Close

L'aprenent

Cada setmana, Llucià Ferrer s'inicia professionalment en una ocupació diferent fent d'aprenent durant tres dies

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Sociedad
URL: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/laprenent/ultims-programes/

Episodios disponibles para ver online

07/01/2016 - "Tècnic en energies renovables"
L'aprenent de tècnic instal·lador d'energies renovables: en Llucià descobrirà totes les energies del futur i, a més, aprendrà com s'apliquen i s'instal·len! Ell mateix n'instal·larà!
05/01/2016 - "Enòleg/viticultor"
Sabríeu distingir dues tipologies de vins diferents a cegues? En Llucià ho haurà d'aprendre en només tres dies, a més de saber quin és el procés necessari per convertir el most - l suc del raïm- en el vi o cava que prenem a taula.
29/08/2013 - "Gestió de residus"
Un ofici indispensable en el dia d'avui i poc agraït. Li passaran les manies, a en Llucià, fent la recollida de la brossa? També el veurem en una planta de triatge, en una de reciclatge i en una deixalleria.
28/08/2013 - "Tècnic audiovisual"
En Llucià farà un experiment metatelevisiu en què aprendrà a fer d'aprenent de 'L'Aprenent'. A més, per agafar experiència, anirà a TV3 per gravar, realitzar, il·luminar i aprendre a portar ell sol l'steadycam, aparell que pesa uns 15 kg!
26/08/2013 - "Dissenyador, modista i model"
En Llucià ha decidit que vol aprendre a fer-se la seva pròpia roba i saber lluir-la en una passarel·la. Des de tallar la tela, saber-la cosir i rematar-la fins a saber com s'ha de moure en una desfilada de moda.
23/08/2013 - "Pastisser"
Perquè cada matí puguem anar al forn a comprar un croissant o les postres per al dinar del cap de setmana, algú ho ha hagut de fer des de primera hora de la matinada. En Llucià tastarà la no -tan- dolça vida dels pastissers que han de treballar contrarellotge per tenir tot el material llest a l'hora d'obrir. A més, provarà la seva habilitat en dos estils de pastisseria molt diferents: la moderna, on ajudarà a elaborar complicades postres de disseny, i la clàssica, on provarà la seva habilitat per fer xuixos de crema i no cremar-los.
22/08/2013 - "Gestor de comunitats"
Empreses i particulars han de cuidar molt la imatge que projecten a la xarxa, i és una feina que requereix molta dedicació i atenció. En Llucià haurà d'estar atent per ajudar a projectar una bona imatge i que les xarxes no se li girin en contra.
21/08/2013 - "Guia d'activitats de muntanya i esports d'aventura"
Treballar com a monitor a la muntanya és un ofici envejable per a tots els amants de la natura. Ara bé, requereix uns coneixements i unes titulacions prèvies molt importants per mantenir i assegurar la seguretat de tots els circuits i activitats que es facin. Ràfting, bosc vertical i, fins i tot, el pont tirolès. Tots els alumnes van aconseguir sobreviure a les aventures. En Llucià encara hi pensa.
20/08/2013 - "Infermer i fisioterapeuta"
En Llucià va a l'hospital no com a malalt, sinó per aprendre una feina fonamental perquè tot funcioni: ser portalliteres. És una feina que requereix, a més de destresa física, capacitat psicològica per ajudar els malalts en els moments previs a entrar a quiròfan. Els esportistes d'elit necessiten un bon equip mèdic que els ajudi a gestionar l'enorme esforç que se'ls requereix. En Llucià aprendrà a embenar cames, aplicar antiinflamatoris i proposar exercicis de rehabilitació.
19/08/2013 - "Jardiner"
Els parcs i jardins, normalment, són sinònim de llibertat, tranquil·litat, netedat... Aquests adjectius no li passaran pel cap a en Llucià quan vegi tota la feina que hi ha darrere el manteniment d'una zona ajardinada. No només aprendrà a cuidar i mimar els parcs públics, sinó que també el trucaran per anar a netejar jardins privats, tallar branques d'arbres i fer funcionar una motoserra per tallar un arbre que bloqueja un camí rural.
16/08/2013 - "Hostaler"
"Els plats s'han de servir per la dreta", "s'ha de tractar bé el client"... En Llucià haurà d'aprendre les bases del protocol per arribar a ser un bon cambrer, però, a més, una vegada acabi el servei, s'haurà de vestir de blanc per netejar les habitacions d'un hotel i deixar-les immaculades.
14/08/2013 - "Carnisser"
Perquè puguem anar al mercat i comprar un quart de quilo de filet de vedella, algú prèviament ha hagut de tractar aquesta carn, i és una feina molt difícil, no només física, sinó també psicològica. En Llucià aprendrà la manera de tractar la carn i d'elaborar les diferents peces i talls. I haurà d'estar molt a l'aguait a l'hora de fer servir ganivets, ja que la seva jornada laboral començarà a les tres de la matinada a Mercabarna.
13/08/2013 - "Veterinari i ensinistrador de gossos"
Dutxar un gos és una feina molt més difícil del que sembla a priori, i en Llucià ho haurà de provar. A més, farà d'assistent en una clínica veterinària a l'hora de fer el seguiment del tractament de diferents gossos: aprendre a gestionar els nervis dels animals, ensinistrar-los, netejar-los i medicar-los...
09/08/2013 - "Treballador d'altura"
Un dels capítols de la temporada més impressionants. Llucià Ferrer s'haurà de penjar de més de cent metres d'altura per netejar els vidres d'un gratacel de Barcelona. Abans, però, s'haurà d'aprendre de memòria totes les mesures de seguretat perquè pugui tornar a baixar a terra ferma amb l'ascensor i no pas volant per l'aire.
08/08/2013 - "Vigilant seguretat"
En aquest capítol, veurem com l'aprenent controla i instal·la sensors de moviments, fa un torn de vigilància nocturna, intenta passar les proves físiques, pràctiques de tir...

Otros programas de reportajes >


Otros programas de TV3 (Cataluña) >