Close

Outsiders.cat

Divulgatius Sèrie sobre artistes catalans que resideixen a ciutats estrangeres com París, Londres, Berlín i Nova York, on desenvolupen la seva obra. Cada capítol mostra com viuen i com es relacionen amb l’entorn aquests artistes, entre els quals hi ha el músic de jazz Alexis Cuadrado, l’escultora Ester Partegàs o l’actor Carlos Romero.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Entrevistas, Arte
URL: http://www.xiptv.cat/outsiders-cat

Episodios disponibles para ver online

Laia Cabrera
La Laia Cabrera neix a Lleida. De ben jove l’atrau el món del video i de l’audiovisual. De fet, bona part de la seva formació la fa a la delegació de lleida de Televisió de Catalunya. La seva intenció no era quedar-se a Nova York, on hi arriba per diferents projectes i torna a marxar en funció de les feines que li surten, però hi acaba fixant residència des de fa 10 anys. Ha treballat amb estrelles com Andy Garcia de qui edita el documental “Cachao” i és la cineasta del Fashion Institute of technology de NY. El videoart i la música son les seves principals passions.
Roger Arquer
El risc defineix a tots els artistes d’Outsiders, però es personalitza especialment en la figura d’aquest barceloní. Aquest dissenyador industrial decideix anar amb la seva parella a Nova York sis mesos amb els seus estalvis. La intenció era tornar quan s’acabessin els diners però es queda quatre anys treballant a la ciutat dels gratacels. S’apunta a la prestigiosa Saint Martin’s School de Londres, una de les millors escoles de disseny del món, on arriba com a possible estudiant i ha acabat com a professor.
Adriana López
L’Adriana Lòpez neix a Barcelona, on aviat despunta en la fotografia. Aquesta jove artista es trasllada a Nova York l’any 2001, on arriba buscant nous horitzons per explorar la seva professió. Ja no ha tornat més i hi ha fixat la seva residència amb la seva parella. Fa una primera expo a la Randall Scott Gallery anomenada “Spanish Harlem” a la que hi dedica 8 anys de la seva vida i ara en prepara una altra amb 9 fotògrafs americans més.
Néstor Bayona
Aquest lleidatà ja volia ser director d’Orquestra als 10 anys. Després de la formació clàssica de solfeig decideix fer un màster a Manchester, en una de les escoles de música més prestigioses del Regne Unit. Abans havia provat en una altra escola de Londres, però tria Manchester per l’ambient i perquè és enorme. I allà s’hi queda, tot i que no para de viatjar per fer concerts ja que forma un duet amb un violoncel.lista.
Carles Romero
El Carles Romero va néixer a Igualada. Es forma com a actor durant tres anys al Col·legi de Teatre de Barcelona i a l’Institut del Teatre en el “The International Workshop Festival” amb Els Comediants. S’instalal·la a França el 1996, on continua la seva formació. Ens confesa que quan viatja a París per continuar la seva formació no té ni idea de francés, i va tenir que fer de tot per pagar-se els lloguers i sobreviure. Ara, ja hi porta 12 anys després d’un llarg i dur període d’adaptació.
Josep Maynou
El Josep Maynou neix a Barcelona, ciutat on inicia la seva activitat artística en les arts plàstiques. Després d’etapes i vivències a ciutats tan diferents com Londres i Porto, decideix marxar a Berlin on es busca la vida treballant en un bar fent de cambrer. Tot i que va tirant d’estalvis familiars, aviat es familiaritza amb l’ambient berlinès on es compra un pis i decideix fixar la seva residència. Comença a despuntar en el disseny gràfic fins a tenir el seu propi estudi on també experimenta amb els audiovisuals, la seva altra gran passió a banda del dibuix.
Ester Partegàs
Ester Partegàs recau a Nova York gairebé per accident. Aquesta barcelonina de la Garriga llicenciada en belles arts, fa les primeres pases com a escultora a la ciutat de Barcelona. El seu esperit aventurer fa que de ben jove comenci a obrir nous horitzons. Inicia el seu periple per Europa, on algunes experiències no acaben de sortir-li del to bé, com ara a Berlín. En aquesta ciutat havia de fer fer una exposició que no es va arribar a celebrar. Finalment acaba a Nova York on triomfa definitivament. La seva adaptació, ens confesa, és força ràpida, atreta pel magnetisme i la vivacitat de la ciutat dels gratacels.
Diego Roig
Va néixer a Benidorm, però de ben petit va traslladar-se a Vic amb la seva mare. Va llicenciar-se en Belles Arts i va fer algunes exposicions. Un any després d’acabar la carrera va anar amb un amic a Berlin amb una beca. Va descobrir que treballant dos o tres dies a la setmana en un bar podia fer-se un lloc en una ciutat culturalment en ebullició com Berlín i començar a fer les primeres passes com a artista plàstic.
Roser Montlló
Roser Montlló neix a la ciutat de Barcelona, on va estudiar dansa clàssica, contemporània i teatre. Viu a la ciutat de Paris, on desenvolupa la seva activitat artística com a coreògrafa, actriu i directora de diverses companyies, des de l’any 1982. Va fundar la seva pròpia companyia i ens explicarà que actualment fa una residència en un teatre de Paris. A banda de la seva experiència professional, aquesta barcelonina també ens confessa com li agrada perdre el temps en alguna llibreria especialitzada en teatre, o bé passejar per la vora del riu Sena.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >