Close

Sobrevent

Divulgatius El lleure, l'esport, els professionals... Tot al voltant de les activitats aèries i aquàtiques, i parant una atenció especial als paisatges i al respecte dels ecosistemes que es visiten.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Deportes
Tema: Otros deportes
URL: http://www.xiptv.cat/sobrevent

Episodios disponibles para ver online

prova
Platges amb certificació EMAS
L'activitat en un port pesquer
En qualsevol port pesquer hi ha una activitat contínua durant tot el dia. És un cicle que, gairebé invariable, es transmet de generació en generació.
Els Alguers de Roses
Els alguers situats al litoral del sud del Cap de Creus presenten un bon estat de conservació, tot i la influència del turisme i de les embarcacions d' esbarjo procedents de Roses i d'altres indrets.
Campionat Catalunya de Jump Blue
El Jump Blue és una de les modalitats esportives relacionades amb la pràctica de l'apnea. Es tracta de nedar al voltant d'un circuit, submergits i sense respirar. Els experts superen distancies de més de 100 metres.
Illes Medes, 20 anys de protecció
A l'any 1990 les illes Medes varen rebre la consideració d'Àrea protegida. En aquests 20 anys les Medes han estat un punt privilegiat pel treball dels biòlegs marins i han contribuït al desenvolupament econòmic de L'Estartit.
Els camins de Ronda
Els antics camins de ronda han vist com la parella de la Guardia Civil ha estat substituida per caminants que volen conèixer els paisatges del nostre litoral. La recuperació del camí de ronda de Roses posa a l’abast de tothom un dels paisatges més vigorosos de la Costa Brava, amb racons encara immaculats.
Certificació Port de Roses
La preocupació per la conservació del medi ambient marí fa que, poc a poc, es vagin adoptant mesures per reduir l'impacte de les activitats humanes. Els ports esportius no són cap excepció. El Port de Roses és un bon exemple.
Punta Falconera
Paratge del litoral de Roses que, en pocs anys, ha passat de tenir un ús exclusivament militar a ser un indret obert a tothom. L'Ajuntament de Roses vol ubicar-hi dos itineraris de natura per a la interpretació del medi natural.
Cap Norfeu
L'extrem del Cap Norfeu, on hi ha la roca coneguda com "El Gat" és un dels punts de busseig més coneguts del litoral de Roses. Motius no en falten, ja que s'hi poden trobar parets plenes de gorgònies i una gran quantitat de peix.
Buscant taurons
L'equip del programa ha fet un llarg desplaçament fins a l'illa de Coiba, a Panamà, per veure de prop un tauró que, en molts indrets, està en perill de desaparició. És tracta del "tauró aleta punta blanca dels esculls".
El paper ecològic de la llum solar
La llum solar té un paper transcendental en la ecologia marina, tant en la dinàmica de l'ecosistema com en la distribució de molts organismes.
Fotografia submarina
La caça fotogràfica submarina és una modalitat esportiva que cada dia te més practicants. Això es pot veure en la gran participació que hi ha en les proves puntuables pel Campionat de Catalunya.
Coiba, de presidi a parc nacional
Durant més de 80 anys Coiba ha estat l'"Illa del terror", ja que aquí eren traslladats els presos més perillosos de Panamà. Actualment ja no és un presidi i s'ha convertit en un extraordinari Parc Nacional, tant terrestre com marítim.
L'Aqüicultura
Ha Roses hi ha una de les primeres instal·lacions d'aqüicultura que es van explotar comercialment a Espanya. Es tracta d'una piscifactoria on s'engreixen llobarros. En el reportatge s'explica com funciona aquesta planta i el futur de l'aqüicultura.
La darrera competició de pesca
Al litoral de L'Escala s'ha celebrat la que segurament serà la darrera competició de pesca submarina que es fa al Massís del Montgrí. En els darrers anys aquesta activitat esportiva està patint nombrosos problemes, entre ells la pèrdua d'espais del litoral on poder pescar.
L'ampliació del canal de Panamà
Un dels punts més importants del tràfic marítim mundial s'està quedant petit. El Canal de Panamà està sent sotmès a una gran ampliació que permetrà el pas de vaixells de més de 350 mtrs de eslora. A partir del 2014 un 10 % del tràfic mundial de mercaderies passarà per aquesta via marítima.
Els fons marins del Maresme
El litoral de Mataró no té l'espectacularitat de la Costa Brava, però això no vol dir que els seus fons marins siguin pobres. Tot el contrari, en les barres rocoses que hi ha al llarg d’aquesta costa es poden fer cabussades molt interessants que permeten observar gran quantitat de vida.
Alimentació dels animals de l'Aquarium
La gran diversitat de peixos que viuen a l’Aquàrium de Barcelona fan que, diàriament, a la cuina d’aquesta instal·lació s’hagin de preparar una gran quantitat de menús diferents. Cada espècie te els seus requisits alimentaris que s’han de complir per mantenir els animals amb un bon estat de salut.
Projecte Ictineu
150 anys desprès de què Narcís Monturiol fabriqués el primer submarí, a Barcelona s’està construint el submergible Ictineu 3, un aparell que podrà portar a tres persones més enllà dels 1.000 metres de fondària.
El Carib més autèntic
El Carib és un destí molt visitat per turistes espanyols i que generalment s’associa a gresca, sol i alcohol. Però pels aficionats a la natura i a la cultura encara hi ha indrets d’un valor extraordinari. L’illa de Cozumel, al Carib mexicà, és un bon exemple.
Els vestitst estancs
Els moderns vestits estancs amb que s'equipen els cabussadors fan que la pràctica del submarinisme durant els mesos d'hivern ja no sigui una quimera. La estanqueïtat total i el confort que proporcionen aquests vestits permeten fer immersions durant tot l'any.
Comerç de peixos d'aquari
La empresa PISCIBER és un dels importadors de peixos d'aquari més importants d'Espanya. En el reportatge ens mostraran les seves instal·lacions i tots els processos que fan amb els peixos des de que arriben fins que els envien cap a les botigues. Actualment, la activitat de les granges de peixos d'aquari te aplicacions en el repoblament de rius i llacs. En el cas dels peixos de mar, es vol aconseguir que les granges permetin el desenvolupament sostenible de les poblacions locals i s'eviti la destrucció dels esculls de coral.
El Massís de Montgrí
El massís del Montgrí és un dels indrets del litoral català que s'ha lliurat de la febre urbanitzadora que està afectant el litoral mediterrani. Aquest espai ofereix la possibilitat de fer bones excursions, tant per terra, com en barca o fent una capbussada.
Precaució durant les capbussades
La pràctica dels esports en apnea pot posar el cos humà al límit de la seva resistència. Lamentablement, cada any es produeixen accidents mortals al superar aquesta frontera. Per evitar-ho cal una bona preparació física, tècnica i mental, però, sobretot, cal que cadascun d’aquests esportistes conegui quins són els seus propis límits.

Otros programas de deportes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >