Close

Trasllats

Divulgatius Forçats per un canvi o forçant un canvi, els personatges de TRASLLATS es mouen entre dos espais: el que deixen i al que arriben. Cada capítol es centra en una història personal, prenent tres moments diferents del procés: l'adéu a una rutina i a un espai que es buida, la mudança de les seves pertinences i els primers símptomes d'instal·lació en e...

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Sociedad
URL: http://www.xiptv.cat/trasllats

Episodios disponibles para ver online

Traslladar-se
Què ens mou a canviar d’un lloc a un altre? Què és el que ens fa sentir-nos com a casa? Què queda en els espais que deixem? Què esperem de l’etapa que s’obre davant nostre? A Trasllats recuperem aquestes reflexions i les històries que les acompanyen.
Mariona i Valle
La Mariona és pintora i és de Sant Julià de Ramis, Girona; La Valle és professora i és de Toledo. Cansades de viure en la distància, van decidir anar-se'n juntes al Catllar, a la Catalunya Nord. Han passat dos anys en una petita casa enmig del poble, la seva primera llar. Ara donen per acabada aquesta experiència i continuen fent camí juntes instal·lant-se en un dels espais de la casa familiar de la Mariona. Per a ella, és un retorn. Per la Valle, és una nova aventura.
Julieta
La Julieta viu en un edifici vell del barri del Raval que aviat serà enderrocat. Aquest pis ha estat la seva primera casa a Barcelona. Les seves parets estan carregades de records d'una etapa plena de nous estímuls. Ara tot desapareixerà per donar pas a la transformació del barri.
María
La Maria va deixar Veneçuela per instal·larse a Barcelona. Durant set anys ha compartit un pis que ha reformat completament. Ara que ha de buscar-se un altre lloc per viure, té clares les seves prioritats: viure sola al centre de Barcelona, i això no és fàcil.
Víctor
A en Víctor li agrada compartir pis i ara es troba amb què ha de buscar noves persones amb qui conviure. Després d’un any de diferents experiències troba un espai on pot viure a gust i desenvolupar de ple la seva passió, la música.
Agustina
Un pla de reforma urbanística afecta als veïns del barri de Vallcarca, a Barcelona. L'Agustina és una de les primeres que ha de traslladar-se. Tot i ser un pis nou i estar situat a només 200 metres d'on viu, ella no vol marxar de la casa on ha viscut els darrers quaranta anys de la seva vida.
Marga
La Marga ha complert 18 anys i ha de marxar del centre on ha esta els darrers quatre anys de la seva vida. Del CRAE (Centre Residencial d'Acció Educativa) ha de mudar-se a un altre pis on conviurà amb menys noies i on tindrà molta més independència.
Martí i Caterina
Martí i caterina seran pares per primera vegada. Han viscut una temporada a mataró, fugint de les ciutats més grans i sorolloses. Però el suport de la família i la feina els tenen a Barcelona i han decidit tornar-hi per sentirse més recolzats davant del canvi que els espera.
Manolo
El Manolo viu al barri de l’estació de Sallent desde fa molts anys. La seva zona ha estat decretada inhabitable i la seva familia i els seu veïns se n'han d'anar. Han d'abandonar les cases que ells mateixos han anat construint durant anys. Pel Manolo aquesta ja és la segona vegada que ho ha de deixar tot.
Ana i Tito
L'Ana i el Tito viuen junts desde fa anys. Ara fan un gran pas : comprar-se la casa de la seva vida. Atrets per la idea de viure en un poble, van a parar a Guardiola de Fontrubí, envoltat de vinyes . Amics, familiars... Tothom els ajuda el dia del seu trasllat, que es converteix en una festa.
Raquel i Ruben
La Raquel i el Ruben fa només quatre mesos que es coneixen i han decidit anar a viure junts.. Ell deixa Rubi, ella Calaf per traslladar-se a Manresa. Les pors devant tants canvis en poc temps es barregen amb la il·lusió de fer els primers passos com a parella.
Lara
La Lara va deixar la seva Galícia natal per instal·lar-se a Barcelona moguda per un somni: escriure. Fer aquest pas li ha suposat durant set anys un continu anar i venir entre les seves arrels i el camí que ella escull per aconseguir les seves metes.
Ana
L'Ana fa temps que vol fer un canvi: deixar enrera la ciutat, Barcelona, per trobar un altre ritme de vida a Matute, La Rioja. Una casa com les d'abans i un hort abandonat durant anys: l'Ana comença una nova vida.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >