Close

Obre els ulls

Divulgatius 'Obre els ells' és una sèrie de programes que pretén reflexionar sobre l'acollida que com a societat donem a les persones refugiades. Cada setmana abordarem un tema diferent: l'habitatge, l'educació, l'esport o el lleure i en parlarem amb experts i testimonis de persones que han hagut de deixar casa seva començar de nou en un país del qual no en...

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Sociedad
URL: http://www.xiptv.cat/obre-els-ulls

Episodios disponibles para ver online

04. Aprendre
Un dels primers passos de qualsevol recorregut vital consisteix a aprendre un ofici. Una activitat a la qual dedicarem la vida i que ens permetrà subsistir mentre continuem aprenent. Però com es torna a aprendre un ofici quan la guerra, la violència o la por, han arrasat la teva vida? Moltes persones refugiades han de reinventar-se quan arriben a la societat d’acollida. Ho tenen fàcil? En parlem amb Sara Chaves, demandant d’asil que gràcies a un curs de formació i unes pràctiques en una empresa ara treballa; Desireé Prado, demandant d’asil; Anna Serra, responsable d’Immigració i Refugi de la Creu Roja a Girona, i Luis Miguel Narbona, sociòleg expert en moviments migratoris.
03. Habitatge
Al món hi ha 65 milions de persones que busquen refugi, habitar una casa on poder començar de nou, un espai íntim on tornar a ser, a sentir, a viure… Parlem de l’habitatge amb Hembert Delgado, demandant d’asil; M. Dolors Colomer, que acull una estudiant afganesa a casa seva gràcies a un projecte d’acollida en famílies de Càritas; Marta Olaria, cap de l'Àrea Social de la Fundació Hàbitat3, i Martí Rovira, especialista en habitatge del SAIER Creu Roja.
02. Models de cooperació
La crisi dels refugiats és una de les emergències humanitàries més difícils a les quals hem hagut de fer front en els darrers anys. Ha posat a prova les organitzacions humanitàries i ha fet que milers de persones a títol individual o en petits grups hagin decidit passar a l’acció, davant l’immobilisme dels governs. Una i altra manera de cooperar es complementa?En parlem amb David Minoves, coordinador del Fons Català de Cooperació; Ruben Wagensberg, voluntari lliure i portaveu de la campanya 'Casa nostra, casa vostra'; Arcadi Oliveres, expresident de Justícia i Pau, i Bárbara Díaz, tècnica de cooperació internacional de la Creu Roja a Catalunya.
/ 1: Reportatge
Comencem la sèrie amb un reportatge enregistrat a Grècia, el Liban, Tarragona i Barcelona seguint alguns dels projectes que duu a terme la Creu Roja per donar resposta a la crisi dels refugiats. Des que deixen els països en conflicte fins que arriben a les comunitats d’acollida. El testimoni de persones que s’han vist abocades a una situació d’incertesa i el dels professionals que intenten que el trànsit sigui al menys traumàtic possible.
L’acció humanitària en els camins de refugi (teaser)
El 31 de gener s'estrena el reportatge ‘Obre els ulls. L’acció humanitària en els camins de refugi’, que ha estat enregistrat a Grècia, el Liban, Tarragona i Barcelona seguint alguns dels projectes que duu a terme la Creu Roja per donar resposta a la crisi dels refugiats. Estrena el dimarts 31 de gener a les 21h al canal 159  
(promo)
Obre els ulls' és una sèrie de programes que pretén reflexionar sobre l'acollida que com a societat donem a les persones refugiades. Cada setmana abordarem un tema diferent: l'habitatge, l'educació, l'esport o el lleure i en parlarem amb experts i testimonis de persones que han hagut de deixar casa seva començar de nou en un país del qual no en coneixen res.  
s. L’acció humanitària en els camins de refugi'. Estrena 31 de gener

Otros programas de reportajes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >