Close

La meva mascota i jo

Als animals els encanten les càmeres. Només s¿ha de donar un cop d¿ull als vídeos més vistos d¿internet per comprovar que molts d¿ells tenen els nostres amics com a protagonistes. Encara que no tinguem una mascota a casa és innegable que els animals sempre ens sorprenen, ens fan iure i desperten la nostra tendresa.

País: España
Idioma: Español
Contenido: Reportajes
Tema: Animales
URL: https://www.rtve.es/alacarta/videos/la-meva-mascota-i-jo/

Episodios disponibles para ver online

La tasca del Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya
En el cinquè capítol, en Martí va a casa de la Montserrat Garcia a Bellaterra, per continuar la recerca de la seva mascota ideal. La Montserrat viu en una zona boscosa i comparteix la vida amb tres cavalls en miniatura, entre altres animals. Els cavalls campen per la casa com si fossin un membre de la família més, i en Martí comparteix sofà amb ells. Aquesta setmana la Gisela vista el Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya a Masquesfa. L'entitat es dedica a la rehabilitació de fauna salvatge de l'Estat, especialment amfibis i rèptils. I acabem amb l'oftalmòloga Elena Barraquer, qui ens presenta la Nena, una gossa que l'acompanya en el seu treball diari.
La tasca de recuperació del medi marí del CRAM
Martí continuarà la recerca de la seva mascota ideal i decidirà explorar les fures, uns animalons molt pudents. En Martí en coneixerà tres de ben peculiars: la Shira, l'Arwen i en Turrón. Per la seva banda, la Gisela visitarà la Fundació CRAM, dedicada a la recuperació i protecció del medi marí i les seves espècies. La Gisela descobrirà com des del Centre de Recuperació protegeixen la biodiversitat marina a través d'accions locals. I acabarem visitant Christian Escribà. El reconegut pastisser ens presentarà les seves tres mascotes: tres gats que s'han convertit en els reis de la casa.
Animals discapacitats
Aquesta setmana en Martí anirà a veure l’Eddy, un ànec a qui li encanta banyar-se i no se separa del seu propietari, l’Eduardo. A més, La meva mascota i jo descobreix de la mà de la Gisela la tasca de l’associació El Club de Kat, que ajuda a animals discapacitats i malalts crònics que busquen una llar. Per acabar, l’Anna Vives, coneguda per crear la seva pròpia tipografia, i el seu germà, en Marc Vives, ens presentaran una gossa molt especial per ells, la Bella.
Centre de Recuperació de Fauna Salvatge
Aquesta setmana en Martí coneix uns animalons molt peculiars: els guacamais Coco i Kala, i els suricates Kibo i Chiki. A més, 'La meva mascota i jo' acompanya la Gisela al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa, on rescaten i crien espècies en captivitat. Per acabar, el xef Nathan Minguell ens presenta els seus dos peluts: en Louis i en Phillip.
Mantrailing, una activitat esportiva per a gossos
El Martí es sorprèn quan coneix la Marjo, una tortuga de 18 anys que va sobreviure a un accident. A més, 'La meva mascota i jo' acompanya la Gisela a una ruta amb gossos per Moià i descobreix els beneficis del mantrailing, una activitat esportiva pels més peluts. Per acabar, l'actor Alain Hernández parlarà del Trastu, un beagle amb qui es complementa d'allò més bé.
El tanatori de mascotes
En aquest capítol, en Martí va a una hípica per trobar-se amb el “Dover”, un cavall que té una confiança absoluta amb la seva propietària, la Núria. També visitarem amb la Gisela el Tanatori de Mascotes, un espai on les famílies poden acomiadar-se dels seus animals de companyia.. I per acabar el programa, l’escriptor Francesc Miralles ens presenta els seus dos gats: el “Sort” i el “Billy”.
La teràpia amb gossos
En aquest capítol, assistirem amb la Gisela a una teràpia amb gossos a l’Escola Lleó XIII per prevenir el bullying. En Martí viatjarà a Lleida per conèixer a la “Nona”, una gosseta yorkshire amb una història molt emotiva. I, a més, descobrirem la mascota de l’actriu Júlia Creus: un gatet molt espavilat que es diu “Apolo
Els eriçons del Zoo de Barcelona
En aquest capítol, en Martí es desplaça fins a Móra d’Ebre per conèixer el “Bruno”, un labrador retriever que li va salvar la vida a la seva propietària, la Raquel. La Gisela visita els habitants més peculiars del Zoo de Barcelona: els eriçons. I acabem amb la periodista Elisenda Roca ens presenta les seves mascotes, la “Leia” i el “Vinil”, dos gats que són germans.
La meva mascota - El jardinet dels gats
En Martí coneix en Coco, un gos amb una història molt similar a la seva. La Gisela visita El jardinet dels gats, un espai del Raval de Barcelona on rescaten gats que viuen al carrer. I acabem coneixent en Huesitos, la mascota de l'actor Armand Villén, un gos molt especial per ell.
El santuari Gaia
En el dinovè capítol, en Martí coneix dues cabretes pigmees molt petites: la Gaia i la Nora. La Gisela es desplaça a Camprodon per visitar el Santuari Gaia, un lloc on centenars d'animals viuen en pau i harmonia. I acabem coneixent en Mos, la mascota de l'actor Pau Vinyals, un gosset adoptat que li encanta que estiguin per ell.
El refugi Cal Lari i la Protectora de Cavalls ADE
En aquest capítol el Martí anirà a veure el “Bruce” i descobrirà quina és la seva història. També coneixerà els altres gossos que viuen amb ell: el “Kody”, el “Duke” i la “Caroline”. Amb la Gisela ens desplaçarem fins al refugi Cal Lari, a Rubió, on es troba la Protectora de Cavalls ADE. A més a més, acabarem amb l’actriu Carmen Conesa ens presentarà els seus tres gossos: la “Cora”, la “Kamila” i el “Pugsley”.
L'Hospital Veterinari del Mar
En aquest capítol el Martí coneix totes les mascotes que viuen amb la Noèlia i la seva família: la “Dana”, la “Marvel” i la “Gabbana”, tres gosses canitxes, i una cotorra molt divertida que es diu “Jimmy”. La Gisela visita l’Hospital Veterinari del Mar per descobrir el món dels animals exòtics. A més a més, acabem amb l’actriu Georgina Latre que ens parla dels seus dos gats, la “Indira” i el “William”, amb qui comparteix la seva vida.
Els llebrers i els podencs del Centre Galgas del Mar
En aquest capítol el Martí coneixerà a la Leti i la Sofi, dues cabretes femelles que viuen amb el Fernando a una masia de Cabrera d’Anoia. La Gisela es desplaçarà al Baix Empordà per visitar el Centre Galgas del Mar per conèixer de ben a prop com és el seu treball amb llebrers i podencs. A més a més, acabarem amb l’aventurer i esportista Albert Bosch ens presentarà a la seva gossa, la Sud.
La reserva Wild Forest
En aquest capítol, en Martí coneix en Diesel i en Plomo, dos gossos mestissos de dos anys que comparteixen la vida amb l'Emma i en Jordi a Barcelona. La Gisela descobreix la reserva Wild Forest, un santuari animal que vetlla per protegir, salvar i recuperar animals salvatges ferits o que s’han criat en captivitat. I acabem passant una bona estona amb l'humorista Dani Moog, que ens presenta els seus dos pastors alemanys, la Ira i en Fuego.
La Unitat Canina dels Mossos d'Esquadra
En aquest capítol, en Martí coneixerà al "Don Juan", una pogona (una espècie de rèptil de la família dels agàmids, mascle i de 2 anys) que viu a Lleida amb el David Alonso. Amb la Gisela Lladó visitarem la Unitat Canina dels Mossos d’Esquadra. que ofereixen els seus serveis altament especialitzats a la resta d'àrees del cos de Mossos d'Esquadra. Ensinistra els gossos policia i els guia en les operacions de recerca de drogues, d'explosius i de rescat de persones. I acabarem amb l'esportista Nani Roma, que ens mostrarà la seva altre passió -a banda de l'automobilisme de rallis-, els gossos. En té tres de molt especials: el Duc, el Foc i el Bruce.
Com funciona una clínica veterinària
A La MevaMascota i jo avui coneixem com unciona una clínica veterinària: ens ho explica la Gisel Lladó. A més, sabrem com va conèixer Pep Plaza el seu gat i també ballarem amb un buldog anglès apassionat del heavy metal
Les aus rapinyaires del Cim de les Àligues
En aquesta ocasió en Martí coneixerà a la Cometa, una gossa pigall amb una virtut molt especial. La Gisela es desplaçarà fins al Cim de les Àligues per descobrir el món de les aus rapinyaires. A més, el pintor Ramon Moscardó ens presentarà la seva gossa, la Nina, una fox terrier que apareix en moltes de les seves obres.
El món de les abelles
En Martí visita dues ovelles i dues porquetes que viuen juntes i s'avenen molt. La Gisela es desplaça el vestit d'apicultora i visita La casa de les abelles, on comprova la importància d'aquests insectes per a la natura. A més, la model Elsa Anka ens presenta la Nina, una gosseta de raça bulldog francès molt divertida.
Fuives, el centre mundial del ruc català
Aquesta setmana, el Martí coneix el Lolo, un conill que li encanta fer forats i escapar-se del jardí on viu. La Gisela es desplaçarà fins al Berguedà per visitar el centre Fuives, que es tracta de la reserva de rucs catalans més gran del món. Des de fa 43 anys lluiten per conservar la raça autòctona del ruc català. A més, la il·lustradora Lyona ens presentarà la Ziggy, la gata amb qui comparteix el seu dia a dia
L'ensinistrament de gossos
En el novè capítol, en Martí coneix en Gordo, un gosset de les praderies molt entremaliat que és fan dels festucs. La Gisela visita el Club Caní de la Selva, on ensinistren gossos en diferents varietats: obediència, agility i rescat de persones. I acabem amb el pintor Perico Pastor, qui ens parla de la seva mascota, la Mia, una gateta que té una història molt especial.
El Centre de Conservació de Fauna Salvatge i Educació Ambiental Camadoca
En el vuitè capítol, en Martí visita dues influencers: la Muesli i la Kiwi, dues gosses llebreres italianes que tenen molts seguidors a les xarxes. La Gisela visita la Masia Camadoca a Santa Maria de Merlès, un Centre de Conservació de Fauna Salvatge i Educació Ambiental depenent de l'Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i la Flora Autòctona. I acabem a casa de l'actriu Núria Gago, qui ens presenta la Rita, la seva gossa de raça caniche
La teràpia amb cavalls i gossos
En el setè capítol, en Martí viatja fins a Tremp per conèixer dues gallines: la Coco i la Chanel, que el deixen bocabadats. La Gisela aprofundeix en la teràpia amb gossos i cavalls en miniatura, en aquest cas visita un geriàtric on aquests animalons augmenten el benestar i la qualitat de vida de les persones residents. I acabem visitant la Tres Quarts, una gata siamesa que és molt especial per a l'actor Manel Barceló.
SOS Galgos
En el sisè capítol, en Martí coneixerà dos rèptils que són els inseparables animals de companyia de les seves famílies. Són el camaleó Manolito i el dragó Oliver, dos animalons que mengen tot tipus d’insectes vius. Aquesta setmana la Gisela es desplaçarà a Esplugues de Llobregat, es troba la seu de SOS Galgos. L'ONG es dedica a rescatar i defensar els gossos llebrers. I acabarem amb la periodista i escriptora Pilar Eyre, que comparteix la vida amb en Fender, un gos que li té el cor robat.
La rehabilitació dels primats maltractats a la Fundació Mona - 20/06/2018
En el quart capítol, en Martí continuarà la recerca de la seva mascota ideal i es desplaçarà a Vilassar de Mar, on coneixerà la cabra Andreíta i la seva història. Per la seva banda, la Gisela visitarà el Centre de Rehabilitació de la Fundació Mona. L'entitat es dedica al rescat i la recuperació de primats, la majoria maltractats, i també a fer cursos i recerca per sensibilitzar. I acabarem a casa de Purificación García, qui ens presentarà en Gustavo i en Truman, els dos gossos que li han robat el cor a la dissenyadora de moda.
Els beneficis de l'equinoteràpia
En el segon capítol, en Martí continuarà la recerca de la seva mascota ideal i coneixerà en Homie, una gat esfinx, que no té ni un sol pèl a tot el cos. Per la seva banda, la Gisela visitarà Equus Aventura, una hípica on a més dels serveis tradicionals ofereixen classes d'equinoteràpia. La Gisela descobrirà quins efectes pot tenir per a persones discapacitades o amb problemes psicològics muntar i tenir cura d'un cavall. I acabarem visitant Laia Sanz. L'esportista d'elit ens explicarà una història molt emotiva, la de la seva gossa Casilda, a qui va conèixer quan estava competint un Ral·li de Turquia.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de RTVE >