Close

Baret Voltaire

Cultura Baret Voltaire és una ficció poètica en 13 capítols que ens presenta el món de l’hosteleria a través d’una visió poètica.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Arte
URL: http://www.xiptv.cat/baret-voltaire

Episodios disponibles para ver online

Recital de la Xarxa de Poesia Urbana de Barcelona
Per tancar, un recital. Veiem el nostre protagonista i altres poetes integrants de la Xarxa de Poesia Urbana de Barcelona en acció al recital que es va celebrar a El Colmado el 30 d’abril de 2011. Un documental on s’escenifica la poesia que viu el nostre protagonista a la vida real.
Cruasandes i poemes
Una reflexió sobre el dilema que al llarg de tota la sèrie s’ha plantejat a Baret Voltaire. La hosteleria i la poesia. El deure i la sang. La confluència d’una obligació enfront el que et mou a la vida. Cruasandes enfront poemes. En Víctor resta a la platja. Després de les Olimpiades, què passarà? S’acaba o segueix. Hi haurà decisió? Hi haurà canvi? En qualsevol cas... tots els cruasandes van al mar.
Olimpiades
En Víctor porta la torxa. L’Aloisier espera amb el pebeter preparat. En Cardafàstiga no hi és, ha anat a buscar cireres al riu. L’honor i la bogeria. Abanderats d’honestedat. Força. Una infinitat d’esports a practicar dins el bar. S’inauguren les Olimpiades Baret Voltaire.
Cançó de cambrer esquinçat
Tedi sobre la barra. El nostre cambrer s’avorreix, s’adorm, està fastiguejat. Quan no hi ha feina és tant o més insoportable que quan hi ha. Però probablement el pitjor que et pot passar en aquestes circumstàncies és que de sobte entri una marabunta amb fam de berenar. El ball i la música estan servits.
Amor al Bacon
Sempre cansat, sempre fastiguejat, sempre rabiós, sempre perdent les hores… i de sobte, un bacon amb formatge com a símbol de la desídia. Però alguna cosa passa, alguna llum, alguna aparició… els minuts no es perden, els minuts sónper aprofitar-los, per viure’ls… Per això: amor al bacon.
La Patilla & La Visceralidad
Prendre foc a tots els camins. Prendre foc enmig del bar. Succeeix. Conflueixen versos derramats sobre la barra. Una clienta entra per canviar el signe de la tarda al bar. Es desmonta el cambrer. Es desmonta el personatge. I res importa a excepció de les fogueres.
Consell de Guerra
En Víctor éscridat a files. Bé, ningúpotestranyar-se. El seucomportament no és ideal per un cambrer. D’acorda. En Cardafàstiga, el seu cap, té un parell de cosetes a dir. Quina defensa té en Víctor? La sevavisiópoètica? La seva personal idea de justícia? La sevabogeria?
Gounda
És una tarda estranya al bar. L’Eloi i el Víctor, els dos cambrers de Baret Voltaire, ho perceben. La clientela té un comportament estrany. L’estrès que portem dins va sorgint poc a poc. La paraula i la comunicació canvien. Gounda posseeix el bar. La catarsi està servida.
Tens
Pregunta al cambrer quin és el seu verb preferit. De vegades, tot va més enllà d’una simple comanda. La repetició forada l’ànim i l’estòmac. Tens sacarina, tens llet descremada, tens un altre sucre, tens, tens, tens… I el cambrer es pregunta: que tinc jo que no tinguis tu?
Renaixent
Un client habitual. Un cambrer habitual. Una “simpatia” mútua forjada al llarg de les tardes. Un cafèamblletamb la lletapart. Dos visions a cada banda de la barra. Una ràbia contra una costum. I un espaiper la transformació. Transforma la força en llum.
Les trampes de l’ego
No sempre és el món el que està contra tu. De vegades, un mateix s’encarrega tot sol d’enfosquir la seva llum. Acuses el món d’avorriment, però potser l’avorriment està dins teu. No te n’adones, però l’ego et fa la traveta. No sempre la clientela té la culpa…
Gàrgola de carn trèmula
És inevitable sentir-se cansat quan estàs a punt de tancar i entra una família que vol menjar, vol tapes, vol entrepans, vol picar, vol gelats, vol cafès, vol, vol, vol i vol. Una família que carrega i carrega, una nena que no para de demanar, un cambrer que fa malabarsambelsseusnervis…
Baret
Baret Voltaire. L’hosteleria i la poesia. I un cambrer que és poeta. O un poeta que és cambrer. En un vespre de bar qualsevol, coneixem en Víctor i el seu dia a dia entre versos i cafès. No és fácil contenir les emocions, no és fácil aguantar la clientela, no és fácil perseverar en la paciència, no és fácil mantenir-se en aquest camp de batalla…
Tràiler de Baret Voltaire

Otros programas de reportajes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >