Close

Va passar aquí

Va passar aquí és un programa d’història de betevé. Barcelona és plena de llocs que han fet història, de carrers que han estat protagonistes d’anècdotes curioses i de racons on han succeït coses increïbles. El format Va passar aquí fa un repàs a aquests indrets històrics.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Historia
URL: https://beteve.cat/va-passar-aqui/

Episodios disponibles para ver online

El cavaller pederasta 20 de febrer de 2019
El 1400 un cavaller mallorquí es va instal·lar al centre de la ciutat i, aprofitant la seva posició de privilegi, va abusar de les nenes del barri. Coneixerem la història d’un cavaller pederasta que va quedar impune gràcies a la seva condició.
El primer futbolista mediàtic 14 de febrer de 2019
Ricardo Zamora va ser el primer futbolista mediàtic molt abans que Messi o Ronaldo. Zamora va ser l’heroi de la medalla de plata que la selecció espanyola va aconseguir a les Olimpíades d’Anvers el 1920. 
Can Daguerre 14 de febrer de 2019
Al barri de Sants es conserva un estudi de fotografia únic al món: Can Daguerre. El nom de la botiga és un homenatge al francès Louis Daguerre.
El Poble Espanyol durant la Guerra Civil 14 de febrer de 2019
Ningú no diria que durant la Guerra Civil el Poble Espanyol es va convertir en un camp de treball per milers de presos.
Maria Pepa Colomer, la primera pilot catalana 14 de febrer de 2019
Maria Pepa Colomer va ser la primera pilot catalana. Durant la guerra se li van encarregar missions de reconeixement i trasllat de ferits.
Casa Parramon, el lutier més antic 14 de febrer de 2019
La Casa Parramon és una de les luteries més antigues del món i encara es troba en actiu. Als anys 20 la Casa Parramon va editar la revista musical ‘Hermes’ i fins a la Guerra Civil va convocar un prestigiós concurs d’interpretació. Ramon Pinto va ser el primer lutier de l’estat en entrar a l’associació …
La Falange s’instal·la al Passeig de Gràcia 14 de febrer de 2019
Quan va acabar la guerra, la Falange va instal·lar la seva seu al passeig de Gràcia convertida en partit únic i multitudinari. Durant la guerra l’edifici havia estat requisat pel PSUC, l’any 1952 el va comprar el Banc Hispanoamericano que el va enderrocar.
Barcelona també juga a beisbol 7 de febrer de 2019
Un grup de nois del barri de les Corts es van aficionar a l’esport que practicaven uns estudiants cubans i van crear el primer equip de beisbol de Barcelona. Costa identificar l’origen del beisbol, però amb els anys s’ha convertit en l’esport rei dels Estats Units. A Barcelona l’afició es reuneix en dos clubs: el …
Circ Raluy, el circ com el d’abans 7 de febrer de 2019
El Circ Raluy no existiria sense el London Bar, el bar que freqüentava el patriarca de la família i on li va canviar la vida.
L’incendi de la fàbrica Bonaplata 7 de febrer de 2019
El vapor Bonaplata, la fàbrica més moderna del seu temps, va ser víctima dels seus propis treballadors que creien que les màquines els deixarien sense feina
El naixement d’Hostafrancs 7 de febrer de 2019
Hostafrancs va agafar el seu nom del negoci que va obrir un hostaler de la Segarra que donava menjar i aixopluc als comerciants. La zona va canviar molt arran de la urbanització de la plaça d’Espanya amb motiu de l’Exposició Universal del 1929. Els dipòsits d’aigua de l’hostal estan recoberts de ceràmica policroma amb motius …
La capella d’en Marcús, la confraria dels carters 7 de febrer de 2019
Una petita capella del segle XII va ser la primera confraria de carters de la ciutat. La capella d'en Marcús es va construir l'any 1166.
L’enterrament de Nicanor Felipe 7 de febrer de 2019
El militar republicà Nicanor Felipe, considerat un heroi, va tenir un dels funerals més multitudinaris de la Guerra Civil
La vaga de La Canadenca a Barcelona, la gran victòria 4 de febrer de 2019
La vaga de la Canadenca va marcar la història de Barcelona el 1919. Repassem com va ser la vaga i el símbol de les tres xemeneies del Poble-sec.
La Barcelona telefèrica 31 de gener de 2019
Els telefèrics i funiculars de Montjuïc han estat peces fonamentals en la transformació de la muntanya i la seva relació amb la ciutat.
El pistolerisme als perillosos anys 20 31 de gener de 2019
Barcelona va viure uns convulsos anys 20 amb el pistolerisme: enfrontaments constants entre sindicalistes i policies
Quan Barcelona va tremolar 31 de gener de 2019
Durant l’edat mitjana, Barcelona va ser sacsejada per dos forts terratrèmols que van fer creure la gent que s’acostava el dia del judici final.
President Macià, el primer vaixell escola 30 de gener de 2019
El 1929 el comte de Godó va fer construir un iot de luxe a Anglaterra, anomenat Rosa, i el va incorporar a la flota del Club Marítim. El 1936 el vaixell es va integrar a la flotilla de guerra pel desembarcament a Mallorca, una operació militar fracassada. El vaixell va quedar després abandonat al port …
Erasme de Gònima, el burgès envejat pels aristòcrates 29 de gener de 2019
Erasme de Gònima va ser el primer burgès que va fer ombra a l'aristocràcia barcelonina del moment amb una fàbrica d'indianes.
Els nens robats de Polònia 28 de gener de 2019
Més de 200.000 nens polonesos robats pels alemanys van ser portats a viure al barri del Coll, a l'antiga Casa Marsans.
El temple de l’òpera 2 d'octubre de 2017
Els incendis i atemptats que ha patit el Liceu no li han impedit oferir grans espectacles als amants de l'òpera durant gairebé 170 anys.
L’origen d”Ojos verdes’, de Miguel de Molina 24 de gener de 2019
La trobada de Lorca, Manuel de Molina i Rafael de León al Café de Oriente de la Rambla va ser l'origen de la famosa cobla 'Ojos verdes'.
Enric Granados, el músic total 24 de gener de 2019
La prestigiosa Acadèmia Marshall va ser fundada per un dels músics i compositors catalans més universals, Enric Granados.
El refugi Elizalde 24 de gener de 2019
A l'Eixample es pot visitar l'únic refugi industrial de la Guerra Civil que van construir els treballadors d'una fàbrica d'automòbils: el refugi Elizalde.
L’ensurt del capità Puig 24 de gener de 2019
El capità Josep Puig i Rocafort va tenir un bon ensurt que es va resoldre gràcies a la intervenció d’uns nens de Sant Gervasi. Als anys 30 hi havia una gran afició a fer espectacles de globus aerostàtics i va ser el 24 de setembre del 1939 quan el capità Puig es va quedar penjat en …

Otros programas de reportajes >


Otros programas de betevé >