Close

1980. 29 anys de televisió local a Catalunya

Sèrie basada en el retrat de la història de la televisió local a Catalunya. Dirigida per Lau Delgado, proposa una lectura d'questa evolució des de diferents àmbits temàtics i sempre a partir dels punts de vista dels seus protagonistes. El resultat és un producte divulgatiu que, des de l'entreteniment, busca interessar el públic que coneix la his...

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Historia, Televisión
URL: http://www.xiptv.cat/1980-29-anys-de-televisio-local-a-catalunya

Episodios disponibles para ver online

Mirant enrera per esbrinar el futur
Han passat gairebé 30 anys des de l'inici del nostre somni. Ara toca aturar-nos, mirar enrera i veure que és el que hem aconseguit. També saber cap a on caminen i quines són les nostres perspectives de futur. Tot això sense oblidar a tots aquells que han lluitat perquè aquest somni de fer una televisió local s'hagi convertit en una realitat.
La nova televisió
Tots estem acostumats a seure al sofà, encendre el televisor i deixar que les imatges passin per la pantalla. Però amb els darrers canvis tecnològics aquesta escena tan quotidiana passarà a la història. La irrupció de la TDT, a més de reorganitzar el mapa de la televisió local a Catalunya, canviarà la manera que tenim de veure televisió. A tot això se li ha de sumar el canvi en la manera de consumir continguts que ha suposat la irrupció d'Internet a les nostres llars.
Treball conjunt
Treballar conjuntament i col·laborar no són tasques fàcils. Els uns ens necessitem als altres. Sobretot si volem créixer i consolidar-nos. Amb el pas dels anys, les televisions locals han après a ajudar-se entre elles, a cooperar per crear espais comuns, consolidar-se i aconseguir fer una televisió de qualitat.
Noves perspectives
Podem mirar la realitat de moltes maneres. Fins i tot podem veure la bellesa que s'oculta en la quotidianitat. Però per fer-ho hem d'aprendre a observar la vida des d'un altre perspectiva. De tant en tant, aquesta nova manera de mirar les coses la podem veure a través de la televisió. Des dels anys 80' fins ara la televisió local ha estat una petita finestra per a la creació i la originalitat, que ha donat una bona oportunitat a nous realitzadors i professionals d'aquest medi.
Creuar els límits
Els límits no existeixen, tot i que ens ho fan creure. Si hi ha un primer que s'atreveix a creuar-los, el seguirem. Els habitants de Cardedeu van creuar els límits, van fer la seva pròpia televisió malgrat estar al marge de la llei. I tota una sèrie de poblacions catalanes els van seguir. En pocs anys, desenes de televisions locals van aparéixer arreu de Catalunya. Però la llei els perseguia i els obligava a tancar. Per això calia estar units i lluitar junts pel mateix somni.
L'inici d'un somni
Tots tenim somnis. I volem fer-los realitat, costi el que costi. Per això lluitem per aconseguir-los. És el que van fer els habitants de Cardedeu. Lluitar pel seu somni: una televisió, autogestionada, en català, feta pel poble on es parlés del poble. Això en una època on només existia i era legal RTVE i on la democàcia començava a fer les seves primeres passes.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >