Close

A prop més que mai

Divulgatius Sèrie de televisió de 13 capítols d'entre 10 i 12 minuts de durada cadascun, que mostra els diferents projectes que Creu Roja duu a terme al territori per fer front a la crisi. El programa posa de relleu la tasca dels voluntaris i dóna veu als usuaris d'aquests projectes que incideixen en els temes d'alimentació, educació, cerca de treball o gen...

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Sociedad
URL: http://www.xiptv.cat/a-prop-mes-que-mai

Episodios disponibles para ver online

La gent gran al Vallès Oriental
El canal vallesà VOTV recull en imatges la feina del voluntariat per ajudar a la gent gran de Granollers a través de diferents accions com el seguiment telefònic d’aquelles persones que viuen soles o tenen problemes de mobilitat. També mostra els tallers de memòria amb què es manté la ment activa i el repartiment d’aliments i productes de neteja als usuaris en situació més vulnerable.
Acollida a persones immigrades al Segrià
La Creu Roja acompanya les persones immigrades des que arriben al país fins que tenen una situació normalitzada. Aquest capítol, enregistrat per Lleida TV, mostra l’atenció social que reben els immigrants i com se’ls dissenyen itineraris individualitzats per facilitar-ne la inserció laboral.
L'habitatge precari al Tarragonès
Cada diumenge els voluntaris de Creu Roja Tarragona surten al carrer a fer seguiment de les perosnes que viuen al carrer o bé hi estan de pas. Els donen bengudes calentes, menjar i mantes i els conviden a passar pel centre de dia on aquestes persones poden dutxar-se, adquirir roba neta, menjar calent i fer la bugada. És un centre on socialitzar-se i on fer un primer pas per sortir de la seva situació de marginalitat.
Aliments frescos per als més necessitats al Maresme
Al Masnou, el voluntariat de la Creu Roja recupera els excedents d’aliments frescos de comerços i empreses i els fan arribar a les famílies. La televisió del Maresme m1tv ressegueix l’acurada distribució que es fa d’aquests productes perquè no es trenqui la cadena del fred. Són aliments que garanteixen que les famílies amb menors a càrrec puguin tenir una dieta sana i equilibrada.
Pobresa energètica al Garraf
Les dificultats per fer front al pagament dels subministraments bàsics centren l’atenció d’aquest capítol. Canal Blau TV mostra el suport que l’entitat humanitària ofereix a les persones que pateixen aquesta situació, tot recollint el testimoni de tres ciutadans que han hagut de recórrer a la Creu Roja davant la impossibilitat de pagar les factures de llum, aigua i gas.  
Resolució de conflictes al Penedès
Les càmeres de Penedès TV presencien una sessió de resolució de conflictes adreçada a famílies beneficiàries d’aliments i beques menjador de la Creu Roja. El rodatge es complementa amb imatges de la Plataforma Humanitària que la Creu Roja té a la Pobla de Claramunt, a l’Anoia. Des d’aquí se centralitzen les donacions de productes bàsics per part d’empreses o entitats i se’n gestiona el repartiment pel territori.
Les persones aturades majors de 45 anys al Baix Camp
La capital del Baix Camp és un dels municipis catalans on la Creu Roja desenvolupa el projecte #majors45 per promoure la formació i les oportunitats laborals de persones en aquesta franja d’edat sense feina. Una situació sovint lligada a la falta de recursos, ja que el 83% dels usuaris que l’entitat atén en programes de lluita contra la pobresa està a l’atur. En el rodatge, Canal Reus TV ha recollit el testimoni de diversos afectats, voluntaris, tècnics d’ocupació i empresaris implicats en aquesta iniciativa.  
Les persones sense sostre a Girona
Les Unitats d’Emergències Socials (UES) són un dispositiu format per voluntariat que atén les persones sense sostre de Girona. Un cop a la setmana els porten begudes calentes i roba d’abric. TV Girona participa en el projecte mostrant l’esforç dels voluntaris i voluntàries que treballen per treure aquestes persones del carrer i inserir-les en un programa que els permeti la subsistència amb una mínima qualitat de vida.
Punt de suport a les famílies al Vallès Occidental
La crisi ha obligat moltes institucions a modificar la seva manera de treballar. La Creu Roja ha posat recentment en marxa els punts de suport a les famílies, una mirada integral a les necessitats dels usuaris. Canal Terrassa capta amb les seves càmeres com es treballa des d’aquests punts amb les famílies, en àmbits tan diversos com l’acompanyament en la cerca de feina, l’alimentació o el reforç escolar.  
L'impacte de la crisi a les Terres de l'Ebre
Les comarques de l’Ebre són de les més colpides per la crisi i la Creu Roja hi dedica molts esforços a esmorteir-ne l’impacte. A Amposta s’han creat nous serveis, com el de roba i atenció psicològica. A Tortosa, a la llar d’infants que gestiona l’entitat humanitària, hi conviuen infants en situació normalitzada amb d’altres en situació de risc social. Canal Terres de l’Ebre és l’entitat encarregada de recollir aquesta realitat.
Acompanyament a la gent gran al Pla d'Urgell
Lleida TV segueix el voluntariat que acompanya gent gran en la seva activitat quotidiana. També els mostra durant un taller d’informàtica impartit per estudiants de l’escola La Salle de Mollerussa. A més, recull la manera com la Creu Roja es coordina amb altres entitats socials del municipi a través del Consell Social, per donar resposta a les necessitats d’atenció social de la població.  
Suport escolar al Barcelonès Nord
Les càmeres de teleb visiten el centre que la Creu Roja té a Santa Coloma de Gramenet, on nens i nenes d’entre 4 i 12 anys reben classes de reforç escolar, berenen i treballen hàbits alimentaris i d’higiene. També recullen el testimoni dels seus pares, que assisteixen a sessions de formació per poder conèixer i aplicar aquests hàbits. Els professors de l’escola Lluís Millet expliquen com la crisi afecta l’estat emocional i el rendiment acadèmic dels infants.
Programes d'alimentació infantil a Osona
L’episodi rodat pels equips d’EL 9 TV recull el testimoni dels beneficiaris dels programes d’alimentació infantil que l’entitat humanitària duu a terme com El Rebost, les beques menjador o les targetes prepagament que cobreixen la despesa d’aliments durant els períodes de vacances escolars. El rodatge incorpora la veu dels professors de l’escola La Sínia de Vic, així com de tècnics i voluntaris de la Creu Roja, i de responsables del Consell Comarcal d’Osona, impulsor de diferents serveis socials.
Així s'ha fet 'A prop + que mai'
A prop + que mai (promo)
Sèrie de televisió de 13 capítols que mostra els diferents projectes que Creu Roja duu a terme al territori per fer front a la crisi. El programa posa de relleu la tasca dels voluntaris i dóna veu als usuaris d'aquests projectes que incideixen en els temes d'alimentació, educació, cerca de treball o gent gran, entre d'altres.    
Estrena de 'A prop + que mai'
'A prop + que mai' és una sèrie de televisió de 13 capítols, que mostra els diferents projectes que Creu Roja duu a terme al territori per fer front a la crisi. Propera estrena a les televisions locals

Otros programas de reportajes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >