Close

Asha

Hola, súper! Som un grup d'amics i ens diem "els Carotes". Hem creat un superordinador per intentar canviar les coses que creiem que són injustes: la moda, els ídols, la sostenibilitat del planeta... Volem canviar el món. Ens hi acompanyes?Títol original: AshaPaís d'origen: EspanyaAny de producció: 2004

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Infantil
URL: http://www.ccma.cat/tv3/super3/asha/videos

Episodios disponibles para ver online

Canvis
Els temors d'en Daniel es confirmen: els seus pares es divorcien. El noi ho encaixa molt malament i reacciona enfadant-se molt amb tots dos. L'Asha i els Carotes li donen suport en aquests moments difícils i l'ajuden a adonar-se que la seva vida ha estat plena de canvis i que sempre ha sabut adaptar-s'hi.
Globament escalfats
L'alcalde engega una campanya per fomentar el reciclatge en benefici de la sostenibilitat. Però la campanya fa servir massa material promocional i la ciutat acaba generant més residus que mai... I els contenidors de recollida selectiva no donen l'abast! El Carotes hauran d'intervenir-hi urgentment.
Súper avis
Els avis materns de la Clara són molt joves i actius. Sempre que la van a buscar a escola se l'enduen a fer una activitat diferent, però la nena comença a estar-ne una mica cansada. Preferiria que la portessin a casa. La Clara demana ajuda a la Sita i, una tarda, s'ho fan venir bé perquè les recullin a totes dues. Els avis tindran una missió molt difícil!
Quatre pèls
L'Asha i el Roc experimenten alguns canvis físics propis de l'edat. És que es fan grans! Tots dos es mostren distants l'un amb l'altre, perquè els fa una mica de vergonya parlar d'aquestes coses... Però tenen molt clar que la culpa de tot el que els passa és de les hormones!
Temps zero
L'Asha intercepta el rellotge que regeix tots els rellotges del món i impedeix que s'endarrereixin a l'horari d'hivern. L'endemà, en llevar-se, s'adona que s'ha aturat el temps: està revivint exactament el que va fer el dia abans. I l'endemà torna a ser exactament igual. I l'altre... Com s'ho farà per tornar els rellotges a l'hora que els correspon?
Ciber-mestres
La Rosa fa repetir un treball al Roc sobre l'extinció dels dinosaures perquè l'ha basat en una informació apareguda a Internet i no en el que ella els havia explicat a classe. Però la Rosa descobrirà que a la xarxa pot trobar-hi moltes coses útils. No només per a les seves classes, sinó també per resoldre conflictes familiars, i fins i tot algun consell...
Civisme per nassos
L'alcalde de la ciutat posa en marxa una campanya que obliga els veïns a saludar-se pel carrer. Instal·la càmeres de vigilància a totes les cantonades i decideix multar a qui no saludi els seus veïns. Els Carotes entraran en acció per sabotejar les càmeres de vídeo i fer arribar a l'alcalde un vídeo missatge de llibertat.
Pediculosi capitis
El barri està infestat de polls, ningú no se n'ha escapat i alguns ho atribueixen als nouvinguts. Però la invasió ha estat planificada per un laboratori farmacèutic que ven xampú antipolls. Amb el seu ordinador, l'Asha detecta un helicòpter que llança els paràsits a la nit i els Carotes es posen en marxa. Les coses es compliquen quan descobreixen que l'alcalde de la ciutat hi està implicat...
Una cançó per tu
És primavera i en Roc, que és un romàntic, tot ho troba bonic. Sobretot una noia no identificada a qui escriu una cançó. L'Asha pensa que l'ha escrita pensant en ella, i l'Eva, també. I fins i tot la Clara! Les diferents interpretacions provoquen més d'un maldecap al Roc: l'Ahmed, en Marc i en Daniel estan gelosos perquè pensen que la dedica a l'Eva. I l'Asha està rabiosa perquè s'adona que potser no està dedicada a ella.
Fragilitat
Al Roc se li ha mort la seva estimada mascota, el peix de la peixera de casa. I no sap què fer amb el cadàver. La mare, molt pràctica, li suggereix que el llenci a les escombraries sense més preàmbuls. Però el Roc no pot fer-ho i consulta amb els Carotes. Els consells dels seus amics el confonen encara més. El cos de l'animaló en qüestió comença a fer pudor i cal prendre una decisió urgent.
Blau-rosa, cotxe-cuina
La Rosa està preocupada perquè el petit Joan es nega a jugar amb una cuineta i només vol jugar amb cotxes, i sempre plora quan intenta posar-li un jersei de color rosa. Està convençuda que l'actitud del seu fill és culpa del sexisme imperant en la publicitat. En sortir al carrer, l'Asha s'adona que n'hi ha pertot arreu. Amb l'ajuda del seu ordinador i dels Carotes sabotejaran alguns cartells publicitaris.
Eleccions
Hi ha eleccions de delegats i a la classe de l'Asha ningú no es vol presentar. Però, finalment, i per sorpresa, ho acaba fent l'Ahmed: ningú millor que ell podrà defensar els seus propis interessos. L'Asha decideix, també a última hora, presentar-se i el Roc, que volia donar el seu suport a l'Asha, acaba sent el tercer candidat. Tots tres faran campanya per aconseguir els vots dels seus companys...
Secrets
Avui sabrem que la Sra. X és una mena de confessora a qui l'Asha explica tot el que pensa dels seus amics: que al Roc se li nota molt que li agrada ella; que en Daniel sembla que visqui al segle XIX, que en Mutala s'està tornant una mica cregut... I un dia, per anar massa de pressa a l'hora d'enviar un missatge a la Sra. X, l'Asha l'enviarà a tots els seus contactes de la llibreta de direccions. L'enrenou estarà servit...
Sospitós habitual
Al Roc li ha desaparegut la videoconsola. Sembla que algú ha obert la seva motxilla i se l'ha endut. Moltes sospites recauen en l'Ahmed, de la colla dels Barroers, el "sospitós habitual" de l'escola i del barri. Fins i tot, l'Asha i altres Carotes el consideren culpable. Però el Roc els fa veure que no poden acusar ningú sense tenir-ne cap prova.
Un gnom, dos gnoms, tres gnoms
La Sita és tota una experta en mitologia universal i té respostes gairebé per a tot, excepte per a una cosa: els gnoms. Juntament amb l'Asha buscaran més dades sobre aquesta qüestió i s'adonaran que aquests éssers tenen més a veure amb la superstició i la fantasia que no pas amb la mitologia. És clar que aquesta vegada les respostes no les trobaran als llibres i en Mutala els donarà alguna pista...
Un rei negre
Arriba Nadal. El Makari, el pare del Mutala, ha trobat feina de patge del rei negre, o de "carter temporal de cartes de nens", que és com ho explica als Carotes, perquè ni ell ni la seva família coneixen encara la tradició dels Reis d'Orient. Quan els Carotes li expliquen de què va tot plegat, el Mutala s'indigna amb la poca consideració que els Reis d'Orient han tingut amb el seu poble.
Bruixes i bruixots
El Roc admira molt la feina que l'Asha i el seu pare van fer en la construcció de l'ordinador de la seva amiga, però no entén com té la capacitat d'interferir en els aparells digitals. De manera innocent, la Sita deixa volar la seva fantasia: potser l'Asha és una bruixa i té poders. Però el Roc s'ho pren seriosament i espia l'Asha convençut que, tard o d'hora, l'enxamparà fent un encanteri.
Una nova era
La Sita està molt sorpresa amb alguns canvis que ha experimentat la vida del seu veí Roc. Per això, ella i la seva companya de classe, la Clara, espien el Roc i la seva nova amiga Asha a l'escola. Al Daniel i el Mutala, que comparteixen curs amb l'Asha i el Roc, també se'ls desperta la curiositat.
Marcats
A tota l'escola només hi ha una motxilla sense marca, la del Mutala. Encara que la motxilla, que s'ha fet ell mateix, és tan maca o més que les altres, aquest descobriment l'afecta molt. Els Carotes es posen en marxa i l'ajuden a preparar el llançament de la seva pròpia marca. Gràcies a això, el Mutala rep un munt d'encàrrecs per fer motxilles!
SOS
Darrerament, l'Asha es troba a tot arreu el mateix noi, el Roc. Pel carrer, a la classe de la nova escola... i fins i tot, a la porteria de casa seva! Sembla que el noi vulgui dir-li alguna cosa, però mai no ho acaba de fer perquè és molt tímid. Fins que un dia el Roc li diu que vol que l'ajudi a transmetre un missatge a la seva mare provocant una interferència al televisor.
Ella és la Sra. X
Després d'uns dies sense notícies, la Sra. X es comunica amb l'Asha per explicar-li que està fugint de gent que vol el seu poder interferidor per finalitats menys altruistes que les dels Carotes. L'Asha la buscarà perquè vol ajudar-la. Però, quan la trobi, la Sra. X li encomanarà una missió del tot inesperada...
Crisi
L'Omar cada vegada té menys feina i les coses es compliquen quan es trenca una cama. Ara ja no pot treballar... Però el pare de l'Asha aprofita la llarga convalescència per escriure un llibre sobre una misteriosa dona anomenada "Senyora X". El llibre es publicarà i, amb els diners que guanyarà, podrà fer front a la crisi durant una temporada...
Els Carotes
El Daniel s'indigna quan viu de prop el mòbing immobiliari que fan una anciana del barri. Per això, proposa a l'Asha fer servir el seu ordinador per sabotejar l'emissió d'una telenovel·la que patrocina la immobiliària que està fent mòbing a l'anciana. Amb l'ajuda dels altres membres de la colla, s'organitzaran per fer-ho de manera anònima.
Olor de cuscús
S'acosta el final de l'estiu. L'Asha ha acabat de muntar un ordinador a partir de les peces que li ha portat el seu pare, que és lampista. Té moltes ganes d'explicar-li però el pare està molt enfeinat, arriba sempre tard a casa i només té ganes d'adormir-se davant la tele. És per això que l'Asha provoca una interferència al senyal del televisor i apareix dins la petita pantalla.
Digue'm mirallet
L'Asha explica el conte de la Blancaneus i els set nans al Joan però s'adorm ella. I somnia una versió molt particular del conte: l'Asha és la bruixa, el mirall màgic és la webcam i la seva veu, la Sra. X. El Daniel, el Mutala, el Nabil, l'Ahmed, el Marc, el Joan i un altre company d'escola són els nans. I el Roc, el príncep...

Otros programas infantiles >


Otros programas de Super 3 >