Close

Boscos

El programa "Boscos" proposa una ruta pels diferents boscos de Catalunya. De la mà d'en Martí Boada coneixerem les diferents zones forestals que hi ha al nostre país i descobrirem tot tipus de persones que treballen o viuen al bosc: des de bosquerols, a científics, a petits artesans que treballen matèries primes procedents del bosc.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Naturaleza, Viajes
URL: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/boscos/ultims-programes/

Episodios disponibles para ver online

31/03/2012 - "Boscos de pi negre (Pallars)"
A l'Alt Àneu i el Pallars Sobirà hi ha els boscos més representatius del Pirineu: els boscos de pi negre. El Lluís i la Sandra Pallé parlaran de la sortida que té avui en dia la fusta d'aquest tipus de pi. L'escorça d'un bedoll pot servir per beure l'aigua de la font, tal com ha fet en Josep Orteu, durant els 20 anys que ha estat pastor. I l'equip del programa acompanyarà l'educadora ambiental Montse Ballbé i un grup de nens a la seva classe de natura per veure on els animals es crien, creixen i pasturen en llibertat.
28/01/2012 - "Boscos d'Alzina Surera (Gavarres)"
Recorrerem les plantacions de castanyer, un arbre que a poc a poc va desapareixent del nostre país, víctima d'unes malalties fins ara incurables. En Jordi Mateu, tècnic de Salut Vegetal, ensenyarà quins tractaments nous es poden aplicar als castanyers malalts i amb quines garanties d'èxit. Veurem com alguns pagesos, com l'Eugeni Coll, estan canviant els castanyers per altres conreus amb més futur, com ara la tòfona. I acompanyarem a les colles de caçadors de Sant Hilari Sacalm a una cacera de senglar. Acabarem el dia cuinant un civet de senglar amb castanyes a la cuina d'en Joan Martorell, del restaurant l'Estanc de Prades.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de TV3 (Cataluña) >