Close

Inventari

Divulgatius Programa que a través del personatge fictici d'en Pascual, vol donar visibilitat a aquells inventors catalans, gairebé anònims per la majoria, que amb els seus invents han contribuït a millorar el món i fer-lo més pràctic.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Ciencia, Biografía
URL: http://www.xiptv.cat/inventari

Episodios disponibles para ver online

A reveure!
Un programa especial, emotiu, divertit i inoblidable on en Pasqual i en Marçal s’acomiaden dels espectadors, una visita al temple d’en Pasqual, el MIBA i una entrevista imprescindible amb en Pep Torras són només algunes de les sorpreses d’aquest capítol final. Fins aviat col.legues i inventors d’estar per casa!!!  
Capítol 12: El Telecomunicador Universal, el Telègraf Elèctric i el telèfon
En Pasqual està convençut que aquesta vegada va de debò, el Telecomunicador Universal potser funciona. No us perdeu aquest capítol on amb l'inestimable col.laboració d'en Marc Boada descobrirem el Telègraf Elèctric d'en Francesc Salvà i Campillo, i un invent que va canviar el món: el Telèfon.
Capítol 11: el psicomotor, la roda de pales i la impremta
La primera de les col.laboracions de l'incombustible Marc Boada ens aproparà als dies de la roda de pales del no menys genial Blasco de Garay! L'invent que va canviar el món serà la impremta d'en Gutemberg i en Pasqual ho seguirà intentant amb el Psicomotor.
Capítol 10: El reproductor de teixits, la Maixerina i la màquina de cosir
Avui la cosa va de teixits, la Maixerina i la màquina de cosir protagonitzen aquest programa, on l’equip format per en Pascual, en Marçal i en Marc Boada ens descobriràn un apassionant i desconegut món!
Capítol 9: el Neutroelectrificador, el Setrill Marquina i la fotografia
En Pasqual i en Marçal ens presenten el Neutroelectrificador, un desastrós invent que donarà pas a una magistral lliçó sobre el magnetisme. A més en el programa d’avui l’entranyable dissenyador Rafael Marquina ens parlarà del seu conegut setrill, el Setrill Marquina. L’invent que va canviar el món serà la Fotografia.
Capítol 8: el Mat-Bac, el pal de fregar i l'aspiradora
L'inventor Pasqual i el seu fidel ajudant provaran la seva flamant nova creació "El MAT-BAC" un mata bacteris revolucionari. Potser tindran algun problema amb l'invent, per això en Pasqual no s'ho pensa dues vegades i en aquest programa se'n va a visitar a un Carlos Gunfaus, fill del mític Joan Gunfaus, l'inventor del pal de fregar, un invent envoltat de misteris, patents i anècdotes inoblidables! L'Aspiradora protagonitzarà la secció dels invents que han canviat el món.
Capítol 7: l'interpretador d'ones, el minipimer i la televisió
La nostra parella d'inventors favorits intentarà aquest cop crear un invent que pot revolucionar la humanitat, "L'Interpretador d'ones". No sabem si ho aconseguiran, però ens asseguren que en Pasqual entrevistarà a en Rossend Casanova, conservador del DHUB, allà parlaran sobre en Gabriel Lluelles, l'il·lustre inventor del Minipimer. A la secció dels invents que han canviat el món la televisió no hi podia faltar!
Capítol 6: el Ponderòmetre, el Daiquiri i la balança
En Pasqual i en Marçal ens descobreixen la seva nova creació, "El Ponderòmetre", un invent que ha de revolucionar el món de les mesures. La curiositat d'en Pasqual el portarà fins a Lloret de Mar, allà en Manel Casademont li parlarà d'un invent català de mesures excelses, el Daiquiri. També descobrirem un invent que ha canviat el món, La Balança.
Capítol 5: la bicicleta de plaques solars, l'automòbil i la màquina del temps!
L'inventor Pasqual i el seu becari Marçal, ens presenten "La màquina del temps", alhora que ens explicaran què és això de l'energia. L'afany de curiositat portarà a en Pasqual a visitar el Centre d'Investigació Tecnològica Leitat, allà trobarà la parella d'inventors de "La Bicicleta de plaques solars"! També descobrirem un invent que ha canviat el món, l'Automòbil.
L'invent 5: l'automòbil
Aquesta setmana als Invents que han canviat el món parlem sobre l'automòbil. Recorda que pots posar a prova els teus coneixements sobre aquests invents a www.petitaxarxa.cat/inventari
Capítol 4: el Multireciclador, l'Ecocarcris i la roda
L’inventor Pasqual i el seu fidel ajudant provaran la seva flamant nova creació ecològica “El Multireciclador”. Potser tindran algún problema amb l’invent, per això en Pasqual no s’ho pensa dues vegades i en aquest programa s’en va a visitar a una jove inventora, la Cristina Casadevall, creadora de l “Ecocarcris”,  un nou material revolucionari fet a partir de closques de fruits secs. La Roda protagonitzarà la secció dels invents que han canviat el món.
L'invent 4: la roda
Aquesta setmana als Invents que han canviat el món parlem sobre la roda. Recorda que pots posar a prova els teus coneixements sobre aquests invents a www.petitaxarxa.cat/inventari
Capítol 3: el Prismatró, el telescopi i el microscopi
La nostra parella d’inventors favorits intentarà aquest cop crear un invent que pot revolucionar la humanitat, el “Prismatró”. No sabem si ho aconseguiran, però ens asseguren que en Pasqual entrevistarà a Miquel Duran, un entranyable professor de química de la Universitat de Girona que ens descobrirà un invent molt important per la ciència, el telescopi. A la secció dels invents que han canviat el món, el Microscopi en serà el contrapunt.
L'invent 3: el microscopi
Aquesta setmana als Invents que han canviat el món parlem sobre el microscopi. Recorda que pots posar a prova els teus coneixements sobre aquests invents a www.petitaxarxa.cat/inventari
Capítol 2, el Reactable, el musicòdrom i Internet
En Pasqual i en Marçal demostren tenir una creativitat sense límits, en aquest programa coneixerem el “Musicòdrom”, un invent que ha de revolucionar el món musical. L’esperit perfeccionista d’en Pasqual el portarà a entrevistar a en Sergi Jordà , el creador de la “Reactable”, l’instrument musical del futur, i fet a casa nostra. També descobrirem un invent que ha canviat el món, Internet.
L'invent 2: Internet
Aquesta setmana als Invents que han canviat el món parlem sobre intenet. Recorda que pots posar a prova els teus coneixements sobre aquests invents a www.petitaxarxa.cat/inventari
Capítol 1, l'arquidoplà, l'Ictineu 3 i la brúixola
L’inventor Pasqual i el seu becari Marçal, ens mostraran la seva primera invenció l'“Arquidoplà”. L’afany de curiositat portarà en Pasqual a visitar a en Pere Forès, l’inventor de l’Ictineu 3, el primer submarí científic que s’està construint a Catalunya. També descobrirem un invent que ha canviat el món, la brúixola.
L'invent 1: la brúixola
Aquesta setmana als Invents que han canviat el món parlem sobre la brúixola . Recorda que pots posar a prova els teus coneixements sobre aquests invents a www.petitaxarxa.cat/inventari
Promo del programa
A través d'un personatge fictici, d'en Pasqual, "Inventari" vol donar visibilitat a aquells inventors catalans, gairebé anònims per la majoria, que amb els seus invents han contribuït a millorar el món i fer-lo més pràctic.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >