Close

La setmana Penedès - Garraf

Informatius Programa de reportatges d'actualitat en l'àmbit del Penedès / Garraf, en què televisions locals col·laboren en la construcció d’un producte informatiu fidel a la realitat del territori. Produit per Canal Blau per a La Xarxa de Comunicació Local.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Informativos
Tema: Actualidad, Noticias
URL: http://www.xiptv.cat/la-setmana-penedes-garraf

Episodios disponibles para ver online

La 7mana Penèdes-Garraf 01-07-2016
  En aquest darrer capítol de la temporada de La 7mana Penedès fem balanç de la 12a edició del Festival de narració En Veu Alta, l'EVA, que ha passat per diferents municipis de l'Alt Penedès. Descobrim com activitats d'aigua ajuden a persones autistes a desenvolupar-se millor, una iniciativa que ha posat en marxa l'associació Autisme amb futur. Coneixem la Plataforma Refugiats Penedès que s’ha creat amb la voluntat d’aglutinar esforços de diferents àmbits per donar suport al refugiats. I repassem algunes novetats de la Festa Major de Vilanova. El Ball de Diables de Vilanova renoven vestits i també s'estrenarà el nou drac petit de la Geltrú que substituirà el drac 'Barrina'.  
La 7mana Penedès-Garraf 24-06-2016
En aquest capítol de La 7mana Penedès-Garraf descobrim l'aposta de municipis de la Mancomunitat Penedès-Garraf de treballar plegats per cooperar en casos d'emergència de foc i compartir informació i dispositius. Fem balanç del reconeixement de qualitat a nivell internacional del gall del Penedès, que ha obtingut la Indicació Geogràfica Protegida. Descobrim la nissaga de la família Samà coincidint amb els 150 anys de la mort de Salvador Samà, un vilanoví que al segle 19 va anar a fer fortuna a Cuba. I parlem del centenari de la mort del bisbe Torras i Bages que va tenir una intensa relació amb la basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès.
La 7mana Penedès-Garraf 17-06-2016
En aquest capítol de La 7mana Penedès-Garraf coneixem 'Penedès 360º', el nou producte turístic territorial que compta amb tres rutes circulars per etapes per recórrer el Penedès. Fem balanç de l'acte de reconeixement a la trajectòria de l'artista vilanoví Joaquim Budesca que ha rebut la medalla de la ciutat. Coneixem les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de Vilafranca del Penedès que celebren 25 anys. I parlem del projecte formatiu de l'Escola de circ Saltimbanqui de Vilanova i la Geltrú que s'amplia amb un cicle formatiu dedicat a les arts del circ.
La 7mana Penedès-Garraf 10-06-2016
En aquest capítol de La 7mana Penedès-Garraf expliquem que es torna a introduir al Penedès, de forma experimental, la varietat de raïm negre moneu gràcies a un projecte de recuperació de varietats ancestrals. Fem balanç de la 5a edició de la fira Temps de Vi de Vilanova per on hi han passat 55.000 visitants. Descobrim la 3a Fira de l’edició independent i del llibre polític Tinta Roja que aquest cop ha fet aturada a Vilafranca. I coneixem el projecte Timol d'inclusió de persones amb discapacitat intel·lectual a l’empresa ordinària coincidint que fa 10 anys.
La 7mana Penedès-Garraf 03-06-2016
En aquest capítol de La 7mana Penedès-Garraf parlem dels tallers de rehabilitació vocal que realitza l'Associació de Laringectomitzats del Garraf pels afectats per una laringectomia. Coneixem la iniciativa dels Castellers de Vilafranca de convidar a les colles a una "ronda de vermut" després de les actuacions castelleres. Descobrim Música Mínima, una formació integrada per músics del Penedès i el Garraf amb la voluntat de portar obres de gran format a escenaris petits. I fem balanç de la 42a 'Juguem Cantant' amb la participació d'11 corals del Penedès, el Garraf i l’Anoia amb un total de 160 cantaires.
La 7mana Penedès-Garraf 27-05-2016
En aquest capítol de La 7mana Penedès-Garraf descobrim la renovació de la façana marítima de Vilanova i la Geltrú. A partir de setembre s'executarà el projecte de la Plaça del Port i també la regeneració mediambiental de la platja del Far. Fem balanç la jornada de l’emprenedor de Vilafranca del Penedès que ha servit per lliurar els premis Creajove. Coneixem com Vilanova i la Geltrú s'ha sumat al dia internacional dels museus i les noves exposicions que s'han obert coincidint amb aquesta data. I repassem els resultats de l’impacte econòmic de la Festa Major de Vilafranca del Penedès de l’any passat, gairebé 900.000 euros només en un dia.
La 7mana Penedès-Garraf 20-05-2016
En aquest capítol de La 7mana Penedès-Garraf fem balanç del primer any de funcionament de l’Oficina Jove de l’Alt Penedès que ha atès unes 13.000 consultes d'informació i assessorament. Coneixem un parell d'iniciatives de l'àmbit educatiu per desmitificar les matemàtiques: les proves Cangur i el nou laboratori de l'institut de Baix-a-Mar de Vilanova. Descobrim l'experiència del primer 'Escenari secret' que s'ha fet a Vilafranca del Penedès per premiar els espectadors més fidels. I parlem del 75è aniversari del Grup de Dansa de Vilanova, un col·lectiu que té per objectiu la recuperació de balls tradicionals catalans.
La 7mana Penedès-Garraf 13-05-2016
En aquest capítol de La 7mana Penedès-Garraf coincidint amb l'Agomercat de Sant Pere de Ribes coneixem a dos elaboradors de productes de proximitat i ecològics. Fem balanç de la tercera Mostra de curtmetratges “Vilafranca roda solidaritat” que vol inculcar valors solidaris als participants i alhora introduir-los al món audiovisual. Descobrim la segona edició de BlauVerd de Vilanova i la Geltrú, una fira que mostra la relació sostenible entre el litoral i la cura de l'entorn. I parlem de la Trocajove, la trobada de joves i adolescents dels esplais del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans que ha passat per Vilafranca del Penedès.
La 7mana Penedès-Garraf 06-05-2016
En aquest capítol de La 7mana Penedès-Garraf descobrim la troballa del cos d’un nen de fa 2.700 anys al jaciment de la Font de la Canya d’Avinyonet del Penedès que pot aportar informació nova sobre els rituals d’enterrament. Coincidint amb els 75 anys del mercat del centre de Vilanova fem un viatge al passat per conèixer la història que s'amaga darrera d'aquest equipament municipal. Coneixem una cursa de Vilafranca pensada per a persones amb algun tipus de discapacitat i amb voluntat de ser un esdeveniment integrador. I fem balanç de la quarta edició del festival d'arts escèniques de carrer Fes + Chapeau de Sant Pere de Ribes.
La 7mana Penedès-Garraf 29-04-2016
En aquest capítol de La 7mana Penedès-Garraf repassem l'homenatge que Cubelles ha fet a Charlie Rivel coincidint amb el 120è aniversari del naixement del pallasso i els 25 anys de l'exposició permanent que el municipi dedica a aquest personatge. Descobrim el procés participatiu per decidir quins usos tindrà l’antic mercat de La Pelegrina de Vilafranca del Penedès, que ha de ser el futur equipament de joves. Coneixem l'OMIC, l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor de Vilanova i la Geltrú que ja fa 30 anys que resol reclamacions. I parlem del retorn de la talla romànica de Sant Joan Evangelista a Vinseum després de ser restaurada.
La 7mana Penedès-Garraf 22-04-2016
En aquest capítol de La 7mana Penedès-Garraf parlem del rebuig que ha mostrat Vilanova i la Geltrú a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que posa en perill la celebració dels seus festivals musicals. Descobrim la restauració al pèlag gran del Parc dels Talls de Vilobí, un espai que la Generalitat protegirà incorporant-lo a l'inventari de zones humides de Catalunya. Coneixem els projectes 'Tots Dansen' i 'Com sona l'ESO' que pretenen acostar les arts escèniques als joves. I fem balanç de la setena edició del Joverd, la matinal de castells que organitzen els Castellers de Vilafranca per apropar la colla als estudiants de secundària.
La 7mana 15-04-2016
En aquest capítol de La 7mana Penedès-Garraf parlem del descens tant de captures com de qualitat del peix blau, una situació que preocupa a la Confraria de Pescadors de Vilanova i en la qual el sector pesquer treballa per trobar una solució. Fem balanç de la celebració del Dia Mundial de l'Activitat Física a Vilafranca que ha volgut conscienciar a la població de la importància de fer exercici físic cada dia. A les portes de Sant Jordi coneixem algunes de les novetats de l'editorial vilanovina El Cep i la Nansa, com la col·lecció Cercavila de cultura popular. I descobrim el relleu a la banqueta del Club Patí Vilafranca. L'entrenador Jordi Garcia ha anunciat la seva marxa del club i serà substituït per Josep Lluís Delriu.
8-04-2016
En aquest capítol de La 7mana Penedès-Garraf fem balanç la jornada ‘Els llibres i els dies. Les editorials i llibreries independents a debat’ que ha acollit Vilafranca del Penedès amb la voluntat de posar sobre la taula els principals reptes del sector. Coneixem l'experiència de voluntaris del Garraf que han estat a l'illa grega de Lesbos donant suport als refugiats. Descobrim el certamen de Lectura en Veu Alta, un concurs que s’organitza perquè els alumnes millorin aquesta faceta de la lectura. Parlem del tancament de la drogueria 'Cal Ferret' de Vilanova i la Geltrú que s'afegeix a la llista de botigues històriques que han abaixat la persiana darrerament.
1-04-2016
  En aquest capítol de La 7mana Penedès-Garraf fem balanç de la 25ena roda de teatre amateur de l'Alt Penedès que ha culminat amb bones sensacions i amb perspectives de seguir creixent. Descobrim la 5a edició de la fira medieval de Cubelles que ha transformat d'època el municipi i ha tingut més de 15.000 visitants. Coneixem el premi el Lector de l'Odissea, un certamen singular en el qual un consell integrat per cent lectors té un paper decisiu en la proclamació de la novel•la guanyadora. I entrem a Can Travé, el palauet neoclàssic de Cubelles que es troba immers en un procés de rehabilitació.  
5-03-2016
En aquest capítol de La 7mana Penedès-Garraf fem balanç del sector immobiliari i de la construcció que espera que aquest 2016 es consolidi la seva reactivació a la comarca. Parlem de la iniciativa de Vilafranca d’explicar el projecte Vinyes per calor a representants d’altres regions vitivinícoles europees interessats en la producció d'energia mitjançant la biomassa de les vinyes. Descobrim l'associació Compex de Vilanova que compta amb 1.400 socis i vetlla perquè la gent gran se senti activa. I coneixem el projecte Sona a cinquè de Vilafranca en el qual els alumnes han treballat la cançó d’autor i la cançó protesta i fins i tot han cantat amb Cesk Freixas.
8-03-2016
En aquest capítol de La 7mana Penedès-Garraf coneixem del Centre de desenvolupament infantil i atenció precoç del Garraf, el CDIAP, que ofereix a les famílies suport a la criança a través de tallers i xerrades. Fem balanç del concurs Operació Còmic de Vilafranca del Penedès que pretén fer arribar l’art del còmic a tothom. Descobrim l'Associaició Makers Vng Garraf que treballa per donar a conèixer el moviment "maker" entre la ciutadania, basat en el concepte de “fes-ho tu mateix”. I parlem del cros escolar com una jornada lúdica i festiva per fomentar l’hàbit esportiu.
1-03-2016
En aquest capítol de La 7mana Penedès-Garraf fem balanç de vendes de cava que el 2015 han registrat un creixement i una recuperació del mercat europeu amb una aposta pels productes Premium. Coneixem l'afectació de la plaga d'erugues de la processionària al Garraf i el paper dels Agents Rurals que recullen dades sobre el terreny. Descobrim iniciatives vivencials com a aposta d'aprenentatge pels alumnes d'escoles de l'Alt Penedès. La cooperativa Hortgall i el projecte Enrola't en són exemples. I parlem del Pla de Xoc per fer front a l'emergència social que s'ha posat en marxa a Vilanova i que contempla 90 accions consensuades entre entitats del tercer sector i l'administració local.
4-03-2016
En aquest capítol de La 7mana Penedès-Garraf coneixem el programa 'Joves per l'ocupació' que ofereix formació i un període de pràctiques a empreses a joves desocupats. Tot just s'acaba de posar en marxa la quarta edició d'aquest projecte. Parlem del mercat del vehicle d’ocasió que s’està recuperant després d’uns anys molt complicats. Acompanyem a diferents cossos d'emergència i seguretat durant un simulacre a la dàrsena esportiva del port de Vilanova i la Geltrú. I descobrim les peculiaritats de l'enregistrament a Vilafranca del Penedès d'un disc en directe de Joan Vidal Sextet, amb una versió jazzística del poema d'Strauss 'Also spach Zarathustra'.
6-02-2016
En aquest capítol de La 7mana Penedès-Garraf descobrim la investigació que fa la Fundació Miquel Agustí per millorar genèticament els espigalls del Garraf, un producte que ha guanyat pes entre els consumidors. Repassem la Festa del xató de Vilafranca del Penedès que enguany ha tingut un concurs de tapes que ha servit per mostrar diferents reinterpretacions del xató. Parlem de l'aposta dels comerciants de Mar, de Vilanova i la Geltrú, per reivindicar el seu paper en el comerç de proximitat i de qualitat. I fem balanç de la Corrandescola de Vilafranca del Penedès, un esdeveniment dedicat a la glosa i enfocat als alumnes de primària.
9-02-2016
En aquest capítol de La 7mana Penedès-Garraf fem balanç de Vinseum, el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, que ha tancat el 2015 amb prop de 30.000 usuaris, un 23% més que l’any anterior. Parlem dels canvis a la presidència del Consell Comarcal del Garraf per la renúncia de Gerard Figueras, ara el nou Secretari general de l'Esport de la Generalitat. Descobrim la passió per la filatèlia d'alguns aficionats de Vilafranca del Penedès que han dut el nom de la ciutat a diversos objectes relacionats amb els correus. I coneixem la nova temporada d’arts escèniques a Vilanova i la Geltrú que preveu, fins el proper mes de juny, diferents propostes culturals a la ciutat.
2-02-2016
En aquest capítol de La 7mana Penedès-Garraf descobrim l'aposta del Pla Estratègic del Penedès per millorar la competitivitat dels polígons industrials. Coneixem un projecte de l'institut Baix a Mar de Vilanova en el qual els alumnes que són expulsats pel centre durant uns dies apliquen serveis comunitaris com a mesura alternativa. Parlem de la campanya Després de l’ESO... Què? que ajuda a orientar els alumnes de secundària en l'àmbit formatiu. I repassarem alguns dels actes del Carnaval de Vilanova i la Geltrú, una festa massiva que té més de 200 anys d'història.
5-02-2016
En aquest capítol de La 7mana Penedès-Garraf, el programa número 100, descobrim l'exposició 'Relíquies de Carnaval' que vol fer una mirada al darrer segle de Carnaval a Vilanova. Coneixem el projecte 'Tots som regidors' de Vilafranca del Penedès, amb alumnes disposats a millorar el seu entorn utilitzant el format d'una sessió plenària. Fem balanç de la Global Game Jam de Vilanova, una iniciativa que es fa a diferents països del món i en la qual els participants han de fer un videojoc en 48h. I repassem la nova temporada d'espectacles de febrer a juny de Vilafranca del Penedès.
9-01-2016
En aquest capítol de La 7mana Penedès-Garraf repassem les eines que han permès aturar tres desnonaments a Vilanova i la Geltrú aquests darrers dies i l'aposta per ampliar el parc d'habitatge social a la ciutat. Fem balanç del comportament del comerç de proximitat a Catalunya que ha resistit prou bé la crisi. Parlem de les perspectives de creixement del Museu del Ferrocarril de Catalunya que aquest any afronta la rehabilitació de la gran nau. I expliquem com les altes temperatures d'aquest hivern estan deixant un panorama canviant, amb conreus que s’avancen i plantes que s’adapten a les noves condicions.
2-01-2016
En aquest capítol de La 7mana Penedès-Garraf fem balanç de l'evolució del sector del cava que ha resistit prou bé a la crisi, encara que un informe del sector evidencia una davallada de les exportacions. Descobrim l'Associació Casa de la Festa de Vilanova i la Geltrú que vol convertir l'església dels Josepets en un espai de conservació i difusió del patrimoni festiu local. Coneixem la iniciativa del municipi de Les Cabanyes de desplegar la seva pròpia xarxa de fibra òptica. I parlem de la festa dels 130 anys del Círcol Catòlic que ha volgut ser un reconeixement a totes les persones que al llarg dels anys n'han format part.
5-01-2016
En aquest capítol de La 7mana Penedès-Garraf descobrim l'art de carregar i engalanar els carros dels Tres Tombs de Vilanova, una tasca laboriosa que comença uns mesos abans de la celebració de Sant Antoni. Coneixem les noves unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques que han arribat al territori, vehicles amb tecnologia mèdica puntera. Parlem de la iniciativa d'una escola de Cubelles d'introduir els escacs a les classes de matemàtiques. I fem balanç de la campanya de l'ampolla de Vilafranca del Penedès, una recollida d'ampolles de cava buides amb finalitat solidària.

Otros informativos >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >