Close

Musicòdrom

Microespai divulgatiu sobre els nous aspectes de l’actualitat musical del nostre país: els canvis del sector, l’ús de les noves tecnologies que repercuteixen en noves formes de creativitat, moviments sota terra que creixen amb força i joves emprenedors que es fan un lloc en la indústria musical en són alguns exemples.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Música
URL: http://www.xiptv.cat/musicodrom

Episodios disponibles para ver online

Música improvisada
La Orquesta del Caballo Ganador està més a prop de l' art que de la música convencional. Ens expliquen què és la música improvisada mitjançant signes gestuals.
Sales de petit format
Fa relativament poc han sorgit a la nostra ciutat sales i bars on veure concerts musicals pràcticament cada dia. Aquests concerts estan pensats per a un públic íntim i proper a l' artista. Parlem amb la gent de l' Elèctric Bar, al barri de Gràcia, i amb el col·lectiu Miscelánea al barri del Raval. ent poc han sorgit a la nostra ciutat sales i bars on veure concerts musicals pràcticament cada dia.Aquests concerts estan pensats per a un públic íntim i proper a l' artista. Parlem amb la gent de l' Elèctric Bar, al barri de Gràcia, i amb el col•lectiu Miscelánea al barri del Raval.
Nñusics al metro
Quines són les motivacions per tocar al metro? I quines són les passes a seguir per tenir-hi accés? La gent de la AMUC ( Associació de Músics al Carrer ) ens ho explica.
Fotògrafs
Amb l'arribada del món digital és més fàcil que mai ser fotògraf. Quines aptituds s'han de tenir per ser un autèntic fotògraf musical? Parlem amb 2 professionals que s'han popularitzat gràcies a les noves tecnologies i han sabut treure l'essència de grups i concerts amb la seva càmera.
Ciutat Sònar
Què succeeix a les sales de concerts habituals quan arriba un macrofestival com el Sònar a la ciutat? Segueixen amb la seva programació habitual o es creen noves estratègies per fer front a esdeveniments tan populars En parlarem en el capítol d'aquesta setmana.
La nova cançó catalana
Grups com Els Amics de les Arts o Mishima estan omplint els mitjans de comunicació aquests últims mesos. Podem parlar d'un moviment homogeni o de petits casos sense base ferma? Parlem amb en David Carabén de Mishima i amb Joan Enric Barceló dels Amics de les Arts.
Productors discogràfics
Quin paper juga un productor en la gravació d'un disc? Podem veure las seva emprempta en el resultat final d'un disc? Parlem amb la gent de Maik Maier i Ultramarinos Costa Brava.
Distribució lliure
Parlem de l'ús de les noves tecnologies en la distribució musical. Expliquem com s'està forjant un nou canvi en el model industrial.
Crítica musical
El paper dels periodistes en l'èxit final d'un projecte musical. La seva influència sobre els gustos i les tendències. Crítica escrita clàssica vs. crítica 2.0
Discogràfiques
Crear un segell discogràfic independent avui dia. Parlem amb nous empresaris del sector com Victor Velasco i Felix Ruiz, responsables de dos discogràfiques de Barcelona, Sones i Discoteca Océano, que han descobert grups com Mujeres o El Guincho.
Sales d'assaig
D' on surten els grups i les cançons que ens faran ballar en un futur proper? Moltes vegades de petites i brutes sales compartides. Visitem una sala d'assaig i coneixem grups que tenen l' esperança de crear el següent èxit que farà tremolar les sales de ball.
Sobreviure a l'mp3
Moltes són les cases de discos de la ciutat que estan intentant fer front a internet i les noves tecnologies en la venda de discos enmig d'aquest moment de canvi en la indústria musical. És possible continuar amb aquest negoci avui dia? Quina és la previsió del format físic en la música gravada segons els venedors? Parlem amb Jordi Gonzalvo de Discos Castelló i amb Oriol Valls de CD Drome.
Noves eines de promoció
Adéu als mítics cartells de Rock enganxats pels carrers. Les xarxes socials i internet com a nova eina de promoció. Parlem amb Jan Badosa de Digital Seed i amb Carlos Baena Moreno de Buen Ritmo Producciones.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >