les vinyes d’aquesta DO acompanyats de Jaume Martí Pedrola i Joan Maria Riera. I per acabar de rematar-ho, en Santi ballarà amb Helena Canadell.
Capítol 43
Continuem a Terra Alta, amb David Gomis i amb els vins catalans de la DO. Ell i en Santi tastaran un vi de la zona, concretament l’Aube. Un cop més tornem a Cal Xim on coneixerem un altre punt de vista a l'hora d’observar les vinyes, i és a través d’una càmera de fotos. Tot això ens ho explicarà millor el fotògraf Pep Ribas.
Capítol 42
Segon programa de la DO TERRA ALTA. Coneixerem una mica més a David Gomis i veurem que realment s’estima molt la terra i com defensa els seus productes. Ell i en Santi provaran un nou vi de la DO i ho faran amb 2 copes per comprovar la diferència que transmet cadascuna. Visitarem més vinyes d’aquesta terra situada al costat d’Aragó. I per acabar ’última parada la farem a Cal Xim on ens espera Ramón Serrat, botiguer i col·laborador de vestuari de Terra de vins.
Capítol 41
Avui toca estrenar nova DO, TERRA ALTA, i com sempre en cada nova DO coneixem un nou sommelier. En aquest cas a David Gomis, que ens farà un resum del seu transcurs professional. Seguidament farem una ruta per les terres de la DO on visitarem les seves vinyes i parlarem amb Jaume Martí Pedrola i Joan Maria Riera. Finalment, i com ja és costum a Cal Xim, coneixerem un amic d’en Santi, en aquest cas l' Òscar Roca, un personatge que ens ha seguit programa rere programa però a qui només li hem vist la seva mà. Si voleu saber qui és, no us perdeu el terra de Vins.
Capítol 40
Avui ens acomiadarem de la DO Tarragona i de Sandra Sala. Farem un tomb per les terres que comprenen aquesta DO, on Carles Negrillo ens espera per explicar-nos més característiques de la DO Tarragona. I arribant a la etapa final del programa anirem a Cal Xim, on coneixerem a Toni Bové, fisioterapeuta del F.C.Barcelona durant 28 anys. I per últim, el més esperat, el gran Santi Amigó intentant ballar amb Helena Canadell. Quin serà el resultat?
Capítol 39
Ens trobem a la tercera etapa de la DO TARRAGONA, i per tant gaudirem encara de la companyia i experiència de Sandra Sala, que a part de sommelier és també comercial. Ella i en Santi ens explicaran quines dificultats i/o avantatges planteja aquesta DO a l’hora de vendre els seus productes. Seguidament visitarem més cellers tot creuant les seves vinyes. I finalment, un cop més a Cal Xim, coneixerem un altre convidat: David Mas, propietari d’una botiga que a la vegada és taverna i distribuïdora de vins. Ens explicarà com cada vegada més la gent aposta pel vi català.
Capítol 38
Continuem amb la DO TARRAGONA i amb la Sandra Sala que avui ens explicarà el procés de creació d’un vermut, que juntament amb els vins dolços caracteritzen aquesta DO. Tot seguit visitarem les seves terres i bodegues, on trobarem a Carles Negrillo que ens comentarà la seva visió de futur de la DO Tarragona. Finalment, com és costum, a Cal Xim coneixerem un altre amic d’en Santi, Eduard Morell, propietari de Vinyes del Terrer, que ens parlarà de les característiques d’aquesta DO.
Capítol 37
És la DO amb la que comencem el programa d’avui de Terra de Vins.I que millor que convidar a Sandra Sala, una enòloga que ens explicarà, juntament amb en Santi, la història d’aquesta D.O. També farem un petit viatge per bodegues, on coneixerem Carles Negrillo. I finalment, a Cal Xim, farem una última copeta amb Montse Velasco, una sommelier que ens recomanarà quins plats poden lligar amb alguns vins de la D.O. Tarragona.
Capítol 36
Avui, per última vegada, gaudirem de la companyia de Joan Vendrell, en el darrer programa dedicat a la DO del Priorat. Ens explicarà perquè alguns vins tenen un cost tan elevat. I no marxarem sense provar un vi de les bodegues de Joan Manuel Serrat. A Cal Xim ens trobarem l’Enric Masip, ex-jugador de handbol, que ens explicarà que prové de família vinícola. Finalment, per acabar, en Santi ens ensenyarà una tècnica per xafar raïms mentre balla!
Capítol 35
Avui a Terra de Vins en Joan Vendrell i en Santi parlaran de la feina dels enòlegs, del perquè van visitant constantment les diferents DO’s. Ens desplaçarem fins les terres del Priorat on veurem les seves vinyes sobre aquest terreny esglaonat. I finalment a Cal Xim coneixerem Quim Vila, un dels primers comercials que va apostar per aquesta Denominació d’Origen.
Capítol 34
Continuem amb el Priorat i la seva DO. Avui en Joan Vendrell ens explicarà qui són els 4 genets i perquè són tan coneguts al Priorat. Seguidament tastarà un vi amb en Santi i parlaran del cupatge clàssic d’aquesta DO. Ens endinsarem Priorat endins fins a arribar al cor de les seves vinyes enmig d’aquestes terres abruptes. Finalment a Cal Xim descobrirem un personatge molt interessant, Emili Rabal, artista vidrier que ens mostrarà una de les seves obres, un decantador de tall clàssic.
Capítol 33
Avui estrenem nova DO, El Priorat. A plató ens espera el jove enòleg Joan Vendrell, que ens farà cinc cèntims del seu transcurs professional i catarem amb ell un vi de les bodegues Gratavinum. Gaudirem de les vistes del Priorat tot endinsant-nos per les seves terres de relleus accidentats. Finalment al racó de Cal Xim farem una copa amb Núria Braulio, directora de màrqueting i amant del vi català, que ens explicarà com recorda el Priorat i com creu que ha canviat amb el transcurs del temps.
Capítol 32
Avui estem a l’últim capítol de la D.O. Pla de Bages. Gaudirem de l’últim programa amb Rosa Vila amb qui debatrem si en el món del vi hi ha d’haver un personatge referent i seguidament tastarà un vi amb en Santi. Ens endinsarem un cop més a les terres i vinyes del Bages. Tot seguit acompanyarem en Santi a Cal Xim on l’espera la guapíssima i simpàtica Natàlia Via Dufresne, esportista d’èlit i amant del vi. finalment en Santi ens confirmarà el que tots ja pensàvem: que no té cap mena de futur en el món del ball...
Capítol 31
Encetem el tercer programa dedicat a la DO del Pla de Bages. Continuarem parlant amb Rosa Vila que ens explicarà les sensacions que li transmet un vi del Bages. Seguidament farem un recorregut a través d’aquestes terres visitant les seves vinyes. I finalment, per fer passar la set, una bona copa a Cal Xim amb un amic d’en Santi, Jordi Paronella, que ens explicarà com cal distribuir les copes a taula.
Capítol 30
El programa d’avui de Terra de vins serà especial perquè en Santi i la Rosa faràn un tast a cegues. Abans, però, ens parlaran de la complicació d’endevinar els orígens del vi sense veure’n l’etiqueta. Tot seguit gaudirem d’unes imatges de l’entorn del Pla de Bages. Finalment, a Cal Xim, coneixerem els dos fundadors del Tour Gastronòmic, altrament coneguts com Els cassaques vermelles, un grup de gent que es dedica a organitzar trobades per menjar i beure… Caram, que en viuen de bé aquests!
Capítol 29
Avui al TERRA DE VINS canviem de DO i ens n’anem cap al centre de Catalunya: el PLA DE BAGES. Donarem la benvinguda a Rosa Vila que ens explicarà la seva trajectòria professional fins a l’actualitat i juntament amb en Santi tastaran un picapoll de les bodegues Solergibert. Aquesta vegada assistirem a la presentació d’un nou vi, Dhuoda, que es va celebrar al restaurant Gaig de Barcelona. Finalment anirem a Cal Xim on parlarem amb Juan Pablo, un sommelier argentí que ens parlarà dels vins d’Argentina i si creu que els catalans sabem apreciar els vins de la nostra terra.
Capítol 28
Avui, a l’últim programa de la DO PENEDÈS, Enric Soler ens parlarà de les noves bodegues que han començat fa poc en aquesta DO. Ell i en Santi tastaràn un vi de quatre xarel·los i ens explicarà com aquesta varietat assoleix expressions molt diferents. Tot seguit farem un tomb per les vinyes del Penedès on ens esperen els enòlegs Josep Maria Albet i Carles Esteva. Finalment, com sempre, visitarem un altre web sobre el món del vi.
Capítol 27
Continuem amb el Penedès i amb Enric Soler, que ens parlarà de la seva escola i ens farà una petita classe de com començar a catar un vi. Enric Soler ens farà la presentació d’un vi de producció pròpia i finalment ens endinsarem al Penedès, la meravellosa terra de Santi Amigó i Enric Soler.
Capítol 26
Continuem amb la DO Penedès. Parlarem amb Enric Soler sobre els vins negres i blancs d’aquesta zona i quins són els més reconeguts. Tot seguit viatjarem cap al Penedès on ens esperen Josep Maria Albet, Josep Cusiné i Carles Esteva que ens explicaran com influeix el fet que la DO abarqui un terreny tan ampli i variat. Finalment tornarem a plató per catar un MAS LA PLANA del celler Torres, una de les empreses més consolidades i internacionals de Catalunya.
Capítol 25
Iniciem el programa amb nova DO: El PENEDÈS, on trobem bons vins i també bons sommeliers, com el nostre presentador Santi Amigó i el nostre convidat d’avui, Enric Soler. Provaran un xarel·lo tot parlant del clima del Penedès i el perquè hi ha tanta varietat de vins. Finalment visitarem aquesta terra on coneixerem a Josep Maria Albet i Carles Esteva.
Capítol 24
Avui ens trobem a la recta final dels programes dedicats a la DO MONTSANT, i encara gaudirem de la companyia de la Meritxell Falgueras, que ens revelerà què és el que més li sedueix d’un vi. Tot seguit anirem cap al Montsant, on parlarem amb els enòlegs Àngel Teixidor i Eugènia Guasch sobre la varietat de vins de la zona. I per acabar, despedirem aquesta DO amb un ball molt sensual que ens ha preparat l’Helena Canadell.

Otros programas de divulgación >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >