Close

La setmana

Informatius Els reportatges informatius amb atenció especial a les notícies de proximitat. Cada setmana a la teva televisió i ràdio local.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Informativos
Tema: Actualidad, Noticias
URL: http://www.xiptv.cat/la-setmana

Episodios disponibles para ver online

Capítol 283
Els cinemes de Catalunya estan en peu de guerra. Aquesta setmana han fet una tancada massiva en contra de la futura llei que planteja la Generalitat. // Els pagesos tenen previst vendre uns 5 milions de calçots durant aquesta temporada. El fred de l'hivern ha fet millorar la collita. // La Generalitat ha editat una guia de recomanacions per gestionar la diversitat religiosa en els cementiris. Veurem el cas particular de Terrassa on ja fa anys s'hi treballa en aquest tema. // Manresa disposa des de fa uns dies d'un taller de pallassos on les companyies comarcals poden assajar o impartir cursos.
Capítol 282
Els reportatges del programa d'avui recullen els següents temes: Un cop finalitzada la polèmica iniciada per l'Ajuntament de Vic que no volia empadronar immigrants il·legals, viatgem fins la capital d'Osona per conèixer les iniciatives municipals que treballen per la integració. / Catalunya porta a la Fira Internacional de Turisme de Madrid, entre d'altres propostes, el turisme accessible per a les persones amb discapacitat. / Temporada dolenta per als boletaires catalans. Les altes tempretures i les escases pluges no ajuden a l'aparició d'aquests fongs. / La passarel·la 080 Barcelona Fashion i la Fira de Moda urbana The Brandery omplen Barcelona de les tendències més actuals.
Capítol 281
El Departament d'Educació ha repartit 20.000 ordinadors portàtils a alumnes de 130 instituts catalans, que se sumaran així als 70 centres que ja utilitzen aquesta eina de manera íntegra per estudiar a classe en aplicació del pla de digitalització de les escoles. // La Generalitat retrà homenatge a 22 mil represaliats pel règim franquisme. Els homenatges es faran a diferents municipis catalans. // La Unió Europea ha subvencionat dos projectes juvenils d'una associació badalonina. Es tracta de dues iniciatives solidàries on treballen joves de diferents barris. // Coneixerem la candidatura de Tarragona per acollir els Jocs Mediterranis de 2017. Aquests dies s'ha creat el comitè organitzatiu.
Capítol 280
S’ha acabat oficialment l’onada de fred però alguns municipis de Catalunya encara es ressenten dels gruixos de neu i gel que han patit. // Les rebaixes d'hivern vénen carregades de grans descomptes i de molta roba d'abric. Trenta mil establiments d'arreu Catalunya confien en recuperar-se d'una temporada de vendes fluixa. // Unescocat porta 25 anys difonen els valors de la Unesco a Catalunya. Avui ens acostem a la tasca diària d'aquesta entitat que treballa per donar a conèixer les diferents cultures. // Barcelona podria ser candidata a organitzar els Jocs d'Hivern de 2022. Així ho ha manifestat l'Alcalde de la ciutat comtal que presentaria la candidatura conjunta amb els Pirineus.
Capítol 279
Ara que Espanya s'estrena en la presidència de la Unió Europea, la Setmana vol conéixer de prop la feina de dos catalans que treballen a diferents comissions de l'organisme. // Prop de 400 mil alumnes de primària i secundària estudien idiomes gràcies al Pla de Llengües estrangeres de la Generalitat. L'objectiu és millorar la competitivitat dels alumnes en aquesta assignatura pendent. // La Canonja es convertirà aquest 2010 en el municipi 947 de Catalunya un cop es materialitzi la seva segregació. Feia dècades que aquests veïns de Tarragona lluitaven per ser independents de la capital. // Ens acostem fins l'Escola de la Dona 125 anys després de la seva creació. Durant aquest temps ha esdevingut un referent en la lluita per la igualtat.
Capítol 278
El programa inclou els següents reportatges: - Inici de la temporada d'esquí - Dentistes sense fronteres - Acció Social Montalegre - Pessebre de Sorra de Pineda de Mar
Capítol 277
Els continguts tractats en el programa d'avui: - El sorteig de la loteria de Nadal ha deixat més de 130 milions d'euros a Catalunya, especialment gràcies al número 10.104, el tercer premi venut als municipis de Sant Joan de Vilatorrada, Puig-reig i el Prat; i a un dels quarts premis que s'ha distribuït íntegrament a Reus. - Els catalans gastaran més de 800 euros en els compres de Nadal. Avui coneixem una alternativa de consum més responsable de la mà del comerç just. - Es posa en marxa el XIP-Tv una plataforma que permet visionar per internet els continguts que formen part de la Xarxa Audiovisual Local. - Els amants de la meteorologia poden visitar una estació meteorològica del segle 19 a Badalona. L'edifici té un pluviòmetre del 1883 que funciona encara amb les peces originals.
Capítol 276
CONSULTA POPULAR PER LA INDEPENDÈNCIA // Amb el nom de 13-D, fa uns dies que Catalunya ha viscut la primera gran onada de consultes sobre la independència. 166 municipis han cridat els seus ciutadans a votar simbòlicament per la independència de Catalunya. -- SEGRESTATS BARCELONA ACCIÓ SOLIDARIA // Un equip de la Xarxa de Televisions Locals acompanyava el comboi de Barcelona Acció Solidària en el seu trajecte pel Senegal i va poder veure com els cooperants feien front al segrest dels seus companys i també a les crítiques que arribaven des de Barcelona. -- INAUGURACIÓ LÍNIA 9 // La que serà la línia més llarga d'Europa, la Línia 9, ha encès els motors aquests dies amb la posada en marxa de 5 de les 52 estacions que tindrà al llarg dels seus 48 quilòmetres. -- HABITATGES SOSTENIBLES // La bioconstrucció i l'edificació passiva són dos dels sistemes constructius que guanyen terreny al mercat. D'aquesta manera es segueix la tendència de països del nord d'Europa on un 30%
Capítol 275
DONES RURALS: La formació en agricultura i ramaderia és una sortida per la qual han optat aquest any uns 8.000 joves. D'aquests una cinquena part són dones. LLAR RESIDÈNCIA PER A DISCAPACITATS: Coneixem com es viu en una llar residència per a persones discapacitades. Una de cada 10 persones via amb algun tipus de discapacitat. PROTECCIÓ DE DADES: L'Agència de Protecció de Dades ens informa de com protegir les nostres dades personals. Un dels sistemes són les noves llistes Robinson. COPA DAVIS: La selecció espanyola de tennis guanya la seva quarta Copa Davis. El combinat, que jugava a Barcelona, es va desfer de la República Txeca sense problemes.
Capítol 274
En el Dia Mundial de Lluita contra la sida coneixem dues entitats sense ànim de lucre que treballen per la millora de la qualitat de vida dels pacients amb VIH. L'augment de població porta la Conselleria de Salut a renovar el mapa sanitari del Vallès Oriental. Un nou edifici assistencial a Granollers permet duplicar el nombre de consultes. Adaptar els continguts dels mitjans audiovisual a les noves formes de consum, és una de les conclusions de la Jornada NEXT. L'edició d'enguany analitza què han de fer les empreses de comunicació per sortir de la crisi. El moviment Slow Food de Lledia intenta fugir de la societat actual adaptant formes de vida alternatives. L'associació fuig del concepte de menjar Fast Food, defensant l'alimentació ecològica.
Capítol 301
El programa d'avui conté els següents reportatges: - La vaga de funcionaris de dimarts passat va tenir un 11% de seguiment segons els governs, i un 75% segons els sindicats. - 200 operaris treballen cada nit al llarg de les vies d'Alta Velocitat entre Saragossa i Barcelona per fer les tasques de manteniment que permeten el bon funcionament de la línia. - Coneixerem de quina manera es treballa la violència en alguns clubs esportius. La lluita contra l'agressivitat és present en l'esport base. - Fa 30 anys la Televisió de Cardedeu va iniciar les seves emissions convertint-se en referent de la gran majoria de televisions locals actuals.
Capítol 300
El programa inclou els següents reportatges: - Més de 25.000 persones de l'estat espanyol en risc d'exclusió social s'han inserit en l'empresa ordinària en els darrers 4 anys de la mà del projecte Incorpora de l'Obra Social de la Caixa. - Us parlarem del projecte Entre Veïnes de l'Hospitalet on dones autòctones faciliten la integració de nouvingudes a la ciutat. - Al Montseny, els 12 mesos de l'any s'hi poden trobar bolets Shiitakes, un fong típic d'Orient. - El primavera Sound tanca portes amb rècord d'assitència. Enguany s'ha celebrat la primera dècada d'aquest festival de música.
Capítol 299
El programa d'aquesta setmana tractarà els següents temes: - Una trentena de municipis de les comarques interiors de Catalunya tenen menys de 10 habitants menors de 14 anys, segons l'Institut Nacional d'Estadística. - Augmenten els comerços de productes de segona mà. Segons els propietaris aquest augment no té res a veure amb la crisi - L'onzena edició del Mercat Audiovisual de Catalunya debat al voltant de com aconseguir bons continguts amb pocs recursos. - Visitem Tarragona per viure els Jocs Juvenils Europeus, una iniciativa esportiva que fomenta la convivència entre joves d'arreu d'Europa.
Capítol 298
Els empresaris xinesos que viuen a Catalunya han perdut entre un 50 i un 70 per cent del negoci en un any. // S'inaugura la nova biblioteca Municipal de Santa Coloma de Gramenet al barri de Singuerlín, un equipament que pretén dinamitzar encara més la zona. // Visitem Girona durant l'exposició Temps de flors per passejar pels seus racons ornamentats com veritables obres d'art. // El Futbol Club Barcelona guanya una lliga històrica pel rècord de punts, 99, i per la desigualtat entre els dos equips grans, Barça i Madrid, i la resta.
Capítol 297
- Aquests dies s'han realitzat les proves d'accés a la Formació Professional on s'ha registrat un notable increment dels joves interessats. En concret, un 16 per cent més que l'any anterior. - Augmenta considerablement el nombre d' empreses dedicades a les energies renovables. Cada vegada s'aprofiten més cobertes d'edificis per instal·lar plaques fotovoltaiques. - Més de vint-i-dues mil persones assiteixen als diferents concerts de la Fira de Música al Carrer de Vilaseca. - El Regal Barça s'eporta la segona Eurolliga de la seva història a París. El Barça de bàsquet és l'equip d'Europa que més Final Four ha jugat.
Capítol 296
El programa d'avui recull els següents reportatges: - Coneixerem l'Adriana González, una activista dels drets humans que lluita contra els assasinats selectius que es cometen a Colòmbia. En aquests moments, González es troba acollida pel grup local d'Amnistia Internacional a Granollers. - Des de fa 4 anys Omnium Cultural treballa la cohesió social i la llengua catalana amb el programa Quedem? que organitza activitats gratuïtes entre autòctons i nouvinguts. - La Setmana Medieval de Montblanc ens transporta al segle XIV per reviure com era el dia a dia de l'època. - Coneixerem el Rugby Poble Nou-Enginyers, un equip de rugby català que juga a la lliga anglesa.
Capítol 295
Els temes tractats en el programa d'avui són: - El Departament de Treball va anunciar fa unes setmanes que no subvencionaria les escoles taller, les cases d'oficis i els tallers d'ocupació, una decisió que podria afectar a uns 4000 joves catalans que cada any s'apunten a aquests cursos de formació i treball. - Des de fa 20 anys, l'Associació Amics de la Gent Gran acompanya aquelles persones de la tercera edat que no tenen ningú. - Els accidents de trànsit amb ciclistes implicats ha baixat un 40 per cent des de la posada en marxa del carnet per punts. - Tapes amb poductes típics de la zona inunden els bars de Tarragona en la segona edició de Tarragona dTapes.
Capítol 294
Els continguts tractats en el programa d'avui són: - Pare del moviment olímpic modern, Samaranch ens deixava aquesta setmana després d'ingresar a l'hospital amb una insuficiència cardíaca aguda. - L'erupció de l'EIÀF-IALA paral·litza els aeroports de tot el món amb un núvol de cendra. Milers de passatgers opten per viatjar per carretera. - Coneixem la iniciativa d'alguns menjadors d'escoles catalans que fomenten els hàbits alimentaris saludables. - El Saló del Turisme tanca les portes amb la sensació que la crisi que no afectarà els viatges d'aquest estiu.
Capítol 293
Els reportatges del programa d'avui són: - 700 mil vehicles han passat pel túnel de Bracons durant el primer any de posada en funcionament, una xifra que es queda curta tenint en compte les estimacions inicials de la Generalitat. - La Fundació Badalona Contra el Càncer fa 10 anys. En aquesta dècada les seves aportacions han ajudat a l'Institut Català d'Oncologia en el seu dia a dia. --Ens acostem fins a la muntanya de Montserrat per saber com funciona el sistema de seguretat d'un santuari que rep anualment uns 2,3 milions de visitants. -Gavà ha celebrat aquests dies les seves particulars falles. Un mes després de Sant Josep, els valencians afincats a Catalunya poden reviure una de les festes més populars de la seva terra.
Capítol 292
- Avui coneixerem el Programa d'Activitat Física, Esport i Salut que la Generalitat va posar en marxa ara fa un any. - Coneixerem la original iniciativa d'uns joves emprenedors de Girona que han instal·lat màquines expenedores de llet natural. - La meterologia és la passió de molt gent. Avui acompanyem a alguns amants del temps que formen part de la Xarxa d'Observadors Meterològics de Catalunya. - Iparlarem d'un equip de futbol format per un grup de peruans que ha servit per facilitar la integració dels seus jugadors.
Capítol 291
Els reportatges del programa d'avui tractaran els següents temes: - Apagada analògica - Medicina esportiva - Museu del còmic - Processons de Setmana Santa
Capítol 290
El programa d'aquesta setmana inclou els següents reportatges: - Barcelona ha acollit aquests dies la Fira Alimentària, una cita que enguany aplega 4.000 empreses de 75 països diferents en prop de 95.000 metres quadrats d'exposició. - Coneixem el projecte de la ONG Wwoof (BUF) d'intercanvi de voluntaris en un entorn rural. - Les ofertes per compartir pis es doblen en només dos anys en les ciutats més poblades de Catalunya. - Els mitjans de comunicació local celebren la Festa de la Comunicació Local on es reconeixen les millors propostes audiovisual.
Capítol 289
E-Health Week, Menorca a l'hivern, Equip de Protecció Salut Pública i Tecnolocal El programa d'aquesta setmana conté els següents reportatges: - Barcelona ha acollit aquests dies la setmana de la E-Health on els ministres de sanitat de la Unió Europea han estudiar com aplicar les tecnologies de la Informació i la comunicació en l'àmbit de la salut. - Avui viatgem fins a Menorca per conéixer com és l'illa a l'hivern. En els mesos de fred només una vintena d'hotels romanen oberts. - Acompanyem un equip de Protecció de la Salut pública en les seves visites a empreses alimentàries per vigilar el procés de producció d'aliments. - La segona edició del Tecnolocal ens acosta ca l'aplicació de la tecnologia 2.0 els mitjans de comunicació local.
Capítol 288
Els reportatges d'aquesta setmana recullen els següents temes: - Ciutadans sense llum, intoxicacions i víctimes mortals, aquest és el rastre que ha deixat la nevada que el dilluns 8 de març va col.lapsar tot Catalunya. - Nou Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi, un equipament sanitari que arriba més de 30 anys després de la seva planificació. - Les cooperatives es converteixen en una sortida a la crisi. En el darrers anys s'han donat d'alta a Catalunya més de 40 mil persones que trien aquest model empresarial. - Coneixerem algunes de les malalties que afecten una de les parts més desconegudes del cos humà, el cervell. Aquests dies se celebra la Setmana del Cervell.
Capítol 385
- Analitzem com a funcionat la campanya ‘Girona 10’, que permetia als visitants dormir o menjar per tan sols 10 euros i fer activitats de forma gratuïta a Girona.-El futur de la F1 a Catalunya està obert a debat. Després que el Conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, posés en dubte la continuïtat del Gran Premi sobre el traçat de Montmeló, s’han succeït diverses solucions i notícies al respecte. -Amb el repte d'acostar-se més a la ciutadania l'Orfeó Badaloní celebra el seu 90è aniversari. En l'actualitat, l'orfeó té aproximadament 200 socis i s'ha obert a altres entitats de la ciutat per arribar als més joves.-Pa Negre cau de la llista de finalistes pels Oscar. Avui visitem la Colònia Vidal de Puig Reig de Manresa on es va rodar part de la pel·lícula.

Otros informativos >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >