Close

Viure des de l'essència

Entrevistes a professionals de diferents àmbits i disciplines, des d’artistes, passant per esportistes, docents, terapeutes, metges... amb l'objectiu de compartir la part més íntima i humana de cada personatge i conèixer així l'essència de la seva vida.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Biografía
URL: http://www.xiptv.cat/viure-des-de-lessencia

Episodios disponibles para ver online

Capítol 16: Mireia Darder, doctora en psicologia i terapeuta Gestalt
Capítol 15: Xavier Grasset, periodista
Capítol 14: Dr. Miquel Pros, especialista en medicina natural
Capítol 13: Carme Ruscalleda, xef
Capitol 12: Gerard Quintana, músic
El nostre convidat d’avui diu que el moment en el que vivim és un final, que els finals i els començaments sempre es solapen, que el futur ets tu, el futur és aquí i el futur és ara. La música, un llenguatge que arriba a l’ànima i que parteix d’ella. Estem en un canvi d’era en el que no podem defallir i entre tots ens hem d’ajudar. La seva música és una injecció d’energia que ens impulsa a superar els murs amb els que ara topa la humanitat. Com diu el seu darrer disc: tothom ho sap.   El nostre convidat d’avui és Gerard Quintana, músic.  
Capítol 11: Martí Boada, científic i geògraf
El nostre convidat d'avui diu: tinc molts mestres, però sempre recordaré les paraules del gran Nelson Mandela, quan l'any 1997 em va donar a Sud-àfrica el premi mundial del medi ambient a les Nacions Unides; i deia així: no oblideu mai que la gran causa de la lluita per la humanitat és la lluita per la terra, pel medi ambient. El nostre convidat és Martí Boada (científic i geògraf).
Capítol 10: Albert Riera, Cooperativa La Fageda
El nostre convidat d’avui diu: "és un projecte de bojos, no per les persones sinó pel plantejament". Va crear l’empresa amb persones amb malaltia mental perquè va entendre que el treball era la millor eina terapèutica per la qual les persones podien recuperar la seva dignitat. Quan parlem de Viure des de l’Essència, abasta molts àmbits de la nostra vida. Tots hauríem de tenir un lloc en aquest món en el que vivim, tots ens mereixem una oportunitat. Si viatgem a la Garrotxa ens fascinarà veure com treballa l’empresa de iogurts La Fageda, una entitat privada sense ànim de lucre, creada l’any 1982 amb una finalitat: oferir suport a persones amb discapacitat psíquica o trastorns mentals, per millorar la seva qualitat de vida, tant a nivell intel·lectual com familiar a través de la integració laboral i social. Treball amb sentit per persones amb discapacitat. Avui al programa ens acompanya Albert Riera, director de comunicació de La Fageda.  
Capítol 9: Montse Falcó, doctora en pediatria
La nostra convidada d'avui diu: som intuïtius per naturalesa, hem d'escoltar-nos per saber distingir la veritat de la no veritat. També fa menció al filòsof Platón, que diu el següent: El mar cura tots els mal de l'home. Tenim molta informació sobre les teràpies naturals, però molt poca sobre la teràpia marina i els seus beneficis. Entre els recursos del mar que ens ofereix la natura per a la nostra salut, hi ocupa un lloc molt important, probablement més del que ens imaginem. Avui, al programa ens acompanya la doctora Montse Falcó, metge, pediatra, homeòpata, especialista en medicina ortomolecular i bioenergètica.    
Capítol 8: Joan Lacruz, assessor de Feng-Shui
El nostre convidat d’avui diu que és important prendre consciència del lloc on vivim, perquè la vida és un constant aprenentatge. Avui parlarem d’una antiquíssima ciència xinesa, amb més de 4000 anys d’antiguitat: el 'fengshui'. Hi haurà espectadors que en deuen haver sentit a parlar alguna vegada però per alguns avui serà la primera vegada. L’objectiu d’aquest art és l’harmonia de la llar amb la persona que hi viu. Avui, doncs, ens acompanya Joan Lacruz, assessor en 'fengshui' i metafísica xinesa.  
Capítol 07: Luján Comas, doctorada en medicina i cirurgia
La nostra convidada d’avui diu: Valorem i revisem les nostres creences, probablement no són ni nostres perquè el que creiem, creem. Compte també amb els nostres judicis, moltes vegades són limitats. Avui al programa ens acompanya la doctora Luján Comas, doctora en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Navarra, especialitzada en anestèsia i reanimació, també té altres especialitats complementàries com la homeopatia, la teràpia neural, la sinergètica i medicina orística. És sòcia fundadora de l’associació Merry Human Life per l’evolució de la consciència.  
Capítol 6: Daniel Gabarró, diplomat en Direcció d'empreses
El nostre convidat d’avui parla de la importància de la llei de la correspondència i diu el següent: per viure la vida que nosaltres volem viure, hem de convertir-nos en aquella persona que volem ser. Avui al Viure des de l’Essència ens acompanya Daniel Gabarró, empresari, diplomat en direcció i organització d’empreses i llicenciat en humanitats.  
Capítol 5: Anji Carmelo, doctora en metafísica
La nostra convidada d’avui diu: el gran tema és sempre vida, per que està en cadascú de nosaltres i creix cada segon amb cada somriure i amb cada llàgrima, amb cada inspiració. Tot és vida i estem aquí per expandir la nostre relació amb la vida passi el que passi. Vivint i sen som, compartint som, a la soledat som, en el camp de la vida som i tot això té autèntica força si es fa des de l’essència. Tot té un principi i tot té un final, cada dia surt el sol i a l’hora cada dia mor alguna cosa en nosaltres, una paraula que moltes vegades ens fa un nus a l’estomac quan l’escoltem. És possible viure aquest procés de dol de la mort sense patir el que patim normalment? Moltes preguntes sense resposta i avui serà la doctora en metafísica Anji Carmelo, que ens acompanya i ens explicarà com ho podem viure d’una manera més tranquil·la, part d’una vida acompanyant persones en el procés de dol i autora de varis llibres com “déjame llorar”, “camino al héroe”, “estas en mi corazón”, “de oruga a mar
Capítol 4: Carlos González, llicenciat en Ciències Físiques
El nostre convidat d’avui diu: no demanis receptes per el teu creixement personal, ets un ser únic i creatiu, ens apoderem quan connectem amb la nostre essència. Avui ens acompanya Carlos González, professor en matemàtiques durant 24 cursos de secundària i físic quàntic. Carlos González, arrel de sentir que l’alumnat cada vegada estava menys motivat i que els somnis dels joves es tornaven invisibles promovent la seguretat davant la creativitat i aletargant així el potencial que cada jove porta a la seva autenticitat, va tenir l’impuls d’investigar en el món de l’educació i avui ho compartirà amb nosaltres. Diu que en el nostre interior hi ha el poder per aconseguir-ho.  
Capítol 3: Josep Pàmies, horticultor
El nostre convidat d'avui diu: és el moment de compartir, no de competir, per què lluitar contra el sistema, si el sistema és de tots? Tota la vida dedicada al món de l'agricultura, als 16 anys ja treballava al món de la terra. La clau del canvi va venir l'any 2000, té nom de planta i és molt dolça: l'estèvia. El nostre convidat és Josep Pàmies (horticultor).
Capítol 2: Jordi Planas, actor
El nostre convidat d'avui diu: s'ha de disfrutar de les coses petites, l'important és el camí, viu i deixa viure, carpe diem.El nostre convidat és Jordi Planas (actor).
Capítol 1: Pepa Poch, pintora

Otros programas de reportajes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >