Close

L'observatori econòmic

Informatius Programa d'economia dirigit i presentat per Humberto Salerno.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Informativos
Tema: Actualidad, Economía
URL: http://www.xiptv.cat/lobservatori-economic

Episodios disponibles para ver online

Les exportacions i les inversions a l'estranger
Al programa d'aquesta setmana parlem d'internalització amb el suport de la Caixa amb tres experts de SECOT, Ramon Prats,Paco Bailac i Fredi Segura . Per saber quin potencial ens ofereixen alguns països primer de tot escoltarem les recomenacions de Josep Bertran, professor de comerç internacional de la Universitat Pompeu Fabra. Veurem com està el sector del cava amb un reportatge de Penedès TV i una enquesta d'ETV ens mostrarà com la ciutadania s'ho fa per arribar a final de mes. Finalmelt Humberto Salerno pensarà en positiu amb Eusebi Graners.
Joan Majó
Al programa d'aquesta setmana parlem amb Joan Majó, exministre d’Indústria i President del Cercle per al Coneixement que acaba de publicar “El món que ve….ja el tenim aquí”. El periodista Joan Catà acompanya a Humberto Salerno en l'entrevista. El programa es complementa amb les opinions sobre la sortida de la crisi del catedràtic d'Economia de la UB Joan Tugores. Un reportatge sobre Regala Morella de Nord TV i una enquesta als ciutadans de Canal Reus TV sobre el preu de la llum, completen els continguts del programa.
Les marques blanques
A l'Observatori Econòmic d'aquesta setmana farem una reflexió entorn a les marques blanques, amb Gabriel Izard, Professor de màrqueting de la UAB i director de la revista “Catalunya Econòmica”, i Gustau Baell, Professor de comerç i màrqueting de l’Escola d’Administració d’Empreses. També descobrirem perquè l'empresa KH-7 Lloreda no fabrica per a altres empreses. Sabrem què pensa la gent del carrer sobre les marques blanques amb una enquesta de Vídeo Ascó Televisió. A més sabrem què és Cookie Box, una consultoria de recursos humans que produeix pel.lícules per a empreses amb l’objectiu de millorar la comunicació i la relació entre les persones. I amb Eusebi Graners pensarem en positiu.
Novetats al MWC
Al programa d'aquesta setmana fem una reflexió sobre les novetats que s'han presentat al MWC i de l'impacte econòmic que la trobada ha suposat per la ciutat. En parlarem amb Xavier Castillo, Delegat a Catalunya d’AMETIC, patronal de les empreses vinculades a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació; David Ferre, enginyer i vocal del Col.legi d’Enginyers Tècnics de telecomunicacions de Catalunya i Francis Casado, Responsable de Desenvolupament de Negoci de Dotopen. A més Ginés Alarcón, Director General de la Mobile World Capital Barcelona ens explicarà que significarà per la capital catalana ser el centre mundial de la telefonia mòbil en els propers cinc anys. També sabrem què pensen els ciutadans sobre la utilitat dels telèfons mòbils amb una enquesta al carrer de l'Ebre TV.
Emprenedors i finançament
A l'Observatori Econòmic d'aquesta setmana parlarem de ser emprenedor i de com trobar fonts de finançament. Tractarem el tema amb Paco Bailac i Fredi Segura de la SECOT. A més Fernando Zallo, director d’ESADE Business Angels Network, ens explicarà noves formes de finançament. Una enquesta d'El 9 TV a persones del carrer ens aclarirà què valoren els ciutadans a l'hora de comprar.
Ciència i empresa
Al programa d'aquesta setmana volem fer una reflexió sobre la ciència i el que pot aportar al món de l'empresa i a la qualitat de vida de les persones. En parlarem amb Jorge Wagensberg, director científic de La Fundació La Caixa i amb la periodista de La Xarxa Mont Carvajal. A més el director del Centre d'Innovació d'EADA, Franc Ponti, ens explicarà què és innovació. Les opinions del carrer sobre com la ciència ha afectat a les seves vides complementa el programa.
Sector de l'automoció, Acord Nissan
A l'Oberservatori Econòmic d'aquesta setmana fem un repàs de la situació del sector de la industria de l'automoció, un dels motors de l'economia catalana que ocupa a milers de persones. Actualment el sector està patint una profunda reestructuració per la davallada de les vendes i la competitivitat dels mercats exteriors. En parlem amb Matías Carnero, president del Comitè d’Empresa de SEAT, Lluís Torrens, economista i gerent del centre sector públic-sector privat d’IESE i Miquel Donnay, director general del Gremi de Venedors de Vehícles a Motor. També sortirem al carrer per veure què en pensen els ciutadans del pla PIVE. Un reportatge amb Enrique Saludas , responsable del sindicat SIGEN-USOC, on ens explica quines han estat les claus per aconseguir que la factoria Nissan de la Zona Franca fabriqui un nou model, completaran els continguts del programa.
Entrevista a Josep Maria Álvarez. Posició dels sindicats
En el programa d'aquesta setmana Humberto Salerno entrevista a Josep Maria Álvarez, secretari general del sindicat UGT a Catalunya, per valorar quina és la posició dels sindicats en aquest context de crisi. Lluis Pellicer, periodista econòmic d'El País, compateix taula amb Salerno. Per donar contingut el programa incorpora opinions de la gent del carrer sobre la feina que haurien de fer els sindicats en aquests moments. Les opinions de Jordi Alberich director general del Cercle d'Economia sobre la posició dels sindicats completen els continguts del programa.
Innovació i emprenedoria
Innovació i emprenedoria, aquests són els eixos centrals de l'Observatori Econòmic d'aquesta setmana. Ramon Prats, Paco Bailac i Fredi Segura, tres experts de l'Entitat de Voluntariat Senior d'Assessorament Empresarial parlen amb Humberto Salerno de com i en què es pot innovar. Per il.lustrar la conversa coneixarem l'experiència de Patatabrava.com
Els economistes i la seva credibilitat
A l'Observatori Econòmic aquesta setmana debatem sobre la feina dels economistes i la seva credibilitat. Coneixerem els punts de vista del Joan B. Casas, degà del col.legi d’economistes de Catalunya, el convidat de l'entrevista. El coordinador d'economia de La Vanguàrdia, David Martínez, també hi dirà la seva i explicarà algun detall del seu llibre "Zara, visión estratégica de Amancio Ortega". Com acabar amb la morositat empresarial és el tema principal del reportatge que hem fet amb el morosòleg Pere Branchsfield i la pregunta que hem traslladat al carrer és:"Creieu en les previsions dels economistes?"
Marca Catalunya o Barcelona?
A L'Observatori Econòmic aquesta setmana ens preguntem quina marca pot atraure més turisme a casa nostra; Catalunya o Barcelona? Per debatre sobre aquesta qüestió hem convidat Eugeni Osàcar, expert en gestió turística del patrimoni cultural, Francesc Vila, gerent de Turisme de la Diputació de Barcelona i Domènech Biosca, president de l'Associació d'Experts en empreses turístiques. Una experta en marques com la Montse Escobar, de l'agència Grey Trace, explicarà en un reportatge com potenciar la marca Catalunya i sortirem al carrer per descobrir què valorem més a l'hora d'escollir una destinació turística. Com sempre, tancarem el programa pensant en positiu amb Eusebi Graners.
Funcionament mercats de valors, Superació personal i surf
Acostarem als espectadors i als oients el funcionament del mercat de valors entrevistant el president de la Borsa de Barcelona, Joan Hortalà. Ens ajudarà el periodista econòmic de l'ABC,Joan Carles Valero, i descobrirem les 3 regles d'or per invertir en borsa de la mà de Josep Soler, director general de l'Institut d'Estudis Financers. Sortirem al carrer perquè la gent ens digui si invertiria els seus estalvis a la borsa i si creuen que aquest 2013 els bancs obriran l'aixeta del crèdit. Finalment, pensarem en positiu amb l'ajut d'Eusebi Graners, que ens presentarà una iniciativa de superació personal basada en la pràctica del surf.
Com trobar feina en temps de crisi
El programa planteja les possibilitats reals d'entrar al mercat laboral en moments de grans dificultats com els que vivim actualment. Ens podem reinventar professionalment? Les respostes a aquesta pregunta les busquen 3 experts en l'àmbit de la cerca de feina: - RAFAEL MARTÍNEZ, Director a Catalunya de Mercer, consultora de Recursos Humans. - JUDITH CATALÀ, sòcia directora de Català recursos Humans, empresa especialitzada en selección de personal. - DOLORS POBLET, Directora de Manpower, agència de col.locació. I comptarem també amb el testimoni de l’IÑAKI URIZ, enginyer forestal i de camins que després de treballar com a financer a París va decidir muntar la seva pròpia empresa a Barcelona. Gestiona el reemborsament de bitllets d’avió que per un motiu o un altre els passatgers no han utilitzat. Dos anys després de tirar endavant el seu projecte és un cas d’èxit emprenedor. I el col.laborador Eusebi Graners demostrarà que, malgrat la crisi, sempre hi ha motius p

Otros informativos >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >