Close

Retrats

"Retrats" és el nou programa de Jaume Barberà. Una conversa en un clima de confiança i sense presses, amb l'objectiu d'escoltar per aprendre.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Entrevistas
URL: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/retrats/ultims-programes/

Episodios disponibles para ver online

24/09/2016 - "Xevi Verdaguer: la salut emocional."
Xevi Verdaguer.
17/09/2016 - "Eduard Donato: paciència, passió i plaer."
Eduard Donato.
10/09/2016 - "Amparo Ariño: lliurepensadora"
Amparo Arño.
03/09/2016 - "L'escola a casa (homeschooling)"
"Retrats" es desplaça al delta del Llobregat per conversar amb tres pares que han decidit no escolaritzar els seus fills i educar-los a casa. Aquesta opció, també coneguda com a "homeschooling", és una pràctica legal als Estats Units i a Europa, excepte a Espanya, Suècia, Grècia i Alemanya. Jaume Barberà també parlarà amb alguns fills dels convidats, que explicaran com viuen o han viscut aquesta experiència educativa.
27/08/2016 - "Vol Espanya ser el bar d'Europa?"
José Antonio Marina.
20/08/2016 - "Juan Gérvas, medicina de consum"
Des de l'Ateneu de Barcelona Juan Gérvas, doctor en medicina, professor de Salut Internacional a la "Escuela Nacional de Sanidad", a la universitat Autónoma de Madrid i a la universitat Johns Hopkins de Baltimore i investigador de l'atenció primària a Espanya, Andorra, Brasil i Geòrgia. El doctor Gérvas parla amb absoluta transparència, no deixa indiferent ningú, diu el que pensa sense embuts encara que es posi en contra bona part de la comunitat mèdica.
14/08/2016 - "Doble grau: potenciant l'excel·lència"
Jaume Barberà es desplaça a la UPC de Barcelona per conèixer una oferta de doble titulació universitària molt exigent, amb un examen específic i només a l'abast d'estudiants especialment dotats.
06/08/2016 - "Esperant el futur"
Jaume Barberà conversa amb la científica i escriptora Sònia Fernández-Vidal sobre les recentment descobertes ones gravitatòries, que Einstein va preveure fa 100 anys, els misteris del nostre Sistema Solar i de l'Univers o sobre la realitat actual i el futur de la ciència. També es plantejaran preguntes al voltant de si existeixen els universos paral·lels, si podem saber què hi havia abans del Big Bang, què passaria si no existís la Lluna o si desaparegués el Sol.
30/07/2016 - "Carles Cases, tossudament alçat"
Jaume Barberà es desplaça fins a les muntanyes de Borredà, al Berguedà, per entrevistar el compositor i músic Carles Cases. Compositor, pianista, violoncel·lista, director d'orquestra i productor amb una densa trajectòria professional.
23/07/2016 - "Via Veneto, contigo empezó todo"
"Retrats" es desplaça a l'Espai Freixas de l'Hospitalet de Llobregat per conversar sobre la cuina amb Jaume Arnau i Pepe Sánchez-Girón, uns crítics gastronòmics ben diferents: no són crítics professionals, ni restauradors, ni cuiners. Són, simplement, grans amants del bon menjar.
23/07/2016 - "La nostra contaminació interna"
"RETRATS" es desplaça al dipòsit pluvial del Parc de Joan Miró de Barcelona. Al seu interior, sota terra, Jaume Barberà coversarà sobre els Components Tòxics Persistens (CTP) amb el doctor Miquel Porta. Porta és catedràtic de Salut Pública de la Universitat Autònoma de Barcelona, cap de la Unitat d'Epidemiologia Clínica i Molecular del Càncer de l'Institut Municipal d'Investigació Mèdica de Barcelona i catedràtic adjunt de la universitat de Carolina del Nord.
16/07/2016 - "La ciència de la diferència"
"Retrats" es desplaça al centre cívic del convent de Sant Agustí, a Barcelona, per conversar amb l'endocrinòloga i especialista en salut femenina Carme Valls. La doctora Valls ha dedicat 25 anys de la seva carrera a investigar el paper que ideologies i estereotips de gènere han jugat en la història, la ciència política, la literatura, l'antropologia i, sobretot, la medicina. I denuncia que la ciència i la medicina encara siguin predominantment masculines. De fet, la doctora afirma que "la medicina es fa des de i per a l'home".
09/07/2016 - "Dr. Dalmau, help us!"
Josep Dalmau.
02/07/2016 - "Oncologia integrativa, amb l'oncòleg Pere Gascón"
"Retrats" es desplaça a l'Hospital Clínic de Barcelona i a la Facultat de Medicina de la UB per conversar amb l'oncòleg Pere Gascón. El doctor Gascón, que ha desenvolupat una gran part de la seva carrera professional als Estats Units -país on va ser escollit Metge de l'Any de l'estat de Nova Jersey l'any 1995-, és consultor sènior del Servei d'Oncologia de l'Hospital Clínic de Barcelona i professor titular de la UB. És especialista en el paper del microambient en el procés tumoral i metastàtic i en immunologia.
15/06/2016 - "Mario Alonso: sortir de la zona de confort"
Mario Alonso.
09/06/2016 - "Jonathan Tepper: enganxats al deute"
Jonathan Tepper.
14/05/2016 - "César Rendueles: capitalisme canalla"
César Rendueles.
21/04/2016 - "Julio Biosca, un alcalde amb estrella"
Julio Biosca, restaurador i alcalde de Fontanars dels Alforins (Vall d'Albaida, País Valencià), ha explicat com va renunciar a una estrella Michelin i com va decidir comprometre's amb la política local del seu poble.
30/03/2016 - "Anar de debò, amb Borja de Riquer"
Retrats es desplaça al monestir de Sant Pau del Camp (Barcelona) per a conversar amb l'historiador Borja de Riquer. De Riquer, que és catedràtic emèrit d'Història Contemporània analitzarà el moment actual de l'anomenat "Procés" català i comentarà el seu proper llibre: "Anar de debó, els catalans i Espanya".
02/03/2016 - "Créixer amb valors"
Jaume Barberà conversa amb Joan Antoni Melé, exbanquer, conferenciant i promotor de la banca ètica i l'empresa sostenible, a l'edifici Media-TIC de Barcelona, en el districte del 22@. Després de més de 30 anys treballant a una caixa d'estalvis, Melé va formar part de l'equip que va desenvolupar Triodos Bank i és autor de diverses obres sobre diners i consciència. El seu darrer llibre, "l'economia explicada als joves", neix de la necessitat d'adreçar-se a les futures generacions perquè estiguin familiaritzades amb la ciència econòmica, però sense descuidar la seva formació humanística i, sobretot, amb valors.
10/02/2016 - "Renda bàsica, sí o no"
Jaume Barberà aborda la qüestió "Renda bàsica universal: sí o no?" amb dues personalitats que oferiran visions contraposades sobre si és possible, o no, atorgar i finançar una Renda Bàsica Universal, que és una assignació monetària incondicionada a tota la població, independentment de la seva situació personal, laboral o social. Són Daniel Raventós, doctor en Ciències Econòmiques, professor titular de Sociologia a la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona i membre del Grup de Recerca en Ètica Economicosocial i Epistemologia de les Ciències Socials. I Juan Ramón Rallo, economista, advocat, professor de la Universitat Rey Juan Carlos i director de l'Institut Juan de Mariana. Daniel Raventós, que és un dels màxims impulsors de la Renda Bàsica Universal, la defensarà argumentant que eliminaria les bosses de pobresa, l'exclusió, la precarietat laboral, que seria l'eina perquè els treballadors tinguessin més poder de negociació amb els empresaris, incrementaria la llib
23/09/2015 - "Altes capacitats: un do?"
"Retrats" s'endinsa en el món de les persones amb altes capacitats intel·lectuals, també conegudes com a superdotades. Un do hereditari que no sempre és un do. Javier Berché, pediatre expert en persones amb alta capacitat, desmitifica la imatge que es té d'aquestes persones i en descriu els patiments, que poden ser molt aguts i es poden arrossegar durant tota la vida. Contràriament al que molta gent pensa, superdotació no equival a èxit i felicitat. Massa vegades comporta frustració i fracàs com a persona i als estudis.
17/09/2015 - "Joaquim Trias: broker de molècules"
Aquest dimecres Retrats conversa amb el Dr. Joaquim Trias Puig-Sureda, un dels noms de referència en biotecnologia als Estats Units.
11/09/2015 - "Josep Fontana: Gent, identitat i procés"
"Retrats" es desplaça a la basílica de Santa Maria del Mar, a Barcelona, per entrevistar l'historiador Josep Fontana. Fontana, que és un dels historiadors vius més prestigiosos del país, parlarà del seu últim llibre, "La formació d'una identitat", en què reflexiona des del rigor històric sobre quins són els trets que han contribuït a fer que els catalans mantinguem una identitat "que ha resistit 500 anys d'esforços d'assimilació, amb tres guerres perdudes: el 1652, el 1714 i el 1939, i llargues campanyes de repressió social i cultural que encara duren".
05/09/2015 - "Dones del Delta"
"Retrats" es desplaça a la Reserva Natural de l'Illa de Buda (el Montsià) per conversar amb quatre dones nascudes al delta de l'Ebre i que hi viuen: Lourdes Bartomeu, Rosa Vandellòs, Marcela Otamendi i Olga Franch. Jaume Barberà s'acostarà a la realitat de les dones del Delta vista des de diferents èpoques i diferents edats.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de TV3 (Cataluña) >