Close

Iloquid

Divulgatius Sèrie basada en el projecte d’Iniciatives Locals d’Ocupació per a la Qualitat i Dinamització del sector de serveis d’atenció a les persones en el territori (ILOQUID), que té com a objectiu mostrar que el sector d’atenció a les persones és un sector emergent, generador d’activitat econòmica i ocupació.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Sociedad
URL: http://www.xiptv.cat/iloquid

Episodios disponibles para ver online

Resum
ILOQUID està arribant als seus últims dies. Al llarg dels seus 3 anys de durada, centenars de persones han passat per les aules dels centres formatius de tota la província de Barcelona. Han rebut una formació qualificada, se’ls han obert les portes del món laboral i, per damunt de tot, han pogut introduir-se en un sector que els omple dia rere dia.
Xevi, l'Estany
El Xevi va inscriure’s al programa Iloquid per formar-se com a Director de Lleure. L’està a punt d’acabar i té clar que vol seguir treballant al lloc on està fent les pràctiques: un centre de discapacitats adolescents.
Susanna, Palau-Solità
Rossi, Sant Pere de Ribes
La Rossi va viure de petita al Regne Unit. El domini de l’anglès combinat amb la formació que ha rebut per mitjà d’ILOQUID, li ha donat una segona oportunitat en la seva carrera professional. Amb més de 50 anys, ha canviat la perruqueria per una escola de llengua anglesa de Sant Pere de Ribes. És més feliç que mai.  
Camila, Castellar del Vallès
La Camila havia cuidat nens i persones grans des de ben jove, però mai no havia tingut l’oportuntiat de formar-se en aquest camp. Quan va quedar a l’atur, va conèixer el programa ILOQUID i es va preparar per dedicar-se professionalment a cuidar a persones amb dependència.
Jose, Badalona
El Jose va perdre la feina després de més de 20 anys al sector de la missatgeria. Va accedir a un curs ocupacional de zelador que li va despertar la passió per atendre persones. Va ser aleshores quan va descobrir ILOQUID, on ara es troba a la recta final de les seves pràctiques. El contacte amb la gent gran li ha canviat la vida
Rosa Maria, Llinars del Valès
La Rosa Maria i el seu marit tenien una empresa de pintura. Arrel de la crisi van haver de tancar i ella va veure l’oportunitat de fer un canvi radical a la seva carrera professional. Gràcies a la formació que ha rebut, avui cuida una senyora del seu poble i ha trobat en aquesta ocupació una activitat que l’omple personalment.
Cooperativa dones, Barberà del Vallès
A Barberà del Vallès, el programa ILOQUID ha donat peu a un projecte singular: un grup de sis dones que s’han format en atenció a la gent gran han decidit muntar una empresa de servei domiciliari a la tercera edat. Constituiran una cooperativa entre companyes de perfils i procedències ben heterogènies.  
Angie, Badalona
L’Angie era peixatera i va perdre la feina. Per circumstàncies familiars, sempre havia tingut una assignatura pendent: formar-se en la seva autèntica vocació, l’atenció a la gent gran. I això és el que va fer quan va conèixer el programa ILOQUID. En acabar les pràctiques, només li va fer falta lliurar una desena de currículums per trobar feina en una residència.
Tere, Sant Boi
La Tere era botiguera. L’última feina havia estat en un forn de pa. Quan va quedar a l’atur, se li va presentar l’oportunitat de formar-se com a auxiliar de geriatria per mitjà del programa ILOQUID. El lloc on va fer les pràctiques ha estat on ha acabat treballant.
Míriam, Manresa
La Míriam portava cinc anys fent de dependenta. Va quedar a l’atur i va creure que era el moment de fer un gir a la seva vida. Es va formar com a monitora sociocultural i avui treballa en un menjador escolar. Això l’ha empès a preparar l’accés a la universitat, on li agradaria estudiar Educació Infantil.
Miquel, Vilafranca
El Miquel havia fet sempre d’administratiu, fins que, a prop de fer 50 anys, va perdre la feina. En comptes d’enfonsar-se, va decidir formar-se en allò que sempre li hauria agradat: ajudar persones amb alguna discapacitat. Ha trobat la felicitat en un centre de discapacitats psíquics.
Presentació
ILOQUID és un programa de formació que pretén inserir persones desocupades en un dels sectors emergents del moment: l’atenció a les persones. ILOQUID ha canviat la vida a centenars d’alumnes, que han descobert en la seva nova feina una autèntica vocació.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >